Gündem

80 hektarın kül olduğu Marmara Adası'ndaki orman yangınıyla ilgili bir kişi gözaltında

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, "Elimize ulaşan bazı bilgiler ve deliller var" demişti

13 Ağustos 2019 11:22

Belediye Başkanı Süleyman Aksoy'un 80 hektar alanın kül olduğunu duyurduğu Marmara Adası’ndaki yangınla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Yangının bitki artıklarının yakılması nedeniyle çıktığı iddia edilmişti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, gazetecilerin yangının çıkış sebebiyle ilgili kendisine yönelttiği soruya, "Elimize ulaşan bazı bilgiler ve deliller var. Tabi çalışmalarımız emniyet birimlerimizce devam ettiriliyor. Adli bir vaka oluşmuş ve olay adliyeye sevk edilmiş durumda. Şu an için bir gözaltı yok ama iddialar doğruysa gerekli işlemler yapılacak ve en yakın süreçte sonuçlandırılacaktır" yanıtını vermişti.

Marmara Adası'nın güneye bakan yamaçlarında öğle saatlerinde başlayan yangın yaklaşık 9 saat sonra kontrol altına alınabildi. Marmara Adası Belediye Başkanı Aksoy, yangına müdahalede bulunurken 7 çalışanın dumandan etkilendiğini, 70-80 hektarlık bir alnın da yandığını duyurdu. Yangında toplam 19 vatandaş dumandan etkilendi ve 2 ev alevlerin arasında kaldı. Bazı vatandaşlar evlerini tahliye etti.

Marmara Adası'nda çıkan yangından sonra geriye kalan manzara için TIKLAYIN.

Yaklaşık 9 saatin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı, Marmara Adası yangınının tamamen kontrol altına alındığını duyurdu. Yapılan açıklamada, "Marmara Adası’nda 12 Ağustos 2019 saat 12.50’de çıkan ve saat 13.00’da ilk müdahale yapılan yangın tamamen kontrol altına alınmıştır. Yangına 5 helikopter, 11 Arazöz, 50 orman yangını ile mücadele personeli ile müdahalede bulunulmuştur" denildi.