Gündem

8 yaşındaki kanser hastası Ahmet Ataç hayatını kaybetti

Cezaevinde bulunan Ahmet Ataç'ın babası Harun Reha Ataç hastaneye yetişemedi

07 Mayıs 2020 13:12

Kemik kanseriyle olağanüstü hal (OHAL) koşullarında mücadele etmek zorunda bırakılan 8 yaşındaki Ahmet Ataç, durumunun ağırlaşması üzerine kaldırıldığı yoğun bakımda hayatını kaybetti. Doktorların çabalarına karşın, üç kez kalbi duran Ahmet’in vefatını, hastanede anneye refakat eden Natali Avazyan duyurdu. 

Ahmet Ataç’ın durumunun ağırlaşması üzerine, Tarsus Cezaevi’nde tutuklu bulunan baba Harun Reha Ataç için savcılıktan izin talep edildi. Aileye eşlik edenler, savcılığın ancak sabah gidiş için izin verdiğini, bu nedenle baba Ataç’ın oğlunun yanına gelemediği bilgisini paylaştı.

Anne ve baba Ataç, 20 Şubat 2018’de gözaltına alınmıştı. Zekiye Ataç, iki haftalık gözaltı sürecinden sonra serbest bırakılırken, Adana’da özel bir yurtta çalışan Harun Reha Ataç ise ‘FETÖ’ soruşturmasında tutuklandı. Bu süreçte çocukları Ahmet Ataç’ın ise kansere yakalandığı ortaya çıktı.

Oğlu Ahmet için Almanya’da bir klinikte tedavi umudu olduğunu duyuran Zekiye Ataç, yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için yetkililere sosyal medya üzerinden çağrılar yaptı. Çabaları sonuç vermeyince Ahmet Ataç, 70 yaşındaki babaannesi ile Almanya’ya gitti. Annesini yanında isteyen Ahmet, tedavisine ara verildiği süreçte yeniden Türkiye’ye getirildi. Yürütülen kampanya sonunda anneye pasaportu verildi ancak artık Ahmet Ataç'ın tedavisi için geç kalınmıştı.