Gündem

70 yaşındaki kadın, köylüsü tarafından öldüresiye dövüldü!

Yaşlı kadın ile akrabası olan köylüsü arasında kuzu sürüsüyle ilgili tartışma çıktı

18 Haziran 2022 16:00

Adana’da 70 yaşındaki Elif Comert, evinin önünden geçen sürüye karışan kuzusunu almak istedi. Comert'in çıkan tartışmada gördüğü şiddet ile yüzü tanınmaz hale geldi. Kendisine şiddet uyguladığı iddia edilen kişi ise ifadesinde “Ben dövmedim, eşekten düştü” dedi.

İHA'nın haberine göre; Kocan ilçesinde Elif Comert, aynı mahallede akrabası olan E.C.'nin (50) sürüsüne karışan kuzusunu almak istedi. Gördüğü şiddet ile yüzü tanınmaz hale gelen ve hastanede tedavisi süren yaşlı kadının gördüğü şiddet sonrası bir gözünde görme, kulağında işitme kaybı oluştu.

Yaşlı kadını darp ettiği ileri sürülen E.C.’nin savcılıkta “Ben bir şey yapmadım. Bana tükürürken eşekten düştü” diye ifade vermesi yaşlı kadının tepkisine neden oldu.

Yaşadıklarını gözyaşları içinde aktaran Elif Comert, “İnsan ise, Müslüman ise doğruyu söylesin. Ben eşekten düşünce bu halde olduysam kendi de attan, eşekten düşsün böyle olsun o zaman. Saçımın içlerine kadar mor” dedi.

Comert, kuzusunun E.C'nin sürüsüne karıştığını söyledi. Kuzusunu almak istediğini söyleyen Comert, E.C.'nin kendisine tepki gösterdiğini ve su vanası nedeniyle tartışmaya başladıklarını aktardı. 

Comert, daha sonra E.C'nin kendisine küfür ettiğini söyledi. Kendisine ikinci kez küfür edilmesi sonrası E.C.'nin yüzüne tükürdüğünü söyleyen Comert, "Tükürdüğüm anda başımı saçımla, yazmamla beraber aldı ve beni yere çarptı boğazıma ayağıyla bastı. Ondan sonrası da böyle, 'seni öldürürsem ne var' diye dakikalarca vurdu" dedi. 

Olaydan sonra koyunlarının kaybolduğunu jandarmadan destek alarak koyunlarına ulaştığını aktaran Elif Comert, şöyle konuştu:

"İki gün boynunca koyunlarım oğlaklarım dağda kaldı. Jandarmadan yardım aldık. Kızım ambulansı aradı. Her yerim kan içinde kalmış ben sadece ellerimi gördüm. İfadesinde benim için 'eşeğin üstündeydi, bana tükürürken dengesini kaybetti, düştü' diyormuş. Ben bu ifadeyi kesinlikle kabul etmiyorum.

İnsan ise doğrusunu söylesin. Beni bu hale getiren o. Ben eşekten düşüp bu hale gelebiliyorsam kendi de bir eşekten, alttan düşsün bu hale gelecek miymiş? Adalet yalan ifadeyi ayırt etsin. Attan eşekten düşmeyle bu hale gelinir mi? Benim saçımın içleri bile mor. Beş gündür sıvıyla besleniyorum. Daha katlı bir ekmek dahi yiyemedim. Müslümansa doğruyu söylesin. Adalet bekliyorum. Günlük süt sağıyordum günlerdir bunların hiç birini yapamıyorum." (İHA)