Dünya

60 binden fazla Filistinli Mescid-i Aksa'da buluştu

07 Nisan 2023 15:09

T24 Dış Haberler

Bu hafta İsrail ordusunun namaz esnasında Mescid'i Aksa'ya defalarca baskın düzenlemesi ve yüzlerce kişiyi gözaltına almasının ardından on binlerce Filistinli, cuma namazı için Mescid-i Aksa'da toplandı.

İsrail basını, toplanan kalabalığın 60 bin kişi olduğunu söylerken, Filistinli kaynaklar ise haberi 130 bin kişi olarak servis etti.

Filistinliler cuma namazını tamamladıktan sonra bayraklar, ilahiler ve sloganlar eşliğinde İsrail'in işgalini ve saldırılarını protesto etti.

Müslümanların Ramazan ayına, Yahudilerin Pesah Bayramı arifesine denk gelen son günlerde, gerilim oldukça artmış durumda.

Son iki ay boyunca, İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'ya yaptığı saldırılarda onlarca Filistinli hayatını kaybetti. Bu hafta içerisinde, İsrail ordusunun namaz esnasında Mescid'i Aksa'ya üç kez baskın düzenlemesi ve yüzlerce kişiyi göz altına alması üzerine dün Hamas'tan yoğun bir roket saldırısıyla karşılık gelmişti.

Dün gece saatlerinde Lübnan'dan ateşlenen ve İsrail'i hedef alan onlarca füze, 2006'dan beri gerçekleşen en büyük salvo olarak değerlendiriliyor.

Bu saldırının üzerine İsrail ordusu, gece boyunca Hamas, Batı Şeria ve Lübnan'a yönelik hava saldırıları düzenledi.