Gündem

6 Şubat depremleri için "adalet nöbeti": Giden canlarımızın buna ihtiyacı var

18 Mayıs 2024 16:26

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Antakya Fuat Koku Sitesi'nde annesini, kız kardeşini, ağabeyi ve yeğenini kaybeden Döne Kaya, "Biz adaletin artık tecelli etmesini istiyoruz. Çünkü giden canlarımızın bu adalete ihtiyacı var" dedi.

Döne Kaya ''adalet nöbeti''nin 3'üncü haftasında Ankara Kızılay Olgunlar Sokak'taki Madenci Anıtı önünde açıklama yaptı. Kamu personelinin deprem davalarında yargılanmamasına tepki gösteren Kaya, şöyle konuştu:

''2020 İzmir depreminde yıkılan bir apartmanın dün görülen duruşmasında daha yeni kamu görevlileri ve personeli yargılanmaya başlandı. Biz adaletin artık tecelli etmesini istiyoruz. Çünkü giden canlarımızın bu adalete ihtiyacı var. Sadece müteahhitin oğlu ve yapı denetiminden bir kişi tutuklu. Ama bizler 6 şubat depreminin sonuçlarını sadece inşaat mühendisi, yapı denetim ve müteahhit üçlemesi arasında gidip gelmesini istemiyoruz. 

Antakya'da yeni inşaatlar başladı. Aynı yönetim kadrosundaki insanların tekrardan inşaata başlaması, suçluların yakalanmamış olması, aynı sorunları ileride doğuracaktır. Biz benzer acıların yaşanmaması için bu mücadele veriyoruz. Çünkü sevdiklerimiz birkaç kişi değil maalesef... Benim İstanbul'da da kız kardeşlerim var. Olası bir İstanbul depreminde aynı problemi yaşamak istemiyorum. Kayıplar vermek istemiyorum. 6 Şubat depremi bir kıyametti. Maalesef kendi imkanlarımızla sevdiklerimizi kurtardık. Tekrar acıların yaşanmaması için bu adalet nöbetini tutuyorum. Adaletin kısa sürede tecelli etmesini istiyorum.''