Gündem

50 milyon liralık 'Kasap Amca' vurgunu

"Ben kimseyi dolandırmadım"

06 Şubat 2019 11:25

20'ye yakın et toptancısı, 'Kasap Amca' ismiyle zincir kurulacağını söyleyen paravan bir firma tarafından, 50 milyon lira dolandırıldıkları iddiasıyla savcılığa başvurdu.

Türkiye'de et fiyatlarının yükselmesi bazı dolandırıcıların da ortaya çıkmasına neden oldu.  İstanbul Sancaktepe'de kurulan bir firmanın, et toptancılığı yapan 20'ye yakın firmayı 50 milyon liraya yakın dolandırdığı ileri sürüldü. 

Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, büyük miktarlarda et alımı yapma isteğiyle ortaya çıkan firma, et toptancılarını 'Kasap Amca' adlı zincir satış mağazası kuracaklarını söyleyerek kandırdı. 

Bir süre devam eden alışverişin ardından çeklerin karşılıksız çıkması ve paraların ödenmemesi üzerine et toptancıları soluğu savcılıkta aldı. 

Dolandırıldıklarını ileri süren et toptancılarının ifadelerine yer verilen haberde, o dönem Bakırköy başsavcıvekilliği yapan ve isminin yazılmasını istemeyen bir kişinin de, "Bu adamlar, bizlerle olan görüşmelerini de kullanarak bu dolandırıcılığı yaptı. Bu net. Ben de mahkeme ifademe başvurursa bildiklerimi anlatırım" sözleri yer aldı. 

"KİMSEYİ DOLANDIRMADIK" 

Soruşturma kapsamında alınan ifadelerde suçlanan isimlerden Hamit A., hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtirken, Cahit D., dolandırma iddialarıyla ilgisinin olmadığını öne sürdü. Suçlanan isimlerden İbrahim A. ise, "Ben kimseyi dolandırmadım. Ben de mal verdim ama paramı alamadım" dedi. Yüzlerce ton etin verildiği Donuksa Gıda'nın el değiştirdikten bir süre sonra kapısınına kilit vurulduğu belirlendi.