Gündem

42 kişinin yaşamını yitirdiği Bad-ı Saba Sitesi A Blok Davası'nda yeni gelişme

"Yargının gereğini yaparak, sevdiklerimizi bizden alan bu sorumsuz kişilere en ağır cezayı vermesini bekliyoruz"

21 Haziran 2024 10:23

6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş'ta yıkılan Bad-ı Saba Sitesi A blok davasında önemli bir gelişme yaşandı. İki kişinin tutuklu olduğu 10 sanık hakkında açılan dava, "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçlamasıyla devam ediyor. Duruşma sürecinde mağdur yakınlarının talebi üzerine Konya Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan yeni bir rapor, müteahhit, fenni mesul ve statik sorumlularının asli kusurlu olduğunu ortaya koydu.

Bu gelişmenin ardından, kayıp yakınları avukatları aracılığıyla müteahhit dışındaki kusurluların da tutuklanması için savcılığa başvuruda bulundu. Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'ın haberine göre, ayrıca, olayda aile bireylerini kaybeden Nuri Gülçin, yaptığı açıklamada, "Bu kişilerin tutuklanmalarını sadece bizim için değil, toplum için de faydalı görüyoruz. Bu kişiler masum insanlara mezar olacak evler satıyorlar ve 42 kişi bu yüzden hayatını kaybetti," ifadelerini kullandı.

Gülçin, dava süresince maruz kaldıkları tehditlere boyun eğmediklerini, yeni raporun kendilerinin haklılığını gösterdiğini belirtti. Ayrıca, şaibeli rapor hazırlayan Karadeniz Teknik Üniversitesi'ndeki heyet hakkında dava açmayı planladıklarını açıkladı. Adaletin sağlanması için yas tutmak yerine hukuki mücadelelerine devam ettiklerini belirten Gülçin, "Yargının gereğini yaparak, sevdiklerimizi bizden alan bu sorumsuz kişilere en ağır cezayı vermesini bekliyoruz," dedi.