Gündem

400 milyon dolarlık yatırımla açılmıştı: İstanbul'da 235 mağazalı AVM iflas etti

İstanbul'da 235 mağazayı bünyesinde tutan Ora AVM iflasını açıkladı. 2 bin 500 kişiye istihdam yaratma planıyla hayata geçirilen AVM, konkordato davası sonucunda iflas etti

20 Temmuz 2024 16:20

İstanbul Bayrampaşa'da bulunan Ora AVM, 1 yıl kadar açık kaldıktan sonra kapanmıştı. O tarihten bu yana da hiçbir alacaklı parasını alamamıştı. 14 yıldır süren yargılama sonrası mahkeme kararını verdi. 

Halktv'nin haberine göre 400 milyon dolarlık yatırımla 2010 yılında açılan AVM, 235 mağazası ve 70 bin metrekarelik alanıyla önemli hedeflerle hayata geçirilmişti. Ancak, açıldığı günden itibaren borçlarını ödemekte zorlanan AVM kapandı. Haberde ayrıca AVM için 300 milyon Euro’ya yakın kredi sağlayan Ziraat Bankası, en büyük alacaklı konumunda olduğu bilgisi yer aldı.

Ziraat Bankası: Şirket kötü niyetli

Bu süre zarfında, alacaklı şirketler AVM'nin borçlarını ödemediğini ve konkordatonun başarı şansı olmadığını belirterek hukuki süreç başlattılar. Ziraat Bankası'nın avukatları ise borçlu şirketin kötü niyetli olduğunu ifade ederek itirazlarını dile getirdi.

İflas etti

Ora AVM konkordato davası sonucunda iflas etti. 14 yıl süren mücadele sonunda kapılarını kapatmak zorunda kalan AVM, 400 milyon dolarlık yatırımı ve Türkiye ekonomisine yıllık 750 milyon dolarlık katkı sağlama hedefiyle başlayan bir projeydi. Ayrıca, 2 bin 500 kişiye istihdam yaratma planı da bulunuyordu.