Gündem

34 gündür haber alınamayan yaşlı adam yaylada ölü bulundu

10 Temmuz 2022 22:26

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, 4 Haziran Cumartesi günü sabah saatlerinde Karaköy’deki evinden çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 77 yaşındaki Ali Alp, yaylada bir çoban tarafından ölü bulundu. 

Turgutlu’ya bağlı kırsal Karaköy Mahallesinde oturan Ali Alp, 4 Haziran Cumartesi günü saat 09.00 sıralarında evden ayrıldı. Akşam saatlerinde evine dönmeyen ve kendisinden haber alamayan ailesi, İlçe Jandarma Komutanlığına kayıp başvurusunda bulundu.

İhbar üzerine harekete geçen Turgutlu İlçe Jandarma Komutanlığı, Manisa İl Jandarma Komutanlığı, AFAD, AKUT, MAT ve ANDA ekipleri, Ali Alp'in ailesi ve mahalle sakinleri Karaköy Mahallesi'nin çevresinde ve dağlık alanda arama çalışması başlattı. İz takip köpeklerinin de kullanıldığı arama çalışmalarında, Ali Alp’in izine ulaşılamadı. 

Ekipler, birkaç gün sonra arama çalışmalarını sonlandırdı.

Ovacık Yaylası yakınlarında, 8 Temmuz Cuma günü hayvanlarını otlatan bir çoban, bir kişinin cansız bedenini gördü. Çobanın ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ve nöbetçi savcının incelemesinde; yaşamını yitiren kişinin Ali Alp olduğu belirlendi.

Alp’in cansız bedeni, olay yerindeki incelemenin ardından ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Olayla ilgili başlatılan inceleme sürdürülüyor. (DHA)