Gündem

301. Madde'den yargılanan gazeteci Osman Akın'ın duruşması ertelendi

Gazeteci Osman Akın'ın, "Afrinli tutuklulara zulüm" başlıklı haberi sebebiyle yargılanıyor

01 Ekim 2019 11:49

Yeni Yaşam gazetesinin Eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Osman Akın'ın, "Afrinli tutuklulara zulüm" başlıklı haberi sebebiyle 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçunu işlediği iddiasıyla TCK 301. Madde'den açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Evrensel'in haberine göre Çağlayan'da bulunan İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Osman Akın, Avukat Özcan Kılıç ile katıldı. Dava Osman Akın'ın kimlik tespiti ile başladı ve ardından savunmasına geçildi. Akın savunmasında, haberi kendisinin yapmadığını söyledi ve "Mezapotamya Haber Ajansı'ndan haber değeri taşıdığı için aldım. Herhangi bir suç teşkil etmiyor" diye konuştu.

Avukat Özcan Kılıç ise suçlamaların soyut olduğunu, kurumlar sıralanırken bir bağ kurulmadığını vurguladı ve "Suçun oluşmadığını düşünüyoruz. Suç nitelendirilirken bile soyut bir niteleme yapılmıştır. Özgüleme yok" diye konuştu. Süre talep ettiklerini belirten Kılıç, "Mecliste yargı reformu içerisinde 301 madde de dahil edilmiştir. Lehe değişiklik olma durumu vardır" dedi.

Mahkeme davanın, savunma haklarının kısıtlanmaması açısından 9 Ekim 2019 saat 10:20'ye ertelenmesine karar verdi.