Gündem

İstanbul'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Nâzım Hikmet'in şiirleri okundu

30 Ağustos 2019 09:32

30 Ağustos Zafer Bayramı 97’nci yıl kutlamaları için ilk resmî tören Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı’nda gerçekleştirildi. Törende Nâzım Hikmet'in şiirleri okundu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Musa Avserer ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sırasıyla Atatürk Anıtı’na 09.30'da çelenk koydu. Tören, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi. 

Yerlikaya, Avsever ve İmamoğlu, Taksim’deki tören bittikten sonra İstanbul Valiliği’ne geçti. Üçlü, 30 Ağustos Zafer Bayramı için Valilik’te yapılacak bayramlaşmaya katıldı. 

Resmî törenlerin sonuncusu Vatan Caddesi’nde gerçekleştirildi. Tören arabasına binen Vali, Garnizon Komutanı ve İBB Başkanı, bando eşliğinde halkı selamladı. Törene yoğun katılım gösteren yurttaşlar, Türk bayrakları ve alkışlar eşliğinde geçit törenini izledi. Selamlamanın ardından Yerlikaya, Avsever ve İmamoğlu, protokoldeki yerlerini aldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos mesajı okundu. Gençlik Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları toplulukları, törene katılan protokole ve vatandaşlara farklı yörelerden folklor gösterileri sundu.

Törende, İBB Şehir Tiyatroları sanatçıları, usta şair Nazım Hikmet’in, “Kuvayi Milliye Destanı” ve “Davet” şiirlerini okudu. Tören, askeri birliklerin geçit merasimiyle sona erdi.

TIKLAYIN: Türkiye 97. yıl dönümünde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor


 

 

Vatan Caddesi'ndeki etkinlikler başladı 

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü kapsamında Vatan Caddesi'nde kutlama töreni düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin yapılacağı alan Türk bayrakları asıldı. Program Yerlikaya, Avsever ve İmamoğlu'nun tören aracına binerek vatandaşları selamlaması ile başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. Folklor gösterileri yapıldı.