Gündem

28 Şubat davasında cezaevine giren emekli orgeneral Çetin Doğan’ın eşi: Bütün endişemiz, rahatsızlıkları nedeniyle kayıp vermemiz

"AYM'den ses yok"

27 Haziran 2022 09:33

28 Şubat davasında cezaların onanmasının ardından 82 yaşında cezaevinde olan emekli orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan, "AYM’den hiçbir ses seda yok” derken “Bütün endişemiz, rahatsızlıkları nedeniyle kayıp vermemiz. Bir şey olursa hesabını kim verecek?” dedi.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, Doğan, "Onlar, omuzlarındaki rütbeleri kimsenin ikramı olarak almadı. O rütbeleri eşlerimize Fethullahçılar takmadı. Karanlık köşelerde hastalıklarla boğuşuyor olması, içimizi acıtıyor” diye konuştu.

Doğan, "Hepsi emin, gerçekler mutlaka su yüzüne çıkacak. Nerede görülmüş, asker darbe yapacak da hükümet cumhurbaşkanının bilgisiyle istifa edecek?” Bu haksız, hukuksuz, verdiklerini düşündükleri cezadan güçlenerek çıkacaklar. Onlarla gurur duyuyoruz. Sahte delillerle içeri atıldılar. Sağlıklarına bir şey olursa hesabını kim verecek? ‘Pardon, kumpasmış’ diyecekler” ifadesini kullandı.