Gündem

2023 genel seçimler ne zaman yapılacak?

Seçim tarihi vatandaşın gündeminde yer aldı. Kabine Toplantısı ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerin seçimlerdeki hak ve imkânlardan mahrum kalmamalarını sağlayacak bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hazırlığına dikkat çekerek tarih verdi. Peki, 2023 genel seçimler ne zaman yapılacak? İşte 2023 genel seçim tarihi

07 Mart 2023 16:56

24 Haziran 2018’de gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin ardından yeni dönem için seçim hazırlıkları başladı. Uzun süredir kamuoyu gündeminde yer alan seçim tarihi Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. Açıklamanın ardından vatandaşlar, 2023 genel seçimler ile ilgili detayları araştırmaya başladı. 2023 genel seçim tarihi sosyal medyada gündem oldu. Peki, 2023 genel seçimler ne zaman yapılacak?

2023 genel seçimler ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah 10 Mart Cuma günü anayasanın bize verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının ertesi gün Resmî Gazete'de yayımlanmasıyla süreci başlatıyoruz. Tabii bu kararın yayımlandığı 11 Mart itibarıyla seçim takvimiyle ilgili hususlar Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yetki alanına girmektedir" dedi. Seçimler, bu yıl 14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek.