Spor

2022 tribün verileri açıklandı; maç başı seyirci ortalamasında Galatasaray açık ara lider

Sarı-kırmızılıların en yakın takipçisi, Fenerbahçe oldu

04 Ocak 2023 10:29

Türkiye'de, 2022'de maç başı seyirci ortalamalarında Galatasaray'ın açık ara lider olduğu, en çok seyircili maçın ise Galatasaray-Beşiktaş arasında oynandığı ortaya çıktı.  

2022'deki seyirci verileri açıklandı. Verilere göre, geride kalan senenin en fazla taraftar çeken lig maçı, bu sezonun 13. haftasında Nef Stadyumu'nda 49 bin 602 kişiyle Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynandı.

Galatasaray'ın geçen sezon Avrupa Ligi son 16 turunda Barcelona ile kendi sahasında oynadığı maçta ise 50 bin 111 kişiyle senenin en yüksek seyircisine ulaşıldı.

Bu sezon itibarıyla da Galatasaray'ın rakiplerine açık ara üstünlüğü devam ediyor. Galatasaray, Katar'daki Dünya Kupası başlayana kadar olan bölümde 45 bin 921 seyirci ortalamasıyla zirvede yer aldı.

Galatasaray taraftarı, bugünkü Ankaragücü maçı öncesi de biletleri tüketti. Tribünde, en az 45 bin kişinin olması bekleniyor.

Galatasaray'ı, Fenerbahçe takip etti

Galatasaray'ın en yakın takipçisi, 40 bin 23 seyirci ortalamasıyla ezeli rakibi Fenerbahçe oldu. Beşiktaş, 35 bin 189 maç başı seyirci ortalamasıyla iki devi takip ediyor.

Son şampiyon Trabzonspor da 26 bin 705 seyirciyle dördüncü sırada. Şampiyonluk yarışının dört favorisi dışında tribüne en fazla taraftar çeken takım Adana Demirspor oldu. Mavi-lacivertli takım, maçlarını 20 bin seyirci ortalamasıyla oynuyor.