Gündem

19 Mayıs yürüyüşünde gerilim yaşandı; İzmir Marşı okuyan öğrenciler: "Biz ayıp etmedik. 15 Temmuz değil, 19 Mayıs kutlanıyor"

16 Mayıs 2019 10:40

Marmaris'te, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüşte, yaklaşık 50 öğrenci İzmir Marşı okudu. Marşa bir öğrenci "15 Temmuz Marşı önemli değil mi, şehit verdik" dedi. İzmir Marşı okuyan genç, "Biz ayıp etmedik. 15 Temmuz değil, 19 Mayıs kutlanıyor" sözleri ile yaşananlara tepki gösterdi. 

Marmaris İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü yılı etkinlikler kapsamında 'Gençlik Yürüyüşü' düzenlendi. '100. yıl 19 Mayıs kutlu olsun' yazılı beyaz tişört giyen ilçedeki lise ve ortaokul öğrencileri, öğretmenler ve ilçe protokolü, ellerinde Türk bayrakları ile Siteler Mahallesi'nde toplanıp, kortej eşliğinde Kordon Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na yürüdü. Yürüyüş boyunca kortejin önündeki araçtan Mehter Marşı, Genç Osman Marşı ve 15 Temmuz Marşı çalındı. Korteje katılanlanlar, Marmaris Belediyesi önüne kadar marşlara eşlik etti. Kortejin arka kısımındaki yaklaşık 50 öğrenci, buradan sonra İzmir Marşı okudu.

"Biz ayıp etmedik. 15 Temmuz değil, 19 Mayıs kutlanıyor"

Marmaris İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü B.E., İzmir Marşı okuyan öğrencileri 'programın dışına çıktıklarını' gerekçe göstererek uyardı. Bu sırada bir öğrenci "15 Temmuz Marşı önemli değil mi, şehit verdik" ifadelerini kullandı. İzmir Marşı okuyan bir öğrenci, marş söylerken boğazının sıkıldığını belirterek kendisini uzaklaştırmak isteyen öğretmenlerine "Biz ayıp etmedik. 15 Temmuz değil, 19 Mayıs kutlanıyor" sözleri ile tepki gösterdi. 

Öğretmenlerin öğrencileri sakinleştirmesinin ardından, yürüyüşe katılanlar Atatürk Anıtı önünde hep birlikte saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. Anıta çelenk sunulmasının ardından tören sona erdi. (DHA)