Ekonomi

18 yaşında önce BES'e girenlere üniversite eğitimi için kısmi ödeme planlanıyor

SEDDK Başkan Vekili Ersoy "18 yaşından önce sisteme girmiş katılımcılarımıza, üniversite eğitimi için kısmen ödeme alma hakkı getirmeyi de planlamaktayız" dedi

27 Mayıs 2022 12:50

Devlet katkısının yüzde 25'ten yüzde 30'a çıkmasının da etkisiyle büyük bir ivme yakalayan Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) 18 yaş altı katılımcılar için yeni olanaklar planlanıyor.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Vekili Ali Ersoy 11. Sigorta Haftası dolayısıyla Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ersoyi gelecek dönemde BES’in cazibesini artırmaya yönelik birtakım adımlar atılacağını bildiren Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kapsamda, konut alma, evlilik ve iş kurma gibi katılımcıların finansmana ihtiyaç duyacakları önemli olaylarda, avantajlı koşullarla birikimlerini kısmen çekerek sistemde kalmaya devam edebilecekleri bir uygulama üzerinde de çalışmalarımız son aşamaya gelmiştir. Bahsedilen çalışma kapsamında, 18 yaşından önce sisteme girmiş katılımcılarımıza, üniversite eğitimi için kısmen ödeme alma hakkı getirmeyi de planlamaktayız." (AA)