Gündem

16 yaşındaki öğrenciye Cumhurbaşkanı'na hakaretten dava; her hafta karakolda imza atıyor!

Türk Ceza Kanunu’nun 299-301 maddeleri uyarınca, geçen yıl 972 çocuk hakkında benzer suçlamalarla soruşturma açıldı

29 Ağustos 2024 07:46

16 yaşında bir kız çocuğu, Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı ve hakkında dava açıldı. Çocuğun, Mayıs ayından bu yana her hafta karakolda imza atması isteniyor. Savcılık, çocuğun cezalandırılmasını talep etti.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, 16 yaşındaki kız çocuğu, Mayıs ayında İstanbul'da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın araç konvoyunun hızla geçtiği sırada küfür ettiği iddiasıyla bir koruma tarafından gözaltına alındı. Bir gün gözaltında kalan çocuk, ifadesinde yaklaşık 6 ay önce geçirdiği bir trafik kazası sonrası yaşadığı travma nedeniyle korktuğunu ve tepki gösterdiğini belirtti. Çocuk, olay sırasında devlet görevlilerinin orada olduğunu bilmediğini ve hakaret niyeti taşımadığını ifade etti.

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, çocuğun haftada bir gün karakolda imza atması ve yurtdışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Çocuk, Mayıs ayından bu yana haftada bir gün imza atmak zorunda.

18 Ağustos’ta hazırlanan iddianamede, Cumhuriyet savcısı, çocuğun "Cumhurbaşkanı'na hakaretten" cezalandırılmasını talep etti. Türk Ceza Kanunu’nun 299-301 maddeleri uyarınca, geçen yıl 972 çocuk hakkında benzer suçlamalarla soruşturma açıldı.