Gündem

15 Temmuz gazisi Sabri Gündüz: Hakkımı helal etmiyorum

"FE­TÖ’cü teröristlere gösterilen say­gı bize gösterilmedi"

07 Kasım 2019 09:30

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişiminde yaralanmasının ardından 47 ameliyat geçiren ve sağ bacağı kesilen Sabri Gündüz, 'FETÖ' tahliyelerine ve KHK tartışmalarına tepki gösterdi. Gündüz, "3.5 yıldır çekmediğim zorluk kalmadı. FE­TÖ’cü teröristlere gösterilen say­gı bize gösterilmedi. Tahliyeler bu konuda haklı olduğumu anlatmaya yeter. Yazıklar olsun. iz vatanımızı karşılıksız sevdik. Şimdi bir daha konuşmamak üzere susuyorum ve bilinmesini istiyorum ki kimseye hakkımı helal etmiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Bşakanı Recep Tayyip Erdoğan, bir konuşmasında Gündüz'den bahsederek, “2 Sabri tanıdım ben, birisi bu Sabri ayağı kesiliyor. Diğeri de kendini tankın altına atan Sabri. Onu da çok ameliyat ettiler'' demişti. 

Eski AKP mileltvekili Metin Külünk, Gündüz'ün kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarını, "İyi okuyun" diyerek kendi hesabından yayımladı. Gündüz, şunları kaydetti:

“Bu son yazım. İlk ve son sitemim. Öncelikle biz ölümü de yaşamı da Allah'a bıraktık. Üç buçuk yıldır çekmediğim zorluk kalmadı. 15 Temmuz gazisi olmaktan insan yerine koyulmadık. FETÖ'cü teröristlere bile gösterilen saygıyı biz elde edemedik. Haklı olduğumu anlatmaya yeter diye düşünüyorum. Biz vatanımızı karşılıksız sevdik. Şimdi bir daha konuşmamak üzere susuyorum ve bilinmesini istiyorum ki kimseye hakkımı helal etmiyorum… Ne çektiğim acıları, ne döktüğüm kanı, ne kesilen ayağımı ne de gözyaşlarımı… Kimseye hakkımı helal etmiyorum. Mahkeme-i kübrada görüşmek üzere. ” Gündüz'ün isyanını AKP eski Milletvekili Metin Külünk de paylaştı. Külünk, “FETÖ ve ötesinde kirli aklın işgalci kalemşörlerinin tahliyesini insan hakları hukuk gibi masum kavramların arkasına saklanarak alkışlayan işbirlikçi zavallılar ve de özellikle devletin elbisesini üzerinde taşıyıp sürekli zehir kusanlar iyi okuyun. 15 Temmuz gazisinin son mektubu…”