Gündem

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın, otopark işletmesi İSPARK'a geçti

08 Ağustos 2019 19:03

T24

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde alınan karar sonrası otopark kısmının İSPARK'a devredildiği 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda çalışmalar başlatıldı.

Otogarı 25 yıldır işleten Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği'nin sözleşmesi 5 Mayıs 2019'da dolmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda ilk aşamada otogarın otopark kısmının İSPARK'a devredilmesine karar verilmişti.

İstanbullular bayramda İstanbul Otogarı'nın otoparkından ücretsiz yararlanacak

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çalışmaların başlatılmasının ardından Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Kamunun hakkını koruyacağız. Bugün Bayrampaşa'daki İstanbul Otogarı'nın otoparkı İSPARK tarafından devralındı. Bayram vesilesiyle 9-15 Ağustos tarihleri arası şahsi araçlarıyla yakınlarını karşılayan veya yolculayan İstanbullular otoparktan ücretsiz yararlanacak" dedi.

 

Kaymakam da çalışmaları yerinde izledi

Esenler Otogarı olarak da bilinen kompleksin otoparkına dair süreç bir süredir mahkemede de devam ediyordu. Mahkeme sürecinin tamamlanmasının ardından İBB'ye bağlı ekipler saat 16.00'da otogara gitti. Polis ve zabıtanın yanı sıra özel güvenlik ekipleri de çevrede önlemler aldı.

Bayrampaşa Kaymakamlığı'ndan gelen bir heyetin gözetiminde eski yönetime ait olan kulübe ve biletleme istasyonları kaldırıldı. Otogardaki çalışmalar tamamlandıktan sonra İSPARK'ın kulübe ve biletleme istasyonları yerleştirilecek.

Çalışmaları yerinde izleyen Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba kararın hayırlı olmasını diledi.