Gündem

14 bölümde yetenek sınavı kaldırılmıştı; Haluk Levent, YÖK Başkanı Saraç ile görüştü

18 Ekim 2019 15:13

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 14 yükseköğretim programında özel yetenek şartını kaldırmış, karar kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Konu hakkında, "öğrencilerin ısrarlı tacizleri"ne uğrayan Haluk Levent, "YÖK'e uğrayacağını" söylemişti. YÖK Başkanı Yekta Saraç ile görüşen Haluk Levent görüşmede konuşulanları Twitter'dan açıkladı. 

"Ekibimizle çalışıp sizleri sonra bilgilendireceğiz" diyen Haluk Levent açıklamasında şunları kaydetti:

"Güzel sanatlar için “yetenek sınavının kaldırılması” konusu var gündemde. Öğrenci kardeşlerimin ısrarlı tacizleri twitleriyle kapıdan bacadan girmeleri yolda önümü kesmeleri sonucu konuyu görüşmek üzere yarın YÖK’e uğrayacağım. Merak etmeyin ülen Haluk abiniz yanınızda Yükseköğretim Kurulu, 14 yükseköğretim programından özel yetenek sınavı şartını çıkardı. Bu bölümler, 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda merkezi yerleştirme ile öğrenci alacak. Uzmanlar bu uygulamanın doğru olmadığına dikkat çekti.

1) YÖK başkanı sayın Yekta Saraç ile görüştüm. Ardından YÖK yürütme kurulu üyeleri ile toplantı yaptık. Yanlış bir algıdan bahsettiler. Resim,Müzik,Beden Eğitimi, Bale ,Piyano, Seramik vb gibi programlarda kesinlikle özel yetenek ile öğrenci alımına devam edecek.

2) Bunun yanısıra Animasyon,Grafik Resimleme,Moda Tasarımın da özel yeteneğe alınması konusunda kamuoyu beklentisi olduğunu ilettim.Bu konuda önüme Merkezi Yerleştirme’nin daha hakkaniyetli olduğunu ispatlayan raporlar koydular. Ekibimizle çalışıp sizleri sonra bilgilendireceğiz."