Gündem

107 gündür açlık grevi yapan Leyla Güven'i ziyaret eden HDK’liler: Yasalara uyun

HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Leyla Güven'in konuşmakta güçlük çektiğini söyledi

22 Şubat 2019 15:22

Halkların Demokratik Kongresi bileşenleri, 107 gündür açlık grevi yapan HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’i  ziyaret etti. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşbaşkanı ve HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Güven'in konuşmakta güçlük çektiğini belirterek  Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yasalara uyulması konusunda çağrıda bulundu.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit koşullarını protesto etmek için başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eyleminin 107’inci gününde. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşbaşkanı ve HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ile HDK bileşenleri Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), 78’liler Girişimi, Emek Partisi (EMEP) temsilcileri Leyla Güven’i Bağlar’ın Bağcılar Mahallesi’nde bulunan evinde ziyaret etti. 
 

"Güven ülkenin demokratikleşmesi için bu eyleme başladı"

 
Jinnews'te  yer alan habere göre, polisin engellemelerine rağmen ziyaretin ardından açıklama
Koçyiğit, Güven'in konuşmakta güçlük çektiğini ve söyledi.
Türkiye'nin 12 Eylül uygulamalarıyla yönetildiğini belirten Koçyiğit, "Bu uygulamaların kaldırılması için ve ülkenin demokratikleşmesi için bu eyleme başladı. Leyla, dayanışmanın onu güçlendirdiğini, aldığı mesajlardan güç aldığını, açlık grevi eylemcilerinden aldığı mesajların onu mutlu ve umutlu ettiğini söyledi. Kolay kolay ölmeyeceğini ve bu direnişi zaferle taçlandıracağını da söyledi" dedi.
 

"Eylemler devam ederse bu ülke daha büyük bir karanlığa doğru ilerleyecek"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya çağrıda bulunan Koçyiğit  “Yasalara uyun ve Sayın Öcalan'a, siyasi tutsaklara yönelik tecridi kaldırın. Cezaevlerinde açlık grevlerinin yayıldığını biliyoruz ve cezaevlerinden tabutların çıktığı bir süreç istemiyoruz. Eğer tecrit kaldırılmazsa ve eylemler devam ederse bu ülke daha büyük bir karanlığa doğru ilerleyecektir. Yaşamak ve yaşatmak bizim temel amacımızdır ama bu yaşam da onurlu bir yaşam olmalıdır” diye konuştu.