Yapay zekayla oluşturulan “Bond 26 fragmanı” izlenme rekoru kırdı

19 Nisan 2024 13:22

16

Yapay zekayla oluşturulan “Bond 26 fragmanı” izlenme rekoru kırdı

26

Yıllar önce James Bond rolü için seçmelere katıldığını ve rolü Daniel Craig’e kaptırdığını söyleyen Henry Cavill, yapay zekayla oluşturulan “Bond 26” fragmanında Bond karakterini canlandırdı. Superman rolüyle tanınan Cavill ve Margot Robbie’nin başrollerinde olduğu “sahte” Bond fragmanı sosyal medyada viral oldu.

36

25’inci Bond filmi "No Time to Die"dan sonra yeni Bond'un kim olacağı gizemini korurken Superman rolüyle tanınan Henry Cavill'ın daha önce bu rol için seçmelere katıldığı ortaya çıkmıştı. Daniel Craig'in başrolde olduğu "Casino Royale" filminin yönetmeni Martin Campbell, "Henry seçmelerde harika görünüyordu. Oyunculuğu inanılmazdı. Bakın, eğer Daniel Craig olmasaydı, Henry harika bir Bond olurdu. Fiziksel olarak da çok iyi görünüyordu, yakışıklıydı. O zamanlar sadece biraz genç görünüyordu" ifadelerini kullanmıştı.

46

Geçtiğimiz günlerde baba olacağını açıklayan oyuncunun yer aldığı sahte Bond fragmanı izlenme rekoru kırdı. "Bond 26" adını taşıyan sahte fragmandaki görüntüler, yapay zeka ve gerçek film görüntüleriyle oluşturuldu. Fragmanda Henry Cavill, Bond'u, Barbie filminin yıldızı Margot Robbie ise Bond kızını canlandırıyor. Sahte fragman YouTube'da ilk 24 saat içinde 2,5 milyon izlenmeye ulaştı.

56

Videonun açıklama kısmında ise "Lütfen bu videonun yalnızca sanatsal ve eğlence amaçlı oluşturulmuş bir konsept fragman olduğunu unutmayın" yazıyor. Geçtiğimiz günlerde bir radyo programına konuk olan İngiliz oyuncu, yeni Bond'un kim olacağına dair "Açıkçası hiçbir fikrim yok. Yalnızca söylentilerden haberim var. Siz ne biliyorsanız onu biliyorum. Belki bu rol için çok yaşlıyımdır belki de değilimdir. Yapımcıların planını bekleyip göreceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

66

Daniel Craig'in James Bond karakterine veda etmesinin ardından İngiliz oyuncu Aaron Taylor-Johnson'a teklif gittiği ortaya çıkmıştı. Yönetmen Sam Taylor-Johnson, eşinin yeni Bond olma ihtimalini değerlendirdi. The Jonathan Ross Show'un son bölümüne konuk olan Sam Taylor-Johnson, konuyla ilgili "Spekülasyonlara devam edin. Harika bir iş çıkarır" dedi. Ardından söylentilerin kendisi hakkında olması gerektiğiyle ilgili espri yapan ünlü yönetmen "Yani bir Bond filmini yönetebileceğimi mi söylüyorsunuz? İlk kadın yönetmen" ifadelerini kullandı.