Türkiye'de satın alınan en pahalı otomobil; fiyatı dudak uçuklattı!

Dünyanın en iyi otomobil markalarından biri olan Alman devi Mercedes'in AMG GT Black modelinin Türkiye'de ilk satışı gerçekleşti. Mercedes'in en pahalı ve en güçlü modellerinden biri olan aracın fiyatının duyan şaşkınlığını gizleyemedi. İşte Türkiye'de satın alınan en pahalı otomobil:

25 Ocak 2023 14:44

17

Türkiye'de satın alınan en pahalı otomobil; fiyatı dudak uçuklattı!

27

Deneyimli otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci'nin özel haberine göre Türkiye'deki en 'lüks' otomobil, 2 milyon euro fiyat etiketi bulunan Mercedes-AMG GT Black Series oldu.

37

Türkiye'deki en 'lüks' otomobil, 2 milyon euro fiyat etiketi bulunan Mercedes-AMG GT Black Series oldu.

47

Aracın sadece ÖTV'si için 24 milyon TL ödendiğini ifade eden Özpeynirci, Mercedes-AMG GT Black Series'te 730 beygir gücünde bir motor bulunduğunu ve bu motorun "gelmiş geçmiş en güçlü seri üretim V8" olduğunu ifade ediyor.

57

Oldukça büyük ızgarası ve oval hatlara sahip far tasarımı ile etkileyici tasarıma sahip olan Mercedes-AMG GT Black Series, kaputundaki özel havalandırma bölmeleri ve özel spoyler tasarımıyla da dikkat çekiyor.

67

Tamamen dijital bir gösterge ekranına sahip olan Mercedes-AMG GT Black Series, bu ekranda araçla ilgili teknik detayları ve kısmi olarak navigasyonu da gösteriyor.

77

Mercedes'in spor otomobilindeki motor, 7 ileri çift kavramalı şanzıman ile eşleştirildi. Yapılan açıklamalara göre motor-şanzıman kombinasyonu, Mercedes-AMG GT Black Series'in 3,2 saniyede 0-100 km/sa hızlanmasını tamamlıyor. 0-200 km/sa hızlanma süresi 9 saniyenin altında olan otomobilin maksimum hızı ise 325 km/sa olarak sınırlandırıldı. | Kaynak: Webtekno