Trans birey olduğunu açıklayan Elliot Page, hikâyesini ilk kez anlattı

29 Nisan 2021 14:15

114

Trans birey olduğunu açıklayan Elliot Page, hikâyesini ilk kez anlattı

214

Cinsiyet değiştirdikten sonra Ellen Page olan adını Elliot Page olarak değiştiren ünlü oyuncu, Oprah Winfrey'e konuşarak, kimliğini açıklama hikâyesini ilk kez anlattı. Zaman zaman duygulanan oyuncu, hikâyesini paylaşmanın kendisi için "hayati ve önemli" olduğunu hissettiğini söyledi.

314

Cinsiyet değiştirerek Ellen Page olan adını Elliot Page yapan ve trans olduğunu sosyal medyada açıklayan ünlü oyuncu, TV programcısı Oprah Winfrey’e konuştu. Rol aldığı Juno filmiyle 2007'de Oscar'a aday gösterilen 34 yaşındaki Page, trans bireylere yönelik tepkilerin ortasındayken, hikayesini paylaşmanın kendisi için "hayati ve önemli" olduğunu hissettiğini söyledi.

414

Bu tür kişisel bilgileri kitlelerle ilk kez paylaşma sürecini anlatan The Umbrella Academy dizisi oyuncusu, konuşması esnasında zaman zaman duygulanarak şunları söyledi: “Bunu hayatımdaki insanlara o mektubu göndermeden ve insanlara ilk kez anlatmadan çok önce ifade ediyordum ve kendimi rahat hissetmek ve o noktaya gelebilmek için bir an istediğimi biliyordum.”

514

Page, Aralık 2020’de “Merhaba arkadaşlar, sizinle trans kimliğimi ve adımın Elliot olarak değiştiğini paylaşmak istiyorum” diye başlayan bir mektubu sosyal medya sayfasında paylaşmıştı. Amerikalı oyuncu, Oprah Winfrey’e verdiği röportajda, “Şu anda translara, özellikle de trans gençlere karşı gördüğümüz bu korkunç tepkiyle, bunu yapmak gerçekten zorunlu hissettirdi bana” ifadesini kullandı.

614

Ünlü aktör, "çok uzun süredir kapalı kalma" duygusunu anlatmaya devam ederek, "27. doğum günümden hemen önce eşcinsel olarak kendimi açıkladım ve o zamana kadar, uzaktan aşık olduğum birine hiç dokunmamıştım” diye konuştu. Page, içinde bulunduğu oyunculuk platformu ve ayrıcalığı göz önüne alındığında ve insanların karşı karşıya olduğu mücadeleleri bilerek, bunu paylaşmanın kendisi için "hayati ve önemli" hissettirdiğini söyledi.

714

Page, trans olduğunu açıkladığı mektubunda şu ifadeleri kullanmıştı:

814

“Bunu yazdığım için kendimi şanslı hissediyorum. Burada olduğum için. Hayatımda bu noktaya ulaştığım için. Bu yolculukta beni destekleyen inanılmaz insanlara karşı büyük bir minnettarlık duyuyorum. Asıl benliğimi sürdürmek için nihayet kim olduğumu sevmenin ne kadar olağanüstü hissettirdiğini ifade edemem.

914

Trans topluluğundaki pek çok kişiden sonsuz ilham aldım. Cesaretiniz, cömertliğiniz ve bu dünyayı daha kapsayıcı ve şefkatli bir yer haline getirmek için durmaksızın çalıştığınız için teşekkür ederiz. Elimden gelen her türlü desteği sunacağım, daha sevgi dolu ve eşit bir toplum için çabalamaya devam edeceğim.”

1014

Sizden sabır istiyorum. Sevincim gerçek ama aynı zamanda kırılgan. Gerçek şu ki, şu anda son derece mutlu hissetmeme ve ne kadar ayrıcalık taşıdığımı bilmeme rağmen, ben de korkuyorum. Aranıza karışmaktan, nefretten, 'şakalardan' ve şiddetten korkuyorum.

1114

Açıkça ifade edersem, mutlu bir kutlama anını bastırmaya çalışmıyorum, ancak resmin tamamına hitap etmek istiyorum. İstatistikler şaşırtıcı. Translara yönelik ayrımcılık yaygın, sinsi, acımasız ve korkunç sonuçlara yol açıyor. Yalnızca 2020 yılında, çoğunluğu siyah ve Latin trans kadın olan en az 40 trans kişinin öldürüldüğü bildirildi.

1214

"Trans sağlık hizmetlerini suç saymak için çalışan ve var olma hakkımızı reddeden siyasi liderlere ve büyük bir platforma sahip olan, trans topluluğuna düşmanlık beslemeye devam eden herkese: Ellerinizde kan var. Yüzde 40'ının intihar girişiminde bulunduğunu bildirdiği bir topluluk olan trans topluluğunun omuzlarına aşağılayıcı bir öfke yüklüyorsunuz. Ben o insanlardan biriyim ve sizin saldırılarınız karşısında sessiz kalmayacağız.”

1314

“Trans olmayı seviyorum. Ve ben eşcinsel olmayı seviyorum. Ve kendimi ne kadar yakın tutarsam ve kim olduğumu tam olarak kucaklarsam, ne kadar çok rüya görürsem, kalbim o kadar büyür ve gelişirim. Her gün taciz, kendinden nefret etme, istismar ve şiddet tehdidiyle uğraşan tüm translara: Seni görüyorum, seni seviyorum ve bu dünyayı daha iyi hale getirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Okuduğunuz için teşekkürler.”

1414