Tesla modelinde gaz pedalı tehlikesi: Teslimatlar durduruldu

Tesla Cybertruck modellerinin gevşek gaz pedalı nedeniyle hayati tehlikeye sebep olabildiği belirtildi ve teslimatları durduruldu

17 Nisan 2024 18:19

17

Tesla modelinde gaz pedalı tehlikesi: Teslimatlar durduruldu

27

Bir araç sahibi, Cybertruck'ın gaz pedalının kaydığını ve pedalı yere bastırarak istenmeyen hızlanmaya neden olduğunu iddia etti. Yeni Tesla Cybertruck'larını önümüzdeki günlerde teslim almayı bekleyen alıcılar cuma günü randevularının iptal edildiğinden şikâyet etmeye başladı.

37

Raporlar, randevulardaki gecikme nedeninin gaz pedalıyla ilgili bir sorun olduğunu ortaya çıkardı. Hafta sonu bir araç sahibi, ön yüzün araçtaki gaz pedalından kaydığını ve istenmeyen hızlanmaya yol açtığını belirterek şikayet etti.

47

Cybertruck'larını yakında teslim almayı bekleyen Tesla müşterileri, teslimat randevularının "beklenmedik bir sorun" gerekçesiyle iptal edildiğinden şikâyet etmeye başladı. Raporlar, gecikmelerin arkasında gaz pedalındaki bir sorunun olduğunu gösterdi.

57

Cybertruck Owners Club forumunun üyeleri 12 Nisan Cuma akşamı iptallerle ilgili paylaşımlarda bulunmaya başladı. Bir alıcı, yeni kamyonunu teslim almasına sadece 13 saat kala teslimat randevusunun iptal edildiğini söyledi. Bir başka alıcı da Tesla'dan aldıkları mesajda iptalin nedeni olarak "aracınızın hazırlanmasıyla ilgili beklenmedik bir gecikme" ifadeleri yer aldı.

67

Alıcılara gönderilen notta gecikme için belirli bir nedene işaret edilmiyordu. Tesla yorum talebine hemen yanıt vermedi, ancak forum üyeleri sorunun gaz pedalıyla ilgili olduğunu öne sürdü. 13 Nisan Cumartesi günü, Tesla hakkında sık sık paylaşım yapan bir X hesabı, otomobil üreticisinin yedi gün boyunca tüm Cybertruck teslimatlarını sadece gaz pedalını neden göstererek iptal ettiğini yazdı.

77

Bir Cybertruck sahibi, TikTok hesabından sürüş sırasında yaşadığı bir sorunu paylaşarak ön yüzün gaz pedalından kaydığını ve zemin ile başka bir iç panel arasındaki küçük bir boşluğa yerleştiğini söyledi. Bu da pedalın sonuna kadar basılı kalmasına neden olarak istenmeyen hızlanmalara yol açmış. Araç sahibi soğuk kanlılığını koruduğunu belirterek frenlerin motorları etkisiz hale getirebildiğini ancak bu durumun endişe yarattığını söyledi. (Gazete Duvar)