Teknedeki buzdolabından çıkan ceset olayında korkunç detaylar: "Azrail bile ayağımıza gelecekken, sen neyin tribindesin"

13 Ağustos 2024 12:12

117

İzmir'de bir teknenin buzluğunda cesedi bulunan Hilmiye Tuğba Esgin'in cinayeti ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

217

Türkiye'nin konuştuğu cinayet, 6 Ağustos'ta akşam saatlerinde İzmir'in Karşıyaka ilçesi Bostanlı İskelesi yakınlarındaki balıkçı barınağında meydana geldi.

317

Balıkçı barınağında rutin kontrol yapan güvenlik güçleri bir tekneden kötü koku geldiğini fark etti.

417

CESEDİ DERİN DONDURUCUDAN ÇIKTI - Teknede yapılan incelemede buzluk içerisinde bir kadın cesedi bulundu. Cesedin Hilmiye Tuğba Esgin'e ait olduğu belirlendi.

517

Savcı ve güvenlik güçlerinin olay yerindeki incelemelerinin ardından Esgin'in cansız bedeni İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

617

Vücudunda herhangi bir kesici ve delici alet yarası bulunmayan Esgin'in kesin ölüm nedeni tespiti için otopsi yapılacağı bildirildi.

717

Polis, olayın ardından tekne sahibi Şenol A., eşi Belgin A. ve tekne tamircisi K.B.Ö.'yü gözaltına aldı.

817

Sabah'ın haberine göre Hilmiye Tuğba Esgin (26) cinayetinin ardındaki sır perdesi aralandı.

917

Korkunç cinayetle ilgili yürütülen soruşturmada çok çarpıcı detaylara ulaşıldı.

1017

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada genç kadının yasak aşka kurban gittiği ortaya çıktı..

1117

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan titiz çalışma sonucu cinayetten önce Belgin A.'nın eşi Şenol A.'yı teknede Tuğba Esgin ile bastığı, sonrasında genç kadının boğularak öldürüldüğü anlaşıldı.

1217

Gözaltındaki üçüncü isim K.B.Ö.'nün tekne tamircisi olduğu, Şenol A. tarafından bozuk olan tekneyi yaptırmak için çağrıldığı tespit edildi.

1317

CESET 39 DERECEDE KOKMASIN DİYE... Şenol A.'nın polisler tarafından yakalanmasaydı, arızalı tekneyi yaptırdıktan sonra açılıp cesedi denize atmayı planladığı öğrenildi. Sahil Güvenlik ekiplerinin denizde devriye görevini yaparken köpeklerinin koku almasıyla cesedin bulunduğu ve cinayeti ortaya çıktığı bildirildi.

1417

Öte yandan boğularak öldürülen genç kadının cesedi 39 derecede kokmasın diye Şenol A. tarafından 4-5 gündür teknedeki buzlukta saklandığı belirlendi. Şüphelinin buzlar eridikçe tekneye çuval çuval buz taşıdığı belirlendi.

1517

Şenol A.'nın ayrıca tiner getirerek kimyasal maddelerle cesetteki kokuyu bastırmaya çalıştığı öğrenildi.

1617

3 şüpheli ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemede tekne sahibi eşi ile tekne tamircisi yurt dışı yasağı iki günde bir imza olmak üzere Adli Kontrol şartı ile serbest bırakıldılar. Ancak tekne sahibi emniyette verdiği tüm ifadeleri reddedip kabul etmese de eldeki delil ve görüntüler sonrası tutuklanarak cezaevine gönderildi.

1717

DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM: AZRAİL BİLE AYAĞIMIZA GELECEK - Genç kadından mutlu anlarında çekildiği pozlar kaldı. Tuğba Esgin'in sosyal medya hesabından yaptığı Azrailli paylaşım ise dikkat çekti. Esgin'in yaptığı paylaşımda, "Azrail bile ayağımıza gelecekken, sen neyin tribindesin" yazması dikkat çekti.