Spor yazarları, Süper Lig Şampiyonu Galatasaray'ın Konyaspor maçını değerlendirdi: Galatasaray, bu şampiyonlukla Türkiye'nin en iyi takımı olduğunu kanıtladı

27 Mayıs 2024 07:00

117

SPOR YAZARLARI, SÜPER LİG ŞAMPİYONU GALATASARAY'IN KONYASPOR MAÇINI DEĞERLENDİRDİ: GALATASARAY, BU ŞAMPİYONLUKLA TÜRKİYE'NİN EN İYİ TAKIMI OLDUĞUNU KANITLADI

217

Okan Buruk’u kutlamak lazım. Galatasaray takımını idare etmek çok zor bir iş. Takımın yarısından fazlası yıldız futbolcu. Zaman zaman kaprisleri de oluyor. Ama dışarıya hiç bir şey aksettirmeden bu yıldızları harika idare etti. Barış Alper’i yeri geldi sol bek, yeri geldi sağ bek ve forvet oynattı, hiç şikayet etmedi. Barış’ı sağa koyarsa, Berkan’ı sol beke koydu. Icardi’nin çok kötü olduğu dönemler oldu. Onu kaybetmemek için hiç kesmedi. Bu akıllı ve medeni davranışıyla, takımını zirveden hiç düşürmedi. Maç öncesi, maç sonrası verdiği demeçlerinde hep kalitesini gösterdi. Galatasaray’a uzun yıllar hizmet edecek, hem de çok büyük başarılar kazanarak. Başkan Dursun Özbek de Galatasaray’ı mükemmel idare etti. Sonuçta bu şampiyonluğu hepsi analarının ak sütü gibi helalinden kazandılar. (Osman Şenher | Milliyet)

317

O hayatın doğal akışına göre oynandı ve 6-0 sonuçlandı. Süper Lig’den düşmesi kesinleşmiş İstanbulspor’un rekorların sezonunu yaşayan iki takımdan biri karşısında, mucize dışında ne şansı olabilirdi ki? Mucize kolay değil… Olsa Konya’da olurdu! Fenerbahçe’de sakat-cezalı belki on futbolcu eksikti ama Galatasaray’ı sahasında devirdiği derbiden bir fazlaydı sonuçta. 11 kişiydi. Hakemlerin de derdi kalmamıştı Fenerbahçe ile. Israr bile etmeden 8. Dakikada penaltıyı verdiler. Galatasaray Konya’da şampiyonluk getiren ilk gölünü attığında Fenerbahçe Kadıköy’de 2-0 öndeydi. Yakaladığın lüferin son anda suya düşmesi gibi! Süper Lig “hükmü” Konya’da ilan edildikten sonra “işine” aynen devam edip golleri inci gibi dizmeyi sürdüren Fenerbahçe’yi ve hocasını tribün dolusu taraftar “derbi kontenjanından” bağrına bastı ama İstanbulspor’un hakkını kim verecek peki? Süper Lig’den çoktan düşmüş konuk takım, mağlup durumda olsa da bir an bile oyundan kopmadan gücü kadar oynadı, direği salladı, gol aradı. Teslim olmadı, Süper Lig’deki şerefli dakikalarını onurla tamamladı. Bravo İstanbulspor’a. (Ercan Güven | Milliyet)

417

Galatasaray 102 puan ile bu bir daha asla yaşanmayacak sezonda bir daha tekrarlanmayacak puan ortalamasına ulaştı. Avrupa'da başarılı olunamayan sezonda ligde üst üste 2'de 2 yaptılar. Okan Buruk'u ayrıca şu konuda da tebrik etmek lazım ki bu yıl öyle aman ama bir transfer katkısı da alınamadı. "Galatasaray'da sezonun transferi" denilebilecek etkide önemli bir performans göremedik. Demirbay belki. Birkaç maç için de Ziyech.. Ama Buruk, Barış Alper'le Mertens'le Muslera ve Torreira ile takımını hedefine taşımayı bildi. Geçen sene kurulan kadronun omurgası taşıdı takımı. Gelecek sezonun transfer planlamasında Buruk'un katkısı daha çok olacaktır. Galatasaraylı okur/izleyenlerimi ve dostlarımı tebrik ederim. (Serdar Ali Çelikler | Habertürk)

517

Ben de bu sezonki Galatasaray-Fenerbahçe yarışını zaten 2018-19 Premier Lig sezonuna benzetmiştim daha önce. İki takım da kendi puan rekorlarını kırdılar, ikisi de şahane birer sezon geçirdiler. Detaylarla, adeta 11 milimetre farkla belli oldu şampiyon. Ve şampiyonu belirleyen detayların en önemlisi Mauro İcardi oldu. İcardi’nin Galatasaray formasını giymeye başladığı günden beri belki de kaybolduğu tek kritik maçtı geçen haftaki derbi. Ancak derbideki yok oluşunu dün Konya’da farkı adeta tek başına yaratarak telafi etti. Birinci golde zoru, ikincide neredeyse imkansızı gönderdi filelere. (Uğur Meleke | Hürriyet)

617

Galatasaray’ın kazandığı bütün şampiyonluklar çok değerli ama bu sene çok farklı. İftiralar, kurgular, saha dışı planları, açıkça yapılan düşmanlıklar, kurulan ittifaklar bütün zorluklara karşı tek başına mücadele veren Galatasaray camiası. Yöneticileri tehdit edildi. Çalışanları darp edildi. Futbolcularına, teknik direktörüne iftiralar atıldı. Ama Galatasaray takımı bir dakika bile pes etmedi. Başkan Dursun Özbek futbolcularının emeğini çalmaya çalışanlara karşı saha dışında yardımcısı Erden Timur ve yönetim kurulu üyeleriyle resmen kafa tuttu! (Alper Mert | Korkusuz)

717

Galatasaray’ı deplasmanda, 10 kişi kalmasına ve hakeme rağmen yenen bir Fenerbahçe için şampiyonluğun, kupaların kaptırılmasının asla açıklaması olamaz. Çok puan toplamak, çok gol atmak birinci olamadığınız sürece başarı değildir. Bu sezon gösterdi ki İsmail Kartal’ın takımını değişik kulvarlarda başarıya götürecek psikolojisi, yeteneği eksik. Tüm bunlara Başkan Ali Koç’un takımın patronu olduğunu unutup zamanında soyunma odalarına inmemesi, İsmail Kartal’ı rapta zapta alamaması da eklenince böyle sıfır çekilen bir sezon maalesef kaçınılmaz oldu. Şampiyon Galatasaray’ı da tebrik ediyorum. (Argun Darıcı | Korkusuz)

817

öyle sezona, böyle fi nal yakışırdı. Elbette kupa, ligi ilk sırada bitirene veriliyor, tarih şampiyonu yazıyor ama iki takımın verdiği mücadele insanların hafızalarından silinmeyecek. Maçtan önce Fenerbahçe, İstanbulspor'u çantada keklik görüyordu. Zira küme düşmesi kesinleşen rakibinin şampiyonluk yolunda Fenerbahçe'ye zorluk çıkartacak mecali yoktu. Asıl mevzu Konya'daydı. Sadece Galatasaraylılar değil, Fenerbahçeliler de dün gece Konya'ya kilitlenmişti. Konyaspor taraftarı da hem can derdine düşen hem de şampiyonu tayin edecek olan takımlarına müthiş bir destek verdiler. Maçtan önce Konya'daki atmosfer, maçın Galatasaray açısından zor geçeceğini gösterse de mücadele başladığında Konyaspor'un hiç hücumu düşünmeyen, sadece savunmaya çalışan görüntüsünü izledik. Konyaspor zaten çok güçlü bir takım değil ama savunma yapmayı da beceremiyorlar. Icardi'ye yapılan ve penaltı verilmeyen pozisyona ragmen Galatasaray hiç moral olarak düşmedi. Aklı başında, ne yaptığını bilen, oyun planına sadık kalan ve 1 puan yetse de 3 puan kovalayan taraftı. (Engin Verel | Akşam)

917

Galatasaraylı oyuncular, "Gerçekleri tarih yazar, tarihi de Galatasaray" söylemini Konya'da oynadıkları futbolla kanıtlayıp, bileklerinin hakkı ile şampiyon oldu. 24. şampiyonluk başkan Dursun Özbek ve yönetimi için ne kadar önemli ise Galatasaray'ın geleceği açısından da çok büyük değer taşıyor. Çünkü; Özbek'in iki yıllık döneminde Galatasaray planladığı tesisleşme hamlelerini bitirecek, Bankalar Birliği'nden çıkacak, ekonomik açıdan çok rahatlayacak. Ayrıca elde edilen gelirler, tamamen kulüp yönetimi tarafından kullanılabilecek. Eğer Galatasaray, bu sezon şampiyon olmasaydı, psikolojik olarak gerginliğe girerdi. G.Saraylı oyuncular şampiyonluğa kenetlenmiş derecede ciddi, dikkatli ve kazanma duygusu içindeydi. İcardi olağanüstü bir performans sergiledi, iki güzel gole imza attı ve şampiyonlukta pay sahibi olurken kendisini de gol krallığı tahtına oturttu. Galatasaray, Türkiye'nin en iyi takımı olduğunu kanıtladı. (Levent Tüzemen | Sabah)

1017

Galatasaray dün şampiyonluk sayısını iki düzineye çıkartırken, 90'larda 13-9 gerideyken bugün 23-19 ile en yakın rakibine bir yıldız uzaklığı fark koyarken verdiği mesajı okumayanlar, gelecek sezon beş yıldızı bir arada görebilirler. Bu takımın her şampiyonluğunu "x, y, z" sayesinde diye tribünlerinize anlattığınız, rakibin kazandığını yok saydığınız, inkâr ettiğiniz, kaybetmesini bilmediğiniz sürece, Galatasaray'ın gerçekleri bir kâbus gibi dönecek hayatınıza... Derbiden sonra Galatasaray'ı kendi içinde hesaplaşmak varken bir arada tutan "Kurtlar Vadisi" havası vardı. Dün Galatasaray "Ezel" ile cevap verdi: "Ben yemeğimi yedim doydum Ama hesabı sen ödeyeceksin kardeş…" (Bülent Timurlenk | Sabah)

1117

Müthiş bir sezon oldu. Her şey vardı. Bütün olumsuz şeylere rağmen hem Galatasaray hem de Fenerbahçe'yi tebrik ederim. İki kulüp de sonuna kadar mücadele etti, savaştı ve kazanan Galatasaray oldu. Türk futbol tarihinin aslında en gergin sezonuydu. Olaylar, skandallar derken çok şey yaşadık.. Sahada olan kazandı.. Aile olan, futbolu daha çok düşünen kazandı. Okan Buruk, yeni bir apolet daha taktı.. Son ana kadar renk vermedi. Takımını, yıldızları, hele de İcardi'yi ve camiayı iyi yönetti. Büyük bir teknik adam olduğu kadar iyi bir iletişimci olduğunu gösterdi. Galatasaray tarihine geçti. Övgüyü fazlasıyla hak etti. Yeni sözleşmesi de hayırlı olsun, şampiyonluğu da. (Murat Özbostan | Sabah)

1217

2018'de 0-0 biten maç sonrasında Galatasaray üç puan farkla şampiyon olmuştu. Üç penaltı pozisyonu vardı. Aykut Kocaman, "Bize bir tane verse, onlara da çalacaktı bir tane. Kazandırmayacaklardı maçı bize" dedi. Kumpasın ordusu bitmiyor, hesabını kapatmıyor. İşin başındakiler de yollarını açıyor. Bu yüzden, "Sizinle gurur duyuyoruz" pankartını açtı Fenerbahçe tribünleri. Kayıtlara en onurlu, en karakterli, en başarılı geçecek oyunculara hak ettiğini verdi. Bir ek daha yapayım; ben ilk defa gördüm böyle bir helalleşmeyi. (Gürcan Bilgiç | Sabah)

1317

eçen hafta Galatasaray tur atacaktı ama 10 kişilik Fenerbahçe'ye kaybettiler. Maçın birinci dakikasından sonuna kadar görüldü ki Galatasaray, titremiş, kendine gelmiş ve çok iyi hazırlanmış. 90 dakika boyunca bir an bile rakibe oyunu vermediler. Duran toplarda pozisyon buldu, Abdülkerim bir stoper olmasına rağmen inanılmaz pozisyonlar yakaladı. Kerem Aktürkoğlu haftalardır oynamamasına rağmen oldukça başarılı gözüktü. Bir de tabii sahada müthiş bir golcü var. Allah ona hem gol vuruşu hem de gol şansı vermiş. Mesela ilk golde kolay değil, kale arkasında kafasıyla çeviriyor ama topu yere vurduruyor. Attığı ikinci gol var, jeneriklik. Yerden ve yandan gelen topa çok rahat ve çok profesyonelce topuğuyla vuruyor ve golü yapıyor. Tıpkı yıllar önce Drogba'nın Real Madrid'e attığı gol gibi. (Ahmet Çakar | Sabah)

1417

Fenerbahçe onca sezon 9 doğurdu, bu sene de 10 oldu! Başkanına, teknik direktörüne, futbolcularına ille de dert Hakan yandaşa güvenmeye devam et Fenerli. Ben de güveniyorum zaten! Öldüren aşk buna mı diyorlar ne, tık yok Kadıköy’de. Eeeey Fenerbahçeli, paldır küldür desteklerle geçtiğin yeşil sahaları ısır zıvır dedikodu, methiyeler, kasidelerle aşılır sanma tanı! Düşün daima Avrupa fatihi, ülkemiz daim lideri Sarı-Kırmızılı Aslan’ları… Galatasaray Konya’yı çok rahat geçti, rakibini futbol değerlerinde adeta felç etti. İki Icardi, bir Berkan golüyle 3’ledi. Golcünün 2. golü adeta efsane Arjantin tangosu figürü görselliğindeydi. Ya Berkan? Milli Takımımız ve Galatasaray’ın değişmez orta sahasında, hatta her lüzumu ihtiyaç bölgesinde olmalı. (Oğuz Dizer | Fanatik)

1517

Önce Icardi sonra Berkan üst üste attıkları gollerle skoru ve farkı artırdı. Diğer maçlardan gelen sonuçlarla hem Konyasporlu oyuncular hem de tribünler büyük bir gerilime girdi. Gerçekten maç öncesi iki takım adına da alınacak yenilginin bedeli çok ağır olacaktı. O nedenle kontrollü oyun en az hatayla oynamak ana prensipti. Nitekim Galatasaray bir puana oynayan rakibi karşısında hücumsal karekterini ortaya koyarken yine sahne de golcüsü Icardi vardı. Arjantinli, lig finalinde ismine yakışır gollerle şampiyonluk resitali yaptı ve takımını mutlu sona ulaştırdı. Okan Buruk iki sene üst üste takımını şampiyonluğa taşıyarak tarihe geçerken, golleriyle 24. Şampiyonluğu getirip krallığını ilan etti. Maçın sonunda Trabzonspor galibiyetiyle ligde kalan Konyaspor, yenilmesine rağmen sahadan mutlu ayrıldı. (Tunç Kayacı | Fanatik)

1617

Konya’dan gol haberleri gelmeye başlayınca maçın havası da iyice kaçtı. Son bölümde tribünlerde farklı sevinçler, farklı protestolar vardı. Fenerbahçe, şampiyonluk kupası hasretini 10 yıla çıkardı. Camianın tek tesellisi şampiyon Galatasaray’ı devirmek oldu. Bu teselli yeter mi? Bana göre yetmez. Sizce Fenerbahçeli mutlu mu? Bana göre değil. Başkanlar ve yöneticiler artık masal anlatmayı bırakıp, kupalar, şampiyonluklar kazanmayı hedefleyecekler. Yoksa Fenerbahçe aşkı kaybolmaya yüz tutacak. (Faik Çetiner | Fanatik)

1717

Herkes stres içindeyken benim rahat olmamım (aptal olabilme ihtimali dışında) birkaç nedeni vardı. Her şeyden önce Florya'da hem teknik heyetin, hem de futbolcuların ayaklarının suya değdiğini düşünüyordum. Zira Fenerbahçe maçına her iki grup da takımın kazanma alışkanlığına güvenerek çıkmıştı. Ama 1-0 yenilgi sonrasında görülmüştü ki kazanma alışkanlığı tek başına maç alan bir faktör değil. Dolayısıyla yeni bir ruha ihtiyaç vardı. Galatasaray'ın Konyaspor maçına o yeni ruh sayesinde daha büyük bir ciddiyetle hazırlandığını tahmin etmek hiç de zor değil. Belli ki hafta içinde futbolcular yüzde yüzleriyle antrenman yaptılar; kendilerine daha iyi baktılar, akşamları dışarı çıkmadılar. Teknik kadro yenilgi sonrasında ilk 11'i oluşturma konusunda kendini daha özgür ve cesur hissetti. Yönetim büyük bir hızla genel kurul seçimi sahasını terk ederek takımın şampiyonluğa odaklanmasına yardımcı oldu.