Spor yazarları Pendikspor-Galatasaray maçını değerlendirdi: Galatasaray'ın ortaya koyduğu futbolun mazereti yok

03 Aralık 2023 08:45

111

SPOR YAZARLARI PENDİKSPOR-GALATASARAY MAÇINI DEĞERLENDİRDİ

211

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında konuk olduğu Siltaş Yapı Pendikspor'u 2-0 yenerek maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

311

Pendik Stadı'nda yapılan maçın ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Topun kontrolünü elinde tutan sarı-kırmızılılar, net gol pozisyonuna girmekte zorlandı. Geçiş hücumlarından hızlı bir şekilde kaleye gitmek isteyen kırmızı-beyazlılar da etkili olamayınca devre arasına golsüz eşitlikle girildi. İkinci yarıya sistem değişikliğiyle giren Galatasaray, aradığı golü 69. dakikada Cedric Bakambu'nun ayağından buldu. Müsabakanın 82. dakikasında Hakim Ziyech ile bir gol daha atan sarı-kırmızılılar, sahadan 2-0 galip ayrıldı. İşte yazarların maç değerlendirmeleri

411

Uğur Meleke - Hürriyet: Galatasaray’da bazı oyuncuların 75 bin kapasiteli Old Trafford veya Allianz Arena ile, karşı tribününde belediye başkanının lafları olan Pendik Stadı’na aynı konsantrasyonla çıkamamaları anlaşılabilir. Bu durumlarda kenardaki hocanın yüksek konsantrasyonu olanı, gözü parlayanı bulabilmesi lazım. O açıdan Okan Buruk’un dün nihayet 64’te Bakambu’yu oyuna sokması doğru karar. Bakambu, geçen sezon Yunan Ligi’ni gol kralı olarak tamamlamış. Daha önce bu ligdeki performanslarını da biliyoruz. Buruk nedense bir süredir Nelsson, Bakambu ve Kerem Demirbay’ı rotasyonda çok gerilere atmıştı. Bence bu 3 oyuncu da daha fazla dakikayı hak ediyorlar.

511

Ahmet Çakar - Sabah : Hafta içi Manchester karşısında önemli bir dönüşü başaran Galatasaray, az kalsın dün psikolojik olarak bunun bedelini ödüyordu. Çok ciddi Şampiyonlar Ligi maçı sonrası dönüşlerde konsantrasyon ve motivasyon kaybı yaşanabiliyor. Ama ne olursa olsun Galatasaray'ın ortaya koyduğu futbolun mazereti yok. Galatasaray attığı goller dışında da hiç iyi değildi.

611

Osman Senher - Milliyet: Galatasaraylı futbolcular, Icardi’yi topla buluşturamıyorlar ya da öyle paslar veriyorlar ki gol atması, iyi bir vuruş yapması mümkün değil. Sağdan, soldan bir kere olsun iyi bir orta gelmiyor. Kerem sola geçti, tamam Icardi artık gol atmaya başlar diye düşündüm. Ama maalesef Kerem de Pendik karşısında sallandı, oyuna motive olamadı. Hocanın Bakambu değişikliği tam zamanında geldi. Bakambu hem golünü attı hem de temposuyla Galatasaray’a pozisyonlar yarattı. Ziyech zaten şu anda Galatasaray’ın en büyük yıldızlarından biri olmaya büyük aday.

711

Erman Toroğlu - Sabah: Bu zeminde Fenerbahçe oynadı, futbolcular zeminden çok şikayet ettiler. Hala da kendilerini toparlayamıyorlar. Sahası yoksa, seyircisi yoksa bu tip takımlar 'Süper' adını verdiğimiz ligde oynamamalılar. Buna bir çare bulunmalı. Bu play-off mu olur, başka bir şey mi olur ama bu böyle gitmez. Büyük takımlar 35 bine, 50 bine oynuyorlar. O stattan çıkan futbolcular burada bırakın fizik olarak, beyin ve moral olarak kendilerini veremezler. Sonra da diyoruz ki bizim ligimizin marka değeri niye düşük. Yüksek olma şansı yok ki bunları saydıktan sonra. İnşallah bir gün düzeltirler.. Yani şu Avrupa kupasına gitmemiz bizim ligimiz ve futbolumuz için resmen ilaç gibi geldi. Federasyon, teknik adamda iyi işler yaptı. İnşallah şu hakem olayını da düzeltirler de o zaman eğrilerimiz doğruya gider.

811

İbrahim Yıldız- HaberTürk: Kötü bir oyun sonucu alınan 3 puan Galatasaray adına sevindirici oldu. Takım performansının bu kadar düşük seviyede olması yadırgansa da, M.United maçı nedeniyle hoşgörü ile karşılandı. Dikkat çeken bir başka konu ise, Icardi’nin sessizliği oldu. Golcü, yine boş geçti. Savunma arasında kayboldu.

911

Deniz Çoban - Hürriyet: Hakem açısından rahat geçmiş gibi görünen maçta Pendikspor takımı üç kez penaltı bekledi. Üç pozisyonda da Volkan Bayarslan “Devam” dedi. 36’da Kazımcan topla ceza sahasına giren Erencan’ı düşürdü. Hakem faul çalmadı maçı devam ettirdi. 45+1’de Pendikspor hücumunda Oscar Romero yerde kaldı, Pendikspor penaltı bekledi. 84’de Vukovic topu kaleye doğru gönderdiği sırada ayağı Bakambu ile havada buluştu. Pendikspor yine penaltı bekledi. Ancak top iki oyuncuya da yakın ve ortak bir toptu. Vukovic’den sonra topa uzanan Bakambu da topa temas etmeyi başarıyor ve top yükseliyor. Dolayısıyla bu pozisyonda penaltı verilmemesini doğru buluyorum.

1011

Levent Tüzemen - Sabah: Allah fukarayı sevindirmek işin önce eşeğini kaybettirir sonra da buldururmuş. Okan Buruk'un kadro tercihleri de bu söze benziyor. Okan hoca önce hatalı on biri sahaya sürüyor, sonra da doğru hamlelerle kazanıyor.

1111