Spor yazarları Kayserispor - Beşiktaş maçını değerlendirdi: Sahanın en iyisi Gedson Fernandes

Spor yazarları, Kayserispor'un Beşiktaş'a 2-0 yenildiği karşılaşmayı yorumladı

23 Ocak 2023 11:00

110

Tunç Kayacı: "Maçta ikinci yarıda Beşiktaş tempolu ve disiplinli futbolunu sürdürürken rakip kaleye gitmekten çok skoru koruyup savunma ağırlıklı oynadı. Dün takım olarak kompakt bir Beşiktaş izlerken sahanın en etkili isimleri Masuaku ve Gedson Fernandes olarak ön plana çıktı. Son bölümde Abubakar ve Dele Alli hamlesiyle Şenol Güneş bu oyuncuların son durumlarını da gözlemlemek istedi. Kayserispor istekliydi puan için çaba gösterse de yeterli değildi güç olarak. Beşiktaş açısından Konya galibiyetinden sonra üst üste iki deplasmandan 6 puan çıkartarak iddiasını ortaya koydu." (FANATİK)

210

Reha Kapsal: "Beşiktaş'ın saha içi kurgusunda doğru mikro planlar, makro planın da belki istenilen seviyede ve kalitede oynanmamasına rağmen galip gelmesini sağladı. Tayfur'un Onur'un kanadında oynayıp onu bire birde kitlemesi, Redmond'ın orta saha ve forvet arasında serbest oynaması, Gedson ve Salih'in orta sahadaki gayret ve mücadelesi önemliydi. Özellikle de Gedson sahanın en iyisiydi. Takım halinde yüksek konsantrasyon, iyi mücadelede ve maçı kazanma arzuları en üst seviyedeydi. Böyle bir rakip ve zemine karşı böyle oynamak gerekiyordu. Öne geçtiği maçta siyahbeyazlılar kağıt üzerinden çok zor görünen bir deplasmanda 4'te 4 yaptı. Zirve yarışına ortak olmak istiyorlarsa bu serilerini kredisiz gittikleri bu sezonda 9-10 maça çekmeleri gerekir. Oyunu erteleyip skoru almaları moral motivasyon ve özgüvenleri açısından siyahbeyazlılar için çok önemliydi." (FOTOMAÇ)

310

Attila Gökçe: "Beşiktaş evet, topun sahibi değildi. Ama hem savunmasında hem de orta alanında rakibiyle başa baş mücadele etti. Gururla kazanmasını bildi.. Sahanın en iyisi Gedson Fernandes’ti. Top çaldı, ikili mücadeleleri kazandı, hücumda ve savunmada çabuk oyunuyla parladı. Salih onun kadar üretken olmamakla birlikte ikinci goldeki ustalığıyla alkışı hak etti. Beşiktaş, Kayseri’den alnının akıyla dönerken can sıkıcı iki olaya tanık olduk. Birincisi Saiss ve Redmond’un tam da istim üzerinde gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düşmeleri... Hadi buna talihsizlik diyelim. İkinci sıkıntı çok daha kötü… 90+larda Gökhan Sazdağı ile tartışan Rosier çenesini tutamayıp küfür edince yanlarında bulunan Mete Kalkavan’dan otomatik tepkiyi görüverdi. Alanya maçında kırmızı kart cezası yüzünden oynayamayacak. Utanılacak bir profesyonellik ayıbı bu… Tartışırken, küfür ediyorsun. Hem de ev sahibi takımın yenik oyuncuları Beşiktaş’ı kutlayarak uğurlarken. Utanman gerekir Rosier… Özür dilemelisin!" (MİLLİYET)

410

Bilal Meşe: "Bu oyunda rakamsal verileri elbette yok sayamayız. Ne var ki bu verilerin bazen karşılığını bulamadığını görüyoruz... Örneğin topla oynama yüzdesi ilk yarıda Kayserispor lehine, rakamlar yüzde 63-37’yi gösteriyor. Ya tabela? Beşiktaş ilk yarıyı iki farklı skorla tamamladı... Nerede kaldı veriler? Buhar olup uçtu! Dedik ya, topla oynamak elbette önemlidir, ancak bu verileri üretim ve gollerle taçlandıramıyorsanız neye yarar ki? Gelelim Rosier’e... Tamam sana dirsek atıldı, gördük, peki itirazını devam ettirmenin yanı sıra hakeme yapılan hareketine ne demeli! Direkt kırmızıyı gördün, bakalım o hareketin nedeniyle kaç maç ceza alacaksın, kulüp yönetiminin tavrı ne olacak, merak ediyorum! Neticede Kartal, zorlu bir virajı daha üç puanla geçerken, üç fire verdi; Rosier, Redmond ve Saiss Alanya maçında yoklar! Yerleri dolar mı, dolar. Çünkü alternatif az da olsa var! Hakem Mete Kalkavan, faüllerde sürekli çifte standart uyguladı. Siyah-beyazlı futbolcuların en ufak dokunmalarına faul çalan Kalkavan, rakiplerin yaptıklarının bir çoğunu pas geçti!" (MİLLİYET)

510

Uğur Meleke: "Şenol Güneş, Beşiktaş’ta ilk 3 ayını doldurmak üzere. Süper Lig’de Beşiktaş’ın başında 7 maça çıkmış. Beşini galip bitirmiş. 11 müsabakada görevde olan İsmael’in de galibiyet sayısı beş. Dün Kayseri’de Beşiktaş mükemmel bir futbolla kazanmadı. Ama son 1 ayda Konya-Kayseri deplasmanları ve İstanbul’daki Adana Demir maçından galip çıkılmasının ortak bir nedeni var: Beşiktaş hücumda kalabalıklaşabiliyor artık. İsmael dönemindeki Weghorst yalnızlığı yok. Salih’in golünü getiren ortada ceza alanında Tayfur-Muleka ikilisi var mesela. Masuaku hücumcu gibi. Gedson özgürleşti. Beşiktaş’ın daha fazla büyük takım davranışı gösterdiğini söyleyebiliriz rahatlıkla." (HÜRRİYET)

610

Güntekin Onay: "Bir hafta içinde önce Konya, ardından Ankara ve dün de Kayseri’de üst üste 3 deplasman maçı oynamak kolay değil. Hem fiziksel hem de mental açıdan son derece yıpratıcı bir süreçten Beşiktaş, ligde 6 puanla çıktı. Dün Kayseri’de Nathan Redmond kendisinden bekleneni hemen hemen ilk kez yaptı son derece klas bir golle takımını öne geçirdi. Redmond’ın güçlü bir sağ ayağı var ve skor katkısı daha fazla olmalı. Dün Josef de Souza’nın yokluğunda orta alanın merkezinde Salih Uçan-Tayfur Bingöl-Gedson Fernandes 3’lüsüyle başlayan Şenol Güneş, pas kalitesi bakımından olmasa da mücadele gücü açısından istediğini aldı. Bu üç oyuncu sahanın en çok koşan isimleriydi. Ancak yine de çok basit top kayıpları siyah beyazlıları çok fazla geriye koşturdu. Kayseri karşısında Gedson Fernandes ve Masuaku siyah beyazlıların en iyileriydi. Salih Uçan şık bir gole imza attı ve Tayfur ile birlikte çok çalıştı." (HÜRRİYET)

710

Fatih Doğan: "Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda Ankaragücü'ne elenişiyle sarsıntıya uğrasa da Süper Lig'de Konyaspor ve Kayserispor gibi iki zorlu deplasmanda kazanarak kritik dönemeci kazasız atlattı. Klişe bir söz vardır. Çok iyi oynamıyorken net kazanabilmek de şampiyon takım refleksidir. Beşiktaş'ın Kayseri'de şansı, Gavranovic ve Thiam'ın eksikliği oldu. Ev sahibi takım topla oynamayan, sahada her türlü mücadeleyi veren ama bir türlü sonlandıramayan takım görüntüsündeydi. Beşiktaş'ın Redmond'la erken golü, Çağdaş Atan hocanın hamle gücünü zorlaştırdı. İlk yarı daha sakin ve dengeli geçerken Kayseri solda Mane'yi kaçırabilse, oyunu 40 metre mesafede daraltarak oynayan Beşiktaş'ın kompakt futbolunu bozabilirdi." (SABAH)

810

Ali Gültiken: "Beşiktaş ligde zor bir dönemden geçiyor. Kayıpsız devam etme mecburiyeti var. Bu elde ettiği üst üste dördüncü galibiyet. Özellikle iki tanesi Konya ve Kayseri gibi önemli rakiplere karşı geldi. Bu galibiyetler takımın bütünleşmesi ve inancını artırması açısından da çok önemli. Başarılı olmak için yalnızca santrforlar değil diğer oyuncuların da mutlaka skora katkı yapması gerekiyor. Bunu Redmond ve Salih'in ayağından gelen gollerle görmüş olduk. Aboubakar'ın takıma katılmış olması ve kulübede takıma ilave katkı sağlayabilme düşüncesi de güzel bir enerji yarattı. Kupada Beşiktaş yara almış olsa da ligde daha toparlanmış ve bulunduğu durumun farkında olan güçlü bir oyunu ortaya koydu. Kayseri'de mücadele ve inancın sahaya yansımasını çok net gördük. (SABAH)

910

Oktay Derelioğlu: "Beşiktaş bu maça çok hızlı bir başlangıç yaptı. İlk yarıda çok etkili oynadılar. Redmond'a Gedson da iyi eşlik etti. Beşiktaş maçta pozisyonları bulan taraf oldu. Maçın gidişatında, 'Ben varım. Maçı alırım' diyordu Beşiktaş. Salih Uçan'ın attığı gol maçı kopardı. İkinci yarıda orta sahayı kalabalık tuttu Beşiktaş ve Kayseri'nin gelmesini bekledi. Aboubakar'a gelecek olursak, ben hazır geldiği fikrindeyim. Dünya Kupası'nda çok iyi bir performans göstermişti. Önümüzdeki günlerde Aboubakar daha da hazır olacaktır. Çok kaliteli bir oyuncu. Bu transfer Beşiktaş'ın lehine sonuçlandı. Kulübe hayırlı oldu. Lig tabii henüz bitmiş değil. Beşiktaş şampiyonluk potasında olabilecek bir takımdır. Yeter ki iyi organize olsunlar ve takım olarak da buna inansınlar. Abou transferi hayırlı oldu. Beşiktaş potada olur." (TAKVİM)

1010

Turgay Demir: "Kayserispor karşısında çok koşan bir Beşiktaş vardı. Şenol hocanın antrenman sistemi devreye girmiş görünüyor. Galibiyet serisiyle artan özgüvenle birlikte fizik kondisyon da yukarı ivmelenmiş durumda. Aboubakar dün Beşiktaş'taki üçüncü döneminde şanlı formayı ilk kez giydi. Ne yaptı derseniz, Redmond böyle oynarken, yanlarına bir de Ghezzal katılınca çok şey yapacak derim." (FOTOMAÇ)