Spor yazarları Galatasaray-Hatayspor maçını değerlendirdi: Galatasaray'ı yakalamak kolay olmayacak

Spor yazarları Galatasaray'ın Hatayspor'u 4-0 mağlup ettiği karşılaşmayı köşelerinde değerlendirdiler. Yazıların tamamını, yazarların isimlerinin yanında yazılı olan gazeteyi satın alarak ya da kendi internet sitelerinden okuyabilirsiniz.

14 Ocak 2023 08:46

18

Uğur Meleke - Hürriyet: İcardi’nin sakinliği, telaşsızlığı ona dün de birçok pozisyonda avantaj sağladı; o da bunların her birinde arkadaşlarına fırsatlar yarattı. Kerem’le gelen birinci golde havayı karıştıran oydu. Mata’nın ilk golünde sola oyunu açtı, ikinci goldeki şut ondandı. Dün adeta bir profesör gibi okudu oyunu. Ve o belirledi aslında tabelayı.

28

Erman Toroğlu - Fotomaç: Galatasaray'da sahaya çıkan kadro ufak ufak şekilleniyor. Birbirlerini iyi tanımaya başladılar, onun için de rahat top oynuyorlar. Tabi burada önemli olan; rakipleri Galatasaray'a karşı nasıl oynayacak? Eğer Galatasaray'a karşı hücum oynarsan, sarı-kırmızılılar senin arka tarafına çok kolay ulaşır. Bu durumda da iyi işler yaparlar, çünkü akıllı ve çabuk adamları var.

38

Ahmet Çakar - Sabah: Çok garip, herkes 'İcardi gol attı mı?' diye soruyor, hayır atmadı. 'Asist yaptı mı?' diye soruyor, onu da yapmadı ama Galatasaray'ın ilk yarıdaki 3 golünde de İcardi olayların içinde. Arjantinli ya asist öncesi pası verdi ya da kafa topunda rakibi bozdu ve çok etkili oldu.

48

Ömer Üründül - Sabah: Galatasaray çok rahat bir oyundan sonra Hatayspor karşısında farklı bir galibiyet elde etti. Büyük seyirci desteği ile maça hızlı ve atak başladılar. Kerem her an bir şey yapacağını hareketliliğiyle gösteriyordu. Kaliteli isimler iyi pas yaparak hücum girişimlerini olgunlaştırdı. Zaten maç da ilk yarıda bitti

58

Şansal Büyüka - Milliyet: Biri Fenerbahçe son iki maçta atılan 7 gol, toplanan 6 puan, yakalanan özgüven, iyice ortaya çıkan “hız ve kalite“ farkı ile Galatasaray’ı tutmak ve yakalamak çok kolay olmayacak...

68

Erman Özgür - Fanatik: Hatayspor gücü doğrultusunda mücadele etmeye çelışsa da Galatasaray'da özellikle Torreira buna izin vermedi. Okan Buruk'un son 20 dakikaya girerken yaptığı 4 değişiklik ve çift santrfora dönüşü bana göre tam bir büyük takım hocası hamlesiydi.

78

Bülent Tuncay - Karar: Süper Lig’de kopmalar erken başladı. Ligin son 10 takımı birbirine yakın güçte. Hatayspor bu grupta üstlerde kalıp ligde tutunabilecek bir kadroya sahip gibi duruyor. Galatasaray ise lig ortalamasının üstüne çıkan futbol kalitesi ve temposuyla form yakaladığı bu süreçte araya daha açacak gibi görünüyor.

88

Spor yazarları Galatasaray-Hatayspor maçını değerlendirdi: Galatasaray'ı yakalamak kolay olmayacak