Spor yazarları, Fenerbahçe - Beşiktaş derbisini değerlendirdi: Beşiktaş'ın son yıllardaki en büyük hatası bu, bir sürü fosili takıma doldurdular.

Süper Lig'in 34. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Fenerbahçe 2-1 kazandı. Spor yazarları, derbiyi değerlendirdi

28 Nisan 2024 07:25

114

SPOR YAZARLARI, FENERBAHÇE - BEŞİKTAŞ DERBİSİNİ DEĞERLENDİRDİ: BEŞİKTAŞ'IN SON YILLARDAKİ EN BÜYÜK HATASI BU, BİR SÜRÜ FOSİLİ TAKIMA DOLDURDULAR

214

Ligimizi hiç takip etmeyen bir yabancıyı stada getirip maçı izletseniz, sıralamada Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında neden 38 puan farkının olduğunu size tane tane anlatabilirdi sanırım. Al Musrati’nin atıldığı 25. dakikaya kadar Fenerbahçe’nin 6 şutuna karşılık Beşiktaş’ın tek bir şut çekmemiş olması, oyunun tüm inisiyatifinin Fred ve arkadaşlarında olması ‘nicelik’ değil ‘nitelik’ kaynaklıydı. Sonrasında aradaki fark daha da derinleşti. İsmail’in sakatlığında İsmail Kartal ilginç bir değişiklik zincirine imza attı. Kruniç’i oyuna sokmak için Becao’yu da çıkartarak savunma dengesini bozmayı göze aldı. (Serkan Akcan | Fanatik)

314

eşiktaş ile Fenerbahçe arasında bu sezon büyük puan farkı olarak da görülebilen kadro kalitesi farkı nedeniyle Kadıköy’deki derbide ev sahibi maçın favorisiydi. Beşiktaş’ın tek kozu ise Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal’ın büyük formsuzluğuydu: Maçın 11’e 11 oynandığı kısa sürede sakatlanan İsmail yerine Kruniç’i alırken yabancı kontenjanını aşmak için stoperini de değiştirerek ilk hatasını yaptı. Ancak hemen sonrasında Musrati ikinci derbisinde ikinci saçmalığını yapınca Beşiktaş 10 kişi kaldı ve Fenerbahçe’nin oyuncu malzemesi üstünlüğü iyice ağır bastı. (Ali Ece | Fanatik)

414

İki takımdan biri oynayamayınca diğerinin hayli baskın görünmesi kaçınılmaz oluyor. Beşiktaş ne yaptığını bilmez halde olunca ‘’vazgeçilmezi Edin Dzeko’’dan tasarruf eden İsmail Kartal’ın Fenerbahçesi rahat rahat top gezdirdi sahada. Kalecisi Mert Günok’un kritik kurtarışlarıyla sahada kalan Beşiktaş seri sakatlıklar yaşayıp oyun dengesi bozulan rakibine karşı çaresiz haldeyken milyonlarca euro vererek kadrosuna kattığı Mutassim Al Musrati de atılınca tamamen çözüldü! Gerçi Fenerbahçe de çok etkili görünmüyordu ancak topu daha verimli gezdirerek rakibini öyle ya da bezdirmeyi becerdi. İkinci devrenin hemen başında hareketlenir gibi oldu Beşiktaş, lakin eksikti ve Fenerbahçe sakindi. Kısa sürede oyunu yeniden eline aldı. Ne varki oyun elinde olmasına rağmen çoğu maçta olduğu kararlı değillerdi. Daha çok skora bağlı oyalanır gibi oynuyorlardı. Umarım bu çoğu maçta olduğu gibi doğrudan ‘’rakibin analiz edilmiş’’ olmasıyla ilgili değildir! Böyleyse gerçekten komik olur. (Cem Dizdar | Fanatik)

514

Fenerbahçe’nin baskısı ile başlayan derbide Beşiktaş’ın küçük de olsa direnme ihtimalini yaptığı kurtarışlarla taze tutmaya çalışan Mert Günok, bu ihtimali tamamen ortadan kaldıran ise gördüğü anlamsız kırmızı kart ile asrın felaketi olmaya aday Al Musrati oldu. Fenerbahçe için Fred ve Tadiç’in ağırlığını koyduğu ilk yarıda Batshuayi golüne rağmen maçı erken bitirebileceği bir skor alması uzak bir ihtimal değildi. İsmail Kartal ise ilk yarının başında İsmail Yüksek sakatlanınca Türk oyuncu kuralından dolayı Becao’yu da oyundan çıkararak yıldız oyunculara yapmaması gereken bir muamele ile büyük takım hocalığına yakışmayan bir hamle daha yapmış oldu. Fenerbahçe, 2. yarıya düşük viteste, Beşiktaş ise Ghezzal ile başladı. Muleka’nın kafasında harika bir kurtarış yapan Livakoviç, Beşiktaş’ın tabelayı değiştirebilmek adına en önemli şansını da yok etti. (Erman Özgür | Fanatik)

614

Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında özellikle ilk yarıda baskılı bir futbol ortaya koydu. Siyah-Beyazlıların erken 10 kişi kalması ve bir türlü dengeyi kuramaması baş etkendi. Sarı-Lacivertlilerin oyununa baktığımızda ilk yarıdaki skor 1-0’dan fazla olmalıydı. Sakatlanan İsmail’in sahaya dönmesi ve sonra kendini yere bırakması tamamen doktor hatası. İkinci yarının başında Beşiktaş biraz yüklenir gibi oldu ama Fenerbahçe İrfan Can Kahveci’nin golüyle 2-0’ı bulup rahatladı. Cenk’in golüne şapka çıkarılır ancak Beşiktaş son yıllardaki en etkisiz derbisini oynadı. (Hilmi Türkay | Cumhuriyet)

714

Fenerbahçe’nin dün Beşiktaş’a kurduğu oyun üstünlüğünü okumak için filmi biraz geriye sarmak gerek. Fenerbahçe dün derbiye rakibinin tam 35 puan ve 51 averaj önünde başladı. Beşiktaş bu noktaya elbette bir günde gelmedi: İki sene önce şampiyon hocası Sergen Yalçın’ı imza için bir buçuk ay bekleten, 2 milyon Euro’ya (alt ligde 17 maça çıkmış) Emrecan Uzunhan’ı, 1,5 milyona Kerem Atakan’ı transfer eden, Rıdvan Yılmaz, Serdar Saatçi gibi oyuncuları haraç mezat, Güven’i bedavaya gönderen Beşiktaş yönetiminin tuhaf kararlarıyla başladı bu süreç. (Uğur Meleke | Hürriyet)

814

Ligde hedefsiz olan Beşiktaş, Kadıköy’deki derbide prestij mücadelesi için sahadaydı. G.Saray ile arasındaki puan farkını kapamak isteyen F.Bahçe ise umutlarını sürdürmek için seyircisi önündeydi. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, forvette tercihini Edin Dzeko yerine Michy Batshuayi’den yana kullandı. Ağır Beşiktaş savunması karşısında Batshuayi’nin çabukluğu ile gelen gol İsmail Kartal’ın tercihini adeta doğrular nitelikteydi. Fred’in ve akabinde Tadic’in pası da golü güzelleştiren aksiyonlardı. (Fırat Aydınus | Hürriyet)

914

Gelelim İsmail Kartal'a… İsmail sakatlanmış, Krunic'in ayakta duracak hali yok Mert Hakan'ı oyuna almayıp mecburen ikinci değişiklik hakkını Becao'ya kullanıp onun moralini sıfıra indiriyorsun. Böyle planlama olur mu? Serdar Topraktepe ile ilk maçta Beşiktaş, Ankaragücü'nü yenince ve Muçi de ilk golü atınca çok güldüğüm şu yorumlara rastladım. "Serdar Topraktepe, Muçi'ye özgürlük tanıdı Muçi parladı" Sözde Santos'a gönderme yaptılar. Peki dün geceki Muçi'nin hali neydi? Beşiktaş'ın transfer kurmaylarına ciddi eleştirim var. Pili bitmiş, İstanbul'a gezmeye gelen, takıma faydadan çok zararı dokunan bu tip oyuncuya verilen yüksek maliyete yazık günah değil mi? (Ömer Üründül | Sabah)

1014

Sonuç olarak şampiyonluk adayları engelleri birer birer geçiyorlar… Fenerbahçe bu kadar kolay geçeceğini tahmin etmemiştir herhalde. Hakem Volkan Bayarslan'ı beğendim. İyi maç yönetti. Oyunculara güven veren bir yapısı var. Al Musrati'ye VAR yardımıyla gösterdiği kırmızı kart kesin doğru. Ayrıca yine ilk yarıda Batshuayi kendi ceza alanı içinde topa elle dokundu. Penaltı olacaktı ki, yardımcının haklı bir ofsayt bayrağı Bayarslan'a doğruyu gösterdi. (Ahmet Çakar | Sabah)

1114

Beşiktaşlı Al Musrati kırmızı kartla atıldı. Hiçbir futbolcu bu şekilde atılmaz, atılmamalı. Eğer atılıyorsa siz bunun kişiliğini, şahsiyetini araştırmamışsınız demektir. Sen kamyonla para alıyorsun. Nerden bulacaksın bu paraları? Böyle atılıyorsan senin aldığın para helal değil, haram. Böyle şahsiyetsiz, kişiliksiz futbolcuları alanlar da hatalı. Zaten Beşiktaş'ın son yıllardaki en büyük hatası bu. Bir sürü fosili takıma doldurdular. (Erman Toroğlu | Sabah)

1214

Maçın ilk yarı istatistiğinde kafa toplarının %100'ünü F.Bahçe'nin kazandığı bir derbi ben hiç hatırlamıyorum. Beşiktaş'ta takıma katkı yapması için devre arası transfer edilen Worrall, Musrati ve Muçi gibi oyuncular da üst seviye bir maç için sınıfta kaldılar. Tempo yükseldikçe lider oyuncuların daha çok inisiyatif almasını beklersiniz ama Beşiktaş gerçeğinin çok gerisinde göründüler. Sadece bu oyuncular değil, takımın tamamı için aynı şeyi söylemek mümkün. Savunmacıları bir yere kadar anlayabiliyoruz onlar mücadele ediyorlar ve işin defans tarafında ayakta kalmaya çalışıyorlar ama ön tarafa atılan toplarda Rashica, Muleka, Semih, Muçi'nin bu kadar top kaybı ile oynamalarını anlamak mümkün değil. (Ali Gültiken | Sabah)

1314

Geride kalan haftalar sadece Fenerbahçe’nin kazanması yeterli değil. Sonuç olarak Fenerbahçe derbiyi 2-1 kazanarak matematiksel olarak şampiyonluk yarışını sürdürmüş oldu. Ama insanın aklına Dzeko ile Batshuayi’nin birlikte oynayabilecekleri ya da İsmail sakatlandığında yerine Mert Hakan’ın girebileceği gibi şeyler geliyor. Sonra durup İsmail Kartal’ın mutlaka bir bildiği vardır diye düşünüyorum. (Melih Gümüşbıçak | T24)

1414

Fenerbahçe kötü Beşiktaş ondan çok daha kötü! Fenerbahçe’nin Kadıköy’de daha üstün ve kaotik ortamdan çıkamayan Beşiktaş karşısında ezici performans sergilemesini bekliyordum. İki gol attılar, bir tane yediler ve karşılaşma boyunca topa daha çok sahip oldular ama bu şampiyonluk yarışındaki bir takım için yeterli değil. Beşiktaş ise yanıltmadı aynı tas, aynı hamam ve aynı tellak! (Asena Özkan | T24)