Spor yazarları Fenerbahçe-Alanyaspor maçını değerlendirdi: Dün gece Türk hakemliği adına skandal bir geceydi

Süper Lig'in 25. haftasında Corendon Alanyaspor'u konuk eden Fenerbahçe, rakibiyle 2-2 berabere kalarak zirve yarışında yara aldı. Spor yazarları Fenerbahçe-Alanyaspor karşılaşmasını değerlendirdi.

12 Şubat 2024 07:00

115

SPOR YAZARLARI FENERBAHÇE-ALANYASPOR MAÇINI DEĞERLENDİRDİ: BEN BU FENERBAHÇE'Yİ YENERİM KARDEŞ!

215

Emre Bol - Fotomaç: Dzeko zaman zaman öylesine ağır hareket ediyor ki, özellikle gol pozisyonlarında top ona gelsin istemiyorum. Şiddeti düşük şutlarla kalecileri meşhur ediyor! Batsuayi her türlü daha iyi bir seçenek sanki… Takımdaki her oyuncuda inanılmaz bir gerginlik var. Tribünlerin de pek farkı yok. Gereksiz sinir, gereksiz panik… Oyun üstünlüğünü alıp skoru alamamak bununla da bağlantılı. İsmail hocaya tavsiyem bazı oyuncuları artık kenarda oturtması gerekiyor. Takım içi dengeleri düşünüp onu kesemem- bunu kesemem düşüncesine hiç girmesin. Beraberlik dünyanın sonu değil.

315

Haşim Şahin - Fanatik: Kimse kusura bakmasın, Fenerbahçe takım oyunu oynamıyor veya oynayamıyor. Belli futbolcuların gününde olmasıyla kazanmak da işte bu kadar oluyor. Sezonun yarısında Ryan Kent'i yok saymışsın, ikinci yarıda da takımında düşünmediğin için göndermek istemişsin ama dün akşam maçın bitimine sayılı dakikalar kala kurtarıcı olarak sahaya sürüyorsun onu. Böyle bir tutarsızlık takımda hiç sinerji yaratır mı Tanrı aşkına?

415

Erman Toroğlu - Fotomaç: Alanyaspor, Fenerbahçe ile önce bir kafa kafaya oynayayım dedi, sonra gereksiz yere geriye çekildi. O kadar geriye yaslanır ceza sahana çekilirsen büyük takımlar gelir pozisyon yakalar, hakem de onlara yardım eder ve mahkum olursun. Fenerbahçe 2-1 öne geçtikten sonra herkes işin bittiği düşündü ama Alanya'nın golü bütün işleri bozdu. Alanyaspor 2-2'den sonra "Ben bu Fenerbahçe'yi yenerim kardeş"' dedi ve kafa kafaya oynamaya başladı. İşte o zaman Fenerbahçe'nin zayıf tarafı ortaya çıktı. Yani Fenerbahçe'nin arka tarafına gidersen bu sefer hücum hattı geri gelmek zorunda kalıyor ve yoruluyor. Zaten yaşlı adamları var haliyle adamları zorla koşturup yoruyorsun. Bu maç belki de Fenerbahçe'nin şampiyonluğuna malolacak. Çünkü geçtiğimiz yıllarda da içeride verilen böyle maçlar şampiyonluğu belirliyordu.

515

Faik Çetiner - Fanatik: Müthiş seyirci önünde artık bu maç kopar diye düşünüyorduk. Fenerbahçe farkı artırayım deyip defans tedbirlerini rafa kaldırınca Augusto bileti kesiyordu: 2-2! Sonrası mı? ‘Kurtar bizi Batshuayi’ ve doldur boşalt, sonuç hüsran. İsmail Kartal’a tek sorum olacak: Bugüne kadar yüzüne bakmadığın Kent’i 5 dakika kala neden oyuna aldın? Hem de gole ihtiyacın varken, Dzeko’yu çıkartarak! Bana komik geldi, ya sizlere? Sonuç mu? Bu beraberlik şampiyonluk yolunda hesapta olmayan ağır bir darbe oldu. Kusura bakmasın ama giden çok önemli 2 puan İsmail Kartal’a yazar.

615

Burcu Kapu - Milliyet: Rakibinden sonraki gün oynamak Fenerbahçe’ye iyi gelmiyor. Telaşlı başlayan maç, kalesinde golü de görünce gergin devam etti. Sarı-lacivertliler iç sahada bir an önce ilk golü bulmak için aceleci davranıyor, bu panik çoğunlukla top kaybı ve boşuna geri koşuyla sonuçlanıyor. Bu sebepten ilk yarıda sezonun en etkisiz oyununu izlettiler. Fred’in yokluğunda Szymanski top almak için orta saha derinine kadar gelince hem takımın ikinci forveti kalmıyor hem de ceza sahasındaki adam sayısı azalıyor. Buna bir de Cengiz’in ezber denemeleri, Tadic ve Dzeko’nun düşük vitesi de eklenince ilk yarı taraftarlarını, “Nasıl kaçtı bu gol?” diye bile ayağa kaldıramadı Fenerbahçe.

715

Gürcan Bilgiç - Fotomaç: Kendi sahasındaki dokuzuncu puan kaybını Fenerbahçe. Baskı altında oynarken, doğru karar alma, sakin olma karakterinin sınavını verdiler ilk olarak. Pozisyona girmeye niyetli olmayan bir rakibin, önde baskı tuzağında kaldılar. Aynı rakibin ritim arttığı anda sürekli sakatlık uydurarak tempoyu düşürmesini de seyrettiler. Böylesine gerginlik içinde hakem arkadaşların pusuda olduğunu bilerek çıktılar muhtemelen sahaya, ne itiraz ettiler ne de kışkırtmaya karşılık verdiler. Halbuki final görmeliydiler her maçı. Dolayısı ile seyirciyi de sahanın içine çekemediler. Onlar vazgeçince, seyredenler de oturdu yerinde. Yani; Fenerbahçe taraftarı da sınavı yine geçemedi. Takımın en ihtiyacı oyduğu son bölümde "mırıltılarla" seyrettiler sahayı. Böyle karşılaşmaların teknik analizi olmaz.

815

Ahmet Çakar - Sabah: Dün gece Türk hakemliği adına skandal bir geceydi. Çok büyük hatalar yapıldı. İlk yarıda Tadic, rakibin bileğinin üstüne basıyor, mutlak kırmızı kart almalıydı. Yine ilk yarının sonunda sarı kartlı Cengiz, rakibini suratından itti. Mutlak sarı, dolayısıyla kırmızı kart. Eğer hakem hakem olsaydı, Fenerbahçe ilk yarıda 9 kişi kalırdı. Sonra bir de tuttu, ikinci yarının hemen başında bir penaltı uydurdu ki hiçbir şey yok. Bir yan topta rakibin elini hisseden Djiku kendini yere attı, hakem de penaltıyı veriverdi.

915

Uzay Gökerman - Milliyet: Ve hoş geldin Şubat Sendromu! Fenerbahçe buraları yıllardır yaşıyor; ve çoğunlukla da orada tıkanıp kalıyor. Bugün “tıkandı” yorumunu yapmak için fazlasıyla erken ve haksız olsa da geçmiş tercübeler ister istemez bu travmatik halin hatırlatırasını canlı tutuyor. İsmail Kartal’ın göreve geldiği günden bu yana hep yaşanması muhtemel Şubat Ayı Sendromunda Fenerbahçe’nin buna nasıl rekasiyon göstereceği üzerine yorumlar yaptım. O gün geldi çattı. Haftaya yine çok zor geçmesi muhtemel bir Rize deplasmanına gidiyor Fenerbahçe. Saha şartlarının nasıl olduğunu bugünden tahmin edebiliyoruz; Gaziantep’ten daha iyi bir zemin beklemiyor sarı lacivertlileri.

1015

Erman Özgür - Fanatik: Alanyaspor’a 2 puan bırakan Fenerbahçe bu sezon kaybettiği 11 puanın 9’unu Kadıköy’de yitirdi. Kadıköy’ün rakipler için zor olması gerekirken, tabela sıkıştığında tribünlerin futbolcularını baskı altına aldığı gerçeğiyle bir kez daha yüzleşti İsmail Kartal. Kendisinin de bu durumdan nasibini aldığı bir geceydi doğrusu. Kruniç’i değil İsmail’i oyundan alması yerine Batshuayi’yi sokarak merkezi boşaltması, peşinden oyuncunun kendisinin bile ummadığı anda Ryan Kent’i sahaya sürmesi şaşırtıcıydı. Sezonun kalan bölümü İsmail Kartal ve futbolcuları için gerilim filmine dönebilir.

1115

Ömer Üründül - Sabah: Fenerbahçe dün sergilediği olumsuz futbol ve büyük teknik adam hatalarıyla zirve yarışında çok önemli bir 2 puan kaybetti. İlk yarı adeta tek kale oynandı. Rakibin ilk atağında Ferdi, yaptığı hata sonucu takımını skor dezavantajına düşürdü. Bu kapanan rakibe direnç sağladı. Yoğun baskıda aslında üretkenlik yoktu. Çok net bir pozisyon oluşmadı. Bu puan kaybı bundan sonrası için çok ciddi travmalara neden olabilir. Çünkü hem oyun iyi değil daha da önemlisi lider yabancılarda fiziki düşüş devam ediyor. İsmail Kartal'ın da kafası çok karışık. Hadi çift santrfora döndün, neden tekrardan tek santrfora geçiyorsun.

1215

Ercan Güven – Milliyet: Futbolda her türlü sonuç var… Lakin, nefes nefese şampiyonluk mücadelesinde rakibinin kazanıp lider olduğu hafta Fenerbahçe’nin Kadıköy’de ligin mütevazı takımlarından Alanyaspor’a iki puan ikram etmesinin lügat karşılığı, “skandal”!.. Sahi, yeri mi dardı Fenerbahçe’nin yeni mi?.. Mazeret neydi? Saha, seyirci, hakem hepsi dört dörtlüktü, sadece takım ve teknik heyet döküldü.İşin kötüsü artık deşifre olan Fenerbahçe “çözümü” şimdi tüm rakiplerin elinde var. Çok zor bundan sonra Fenerbahçe’nin zirveye dönüşü. Maçın başından sonuna kadar sahada futbol oynamayıp sadece hücum eden bir Fenerbahçe ve tam da Fatih Tekke’nin tarif ettiği gibi önde baskı yapıp Fenerbahçe forvetlerini savunmasından uzak tutmaya çalışan, merkezi kapatan, kanat toplarıyla rakibi geri koşturan Alanyaspor vardı.

1315

Fırat Aydınus - Perşembe sosyal medyadan özellikle F.Bahçe ve G.Saray maçlarına atanacak hakemlerin çok dikkatli seçilmesi gerektiğini, yapay zekanın belirlediği 3 hakemden birini MHK’nın seçtiğine dikkat çekmiştim. Süper Lig’de 3. yılı olup 20. maçına çıkan Çağdaş Altay’ın bugüne kadar Süper Lig’de hiç 4 Büyük takım maçını yönetmeden F.Bahçe-Alanya gibi baskısı, stresi ve zorluk seviyesi yüksek maça atanmasını gerçekten öngörüsüzlük ve büyük bir riskti.Böyle maça verilmeden öncesinde hazırlamak ve böyle bir atmosferde maç yönetmesi için belli bir deneyim kazandırmak yöneticiliğin kabiliyetidir. Sizler günü kurtardınız ama Çağdaş Altay’ın hakemliğine kısmen ipotek koydunuz. Maçın başından sonuna kadar tedirgin, ne yapacağını bilmeyen bir görüntü çizen Çağdaş Altay her iki takım için de faul, fena hareketler ve disiplin kararlarında çok hata yaptı. Özellikle majör pozisyonlarda verdiği kararlar çok tartışılacak.

1415

Uğur Meleke - Hürriyet: Bu sezon ligin zirvesindeki iki devin oyununda iki kritik aksam var: Davinson, tamamlanamayan hücumların dönüşünde yaptığı ilk müdahalelerle, Galatasaray’ın atak sürekliliğinin baş aktörü. Sarı-kırmızılı takımın kalbi. Fred de, sağlıklı olduğu dönemde Fenerbahçe’nin ikinci-üçüncü bölge bağlantısının anahtarıydı. O sağlıklıyken sadece sahipsiz top kazanmasıyla, ikili mücadele yüzdesiyle değil, toplu oyundaki rolüyle de hayati bir rolü vardı Fenerbahçe’de. Onun olmadığı dönemde Fenerbahçe orayı Krunic’le kompanse etmeye çalıştı ama Boşnak orta saha, Fred’le aynı tip oyuncu değil. İsmail’le birlikte daha fazla emniyet supabı görüntüsü veriyorlar ancak Fenerbahçe’nin dünkü gibi rakip yarı alana yığdığı oyunlarda renksiz kalıyorlar.

1515

Melih Gümüşbıçak - T24: Ligin en derin ve kaliteli kadrosuna sahip İsmail Kartal’ın ısrarla istediği Krunic, şu ana kadar Sarı Lacivertli takımda var olma sebebi olan Fred’in olmadığı maçlarda onun eksikliğini doldurma işinde bekleneni verebilmiş değil. Böylesine zengin kadroda her oyuncunun alternatifi var ama Fred’in maalesef yok. Ligin en derin ve kaliteli kadrosuna sahip İsmail Kartal’ın ısrarla istediği Krunic, şu ana kadar Sarı Lacivertli takımda var olma sebebi olan Fred’in olmadığı maçlarda onun eksikliğini doldurma işinde bekleneni verebilmiş değil. Böylesine zengin kadroda her oyuncunun alternatifi var ama Fred’in maalesef yok.