Spor yazarları Beşiktaş - Trabzonspor maçını değerlendirdi: Çok zor geçen bir yılın ardından bu muazzam final hem oyuncuları hem de camiayı gerçek değerlerine ulaştırdı

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş, geriye düştüğü maçı 90+4. dakika bulduğu golle Trabzonspor'u 3-2 yenerek kupanın sahibi oldu. Spor yazarları bu karşılaşmayı değerlendirdi

24 Mayıs 2024 07:14

112

SPOR YAZARLARI BEŞİKTAŞ - TRABZONSPOR MAÇINI DEĞERLENDİRDİ: ÇOK ZOR GEÇEN BİR YILIN ARDINDAN BU MUAZZAM FİNAL HEM OYUNCULARI HEM DE CAMİAYI GERÇEK DEĞERLERİNE ULAŞTIRDI

212

Dün orta alanda takımı bir orkestra şefi gibi yöneten Al-Musrati, mükemmel oyununu harika bir golle taçlandırdı ve kupayı getiren füzeyi Trabzonspor ağlarına göndererek finalin kahramanı oldu. Beşiktaş’ta tüm oyuncular çok çalıştı ancak Gedson, Colley, Masuaku, Svenson ve Al Musrati maçın en iyileriydi. Trabzonspor ise 90 dakika boyunca arzu edilen futbolun çok uzağındaydı. Hiç tartışmasız bir şekilde kupayı sahada daha iyi olan taraf kazandı. (Güntekin Onay | Hürriyet)

312

Hocam takımın attı golü öne geçti. Niye geriye yaslanıyorsun? Saydım; maç boyunca kaleci Uğurcan en az 4 pozisyonda golü engelledi. Bu kadar pozisyon veren takım nasıl maç kazanacak? Bir olur iki olur ama rakip affetmez. Nitekim en hafif ifade ile bu kadar “ürkek” aslında “korkak” olursan, en kötü günlerini yaşayan Beşiktaş gelir kupayı alır senden. Trabzonspor kupayı elinin tersi ile itti bence. Abdullah Avcı koleksiyonunu zenginleştirmek isterken viraja hızlı girdi arabayı devirdi. Avrupa hedefini de eleme turlarıyla riske attı. İşin o tarafında değilim. Sezon için tek bir hedefe odaklanması gereken oyuncularını bu maça motive edememek sıkıntı. (Cemal Ersen | Milliyet)

412

Tam da kupa finallerine yakışan bir maç izledik. Heyecanı, golleri… Akıllıca hazırlanmış taktikleri, bireysel becerileri ve unutulmaz anlarıyla oyuna doyduk. Beşiktaş’a da Trabzonspor’a da alkış borcumuz var. Serdar Topraktepe gibi kariyer başındaki heyecana da Abdullah Avcı gibi başarılı bir ustaya da saygı duymalıyız. Beşiktaş son yılların en başarısız ve en kaotik döneminde Süper Lig zirvesinden 43 puan gibi garip bir rekorla geriye düşmüşken kupaya uzandı. Altı hoca değiştirerek sezonu ancak tamamlayabilmiş bir takımın onca başarısızlık içinde Türkiye Kupası’nı alması tam anlamıyla bir derstir. (Attila Gökçe | Milliyet)

512

Son yarım saat, Trabzonspor’un aldığı risklerle beraber bir tepki vermeye çabalamasıyla geçti. Artık kupanın ellerinden kaymaya başladığı son dakikalarda, ocakta gelmesine rağmen sezonun en değerli oyuncusu olan Meunier’in kafasını tamamlayan Pepe, maçı uzatmaya taşıdı diye düşünürken sahneye Al-Musrati çıktı. Libyalı, geldiğinden beri yaptığı hataları tek bir şutla unutturup, Beşiktaş’a sezonun hediyesini verdi. (Engin Kehale | Hürriyet)

612

Hafta içi bir kupa finalini 20.45’te Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynatmak kimin fikri acaba? Oralara o saatte nasıl gidilecek, gece yarısı nasıl dönülecek? Belli ki kimsenin umurunda olmamış. Varsa yoksa TV yayını... (Gülengül Altınsay | Cumhuriyet)

712

Futbol böylesine gariplikler ile dolu oyun. Şimdi gel kolaysa gözden çıkardığın Salih Uçan’ı satış listesine koy! Beşiktaş tarihinin en kötü sezonlarından birisine 3 golle sünger çekti. Bunu şans olarak da değerlendirebiliriz ‘başarı’ diye de tanımlayabiliriz. Seçim size ait! Sevgili Hasan Arat haklı olarak dün gecenin en mutlusuydu. Lakin Samet Aybaba ile Feyyaz Uçar ne yaptılar da boyunlarına madalya takıldı orasını çözemedim! Sünnet olan çocuklara altın takılır onu biliyorum ama bu ikili hangi başarıya imza attılar da madalya takıldı anlayaladım! Ayrıca Beşiktaş, Süleyman Seba’nın başkanlığında art arda 3 şampiyonluk kazandı, üstelik birisi de yenilgisiz. Hiç Süleyman Ağabeye ve Metin Keçeli’ye madalya takıldığına tanıklık etmedim. Sadece futbol değil, her şey yozlaştı… (Asena Özkan | T24)

812

Beşiktaş'ta dün akşam skoru getirenler kadar takımını savunanlarda çok başarılıydılar. Mert kalede her zamanki güvenli duruşuyla Beşiktaş'ın kupaya uzanmasında pay sahibi oldu. Bu maçın başından sonuna kadar oyun olarak da skor olarak da Beşiktaş çok hak etti. Olması gerektiği gibi oyandı, yapması gerektiği gibi icraat yaptı. Çok zor geçen bir yılın ardından bu muazzam final hem oyuncuları hem de camiayı gerçek değerlerine ulaştırdı. Bir kez daha gördük ki Beşiktaş kadrosu iyi oyunculardan kurulu bir ekip. (Ali Gültiken | Sabah)

912

Beşiktaş kâbus gibi geçen bir sezonun ardından Ziraat Türkiye Kupası'nın kazanarak aydınlık bir şafağa uyandı. Avrupa Ligi biletini alıp yeni umutlara sarıldı. Favori gösterilen rakibi Trabzonspor karşısında şerefiyle oynayarak ve hakkıyla kazanarak kritik ve tarihi bir başarıya imza attı. Olimpiyat'ta hem Beşiktaşlıların hem de Trabzonsporluların tribünleri dolduran muhteşem enerjisiyle karşılaştım. (Fatih Doğan | Sabah)

1012

Hayal kırıklığı ile geçen bir sezon. Hedef Süper Lig'de üçüncü olmaktı, geçen hafta bu amaç gerçekleşti. Bir başka hedefse sezonu kupayla bitirebilmek yani Türkiye Kupası'nı almak. Fakat ikincisi ne yazık ki gerçekleşmedi. Yani bir sezon daha kupasız kapatıldı. Öyle bir maç ki başlangıç, sonraki süreç ve de bitiş... (İskender Günen | Sabah)

1112

20 gündür Trabzonspor maçlarını izleyen ben dahil herkes Onuachu’nun üstün form grafiğine dikkat çekiyor. Ancak belli ki ne Beşiktaş forması giyenler ne de onları bu finale hazırlayanlar Onuachu’tu fark etmemişler. Onuachu o boyuyla aldı, orta sahadan Beşiktaş kalesine kadar önüne çıkan herkesi çarşıya pazara yollayıp golünü yazdı. Neyse ki taraftar kademeye girdi Beşiktaş devrenin kalanında biraz futbol oynamayı başardı. Organize ve çok etkili olmasa da baskı kurdu. Bu baskı devre sonunda skoru 1-1’e getiren penaltıyı kazandırdı. Penaltı atışında Ghezzal, İzmir’de şampiyonluğu getiren penaltısındaki soğukkanlılığını hatırlattı. Ghezzal gerçekten iyiydi belki bir dahaki sezon kalmasına yetecek kadar iyi olmasa da en azından son maçında iyi hatırlanmasına yetecek kadar iyiydi. Uzun süre Beşiktaş’ın en iyisi ise Gedson’du: Pres yaptı, ikili mücadele kazandı Beşiktaş’ın direnç merkezi oldu. Salih, Gedson kadar etkili olamasa da öyle bir anda sahneye çıktı ki Muleka’nın mükemmel pasının asist sayılmasını sağladı. (Ali Ece | Fanatik)

1212

Nihayet 89’da kornerde savunmaya yardıma gelen Vincent Aboubakar’ı gücüyle ekarte eden Meunier’in kafa vuruşunun ardından gelen Pepe golü maçı uzatmaya taşıdı derken... Aynı Pepe maç bitmeden topu önce Al Musrati’ye ardından da kupayı Beşiktaş’a hediye etti! Son bir iki not; Nasıl oldu da Beşiktaş yönetiminin paha biçemediği Semih Kılıçsoy kendisini yetiştiren Serdar Topraktepe tarafından maç süresinden tasarruf etme dakikalarında oyuna alındı ve topa değmeden maçı tamamladı? Ve şu meşale denen garabeti kim yakıyorsa yakmasın, kim övüyorsa bu saçmalığı övmeyi bıraksın. Bu manasız gösteri, korkarım yakında can yakacak. (Cem Dizdar | Fanatik)