Spor yazarları, Beşiktaş - Ankaragücü maçını değerlendirdi: Beşiktaş taraftarının öfkesi kadar sevgisinin de çok şeyi değiştirebileceğini yaşayarak gördük

Ziraat Türkiye Kupası'nda 0-0'lık ilk maçın rövanş maçında rakibi Ankaragücü'nü 1-0 yenen Beşiktaş finale yükseldi. Spor yazarları bu karşılaşmayı değerlendirdi

08 Mayıs 2024 07:00

19

SPOR YAZARLARI, BEŞİKTAŞ - ANKARAGÜCÜ MAÇINI DEĞERLENDİRDİ: BEŞİKTAŞ TARAFTARININ ÖFKESİ KADAR SEVGİSİNİN DE ÇOK ŞEYİ DEĞİŞTİREBİLECEĞİNİ YAŞAYARAK GÖRDÜK

29

Sadece futbol değil, hemen tüm spor dalları “hatalar oyunu“ olarak en az beceriler kadar önemli bir özellik taşıyor. Dünkü kupa yarı finalinde de bu gerçek gözümüze battı. Kalecisi Ertaç’la paslaşarak oyun kurmaya hazırlanan Tolga Ciğerci, onca emeğine, tecrübesine rağmen ayağı kayıp sendeleyince topu kurnaz Muçi’ye kaptırdı. Ankaragücü kalecisi için bir talihsizlik ve teslimiyet anı. Muçi kaçırır mı o kale ağzındaki bal gibi fırsatı? Kaçırmaz! Böylece sabırlı ve sıkıntılı Beşiktaş taraftarlarını bekledikleri sevinç çığlığı ile buluşturuverir. (Attila Gökçe | Milliyet)

39

Sosyologlar, psikologlar, "Sorunlar ne kadar kaotik olursa olsun küçük umut, insanı hayata tutundurur" der. Beşiktaş lige havlu atmasına, liderin 42 puan gerisine düşmesine rağmen Ziraat Türkiye Kupası hedefine sarıldı. Avrupa Ligi'nin anahtarı olacak küçük bir umut uzun süredir mutsuzluk girdabına düşmüş taraftarı akın akın Dolmabahçe'ye getirdi. O umut ışığı bu sezon boyunca, derbiler dahil en iyi taraftar performansını doğurdu. Buradan çıkarılacak ders şu; takımda hissedilecek en küçük iyileşme ya da Beşiktaş'ı sezon sonuna kadar yarışta tutacak bir yönetim performansı kısa sürede çok şeyi değiştirebilir. Beşiktaş taraftarının öfkesi kadar sevgisinin de çok şeyi değiştirebileceğini yaşayarak gördük. (Fatih Doğan | Sabah)

49

Büyük takımların nefes aldığı yerler, finallerdir… Oralarda olmak Beşiktaş gibi bir takım için vazgeçilmez hedeftir. Bunun bilincinde olarak Ankaragücü maçına hazırlanmış bir takım gördük sahada. Finali hedefleyen, hedeflemenin yanında bunu çok isteyen performanslar gördük. Futbolcuların sahaya çıktıklarında gördükleri muhteşem atmosfer de buna müthiş katkı sağladı. Beşiktaş taraftarı hem oyuncularına ve takıma güvendiğini hem de bu turu çok istediğini, tribündeki duruşuyla net bir şekilde ortaya koydu. (Ali Gültiken | Sabah)

59

Ezeli rakiplerinden ligde tarihi fark yiyen Beşiktaş'ın, onların erken havlu attığı Ziraat Türkiye Kupası'nda finale çıkmış olması elbette bir teselli ikramiyesi, fazlası değil.. Çünkü önlerinde kazanmaları gereken bir final var.. Ve diğer yarı finalin favorisi Trabzonspor'a karşı dün geceki futbol yetmez.. Bir parantez de Beşiktaş'ın vefakâr taraftarına açalım. Stadyumu doldurup takımlarını bitiş düdüğüne kadar desteklediler. Rakibe büyük baskı kurdular. Bu galibiyette onların da payı çok büyük… (Murat Özbostan | Sabah)

69

Spor yazarları, Beşiktaş - Ankaragücü maçını değerlendirdi: Beşiktaş taraftarının öfkesi kadar sevgisinin de çok şeyi değiştirebileceğini yaşayarak gördük

79

Beşiktaş Yönetimi’nin devre arasında 25 milyon Euro harcayarak aldığı Al Musrati ile Muçi’den beklenti de ister istemez büyük oluyor. Al Musrati, derbilerde kötü izler bıraktıktan sonra kupa yarı finaline de ilk 11 başladı. Ancak hem kendi başladığına pişman oldu hem de Serdar Topraktepe onu başlattığı için pişmandı. Braga’da izlediğimiz Musrati, Beşiktaş’ta izlediğimiz Musrati aynı değildi. Ankaragücü’ne karşı ağırlığı o kadar göze batıyordu ki, Ankaragücü’nün ilk yarı orta sahada kazandığı sahipsiz topların tek başına sebebiydi adeta. (Serkan Akcan | Fanatik)

89

Serdar Topraktepe bu sezon Beşiktaş’ta görev yapan dört teknik direktörler arasında performansı beklentiler açısından en yüksek olanı. Büyük beklentileri karşılayamayan Güneş ve Santos gibi teknik direktörlükte tecrübe abidelerinin bile çözüm bulamadığı oyuncu malzemesi kalitesizliği sorununa karşı beklenmedik bir bakış açısıyla çözüm arıyor: Bu sezon Beşiktaş, takımı defansif açıdan güçlendirebileceği düşünen oyuncuyu bir arada sahaya sürse yine de basit, saçmasapan goller yeme sorunu çözülmedi. Topraktepe’nin bakış açısında Semih-Ghezzal-Muçi-Rashica, Muleka gibi gol atma ihtimalini arttıran oyunculardan en az dördü sahada olmalı ve Beşiktaş mümkün olduğu kadar önde oynamaya çalışmalı çünkü zaten kalesini savunamıyor. (Ali Ece | Fanatik)

99

Ligde ve Avrupa'da kayıp bir sezon geçiren Beşiktaş, kupaya tutundu... Yarı final rövanşında dün akşam yaklaşık 40 bin taraftarı önünde maçın başından sonuna kadar dominant bir görüntü ortaya koyan Siyah-Beyazlılar, final biletini kaptı. Yönetim, maç öncesi 200 bin Euro'luk prim açıkladı; taraftar, her şeye rağmen tribünleri doldurdu, futbolcular da bu kez gerekeni yaptı. Siyah-Beyazlılar; kalede geçit vermedi, savunmada dağınık kalmadı, orta sahada savrulmadı ve hücumda da sönük davranmadı. Özlenen Beşiktaş'ın hala 4-5 gömlek altında bir görüntü ortaya konsa da Kartal, kupaya pençesini vurmayı başardı. (Gökmen Özcan | Fanatik)