Spor yazarları, Ankaragücü - Beşiktaş maçını değerlendirdi: Dün akşam bir defa daha Beşiktaş’ın alışılmış çaresizliğini izledik

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Ankaragücü ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Mücadele başladığı gibi golsüz sona erdi. Spor yazarları, Ankaragücü - Beşiktaş maçını değerlendirdi

24 Nisan 2024 07:19

111

SPOR YAZARLARI, ANKARAGÜCÜ - BEŞİKTAŞ MAÇINI DEĞERLENDİRDİ: DÜN AKŞAM BİR DEFA DAHA BEŞİKTAŞ'IN ALIŞILMIŞ ÇARESİZLİĞİNİ İZLEDİK

211

Beşiktaş’taki sorunun transfer edilecek birkaç yabancı futbolcu ve sıradan yabancı teknik direktör ile çözülmesi olası değil. Kadroyu bireysel olarak değerlendirdiğimizde üretken ve başarılı isimler mevcut. Ne var ki hemen hepsi özgüvenini yitirmiş durumda, eskisi de, yenisi de, son ekleneni de… Ne yaparsan yap Beşiktaş takım olamıyor. Bunun nedeni de kadroda bütünlüğü, birlikteliği bozan mevcut birkaç eleman! Beşiktaş geçmişte de sorunlu dönemler yaşadı ancak hiçbir zaman sahada böylesine çaresiz kalmadı. Gönderilmesi gereken iki isim var hem de hiç vakit yitirmeden! (Asena Özkan | T24)

311

Serdar Topraktepe devre arasında birisi %101 doğru olan iki oyuncu değişikliği ile müdahale etti. Beşiktaş ikinci yarıda ilk devreye oranla daha derli toplu ve pozitif oynadı. Ancak sadece göreceli olarak böyleydi mesela üst üste şampiyon olunan sezonlarda bu ikinci yarıdaki seviye de asla kabul edilmeyecek cinsten. O dönemin sol beki Adriano, Masuaku’nun yanında yaşayan bir futbol efsanesidir ama bu sezon Beşiktaş kadrosu o kadar kötü ki Meraş yerine Masuaku girince sanki Real Madrid dönemi Roberto Carlos gibi gözüküyor. Teknik direktörün dayanmadığı bu kadro ile kupa kazanmak çok zor iş, Serdar Topraktepe hocaya sonsuz sabırlar ve iyi şanslar diliyorum. (Ali Ece | Fanatik)

411

Maçın ilk devresinde oyunda neredeyse kaybolmuş bir Beşiktaş izledik birlikte. Tersi daha doğru belki, ‘‘Gayretkeş ama sonuç alamayan bir Ankaragücü vardı sahada.’’ Oysa hafta sonu Beşiktaş yönetim cephesinden dile getirilen mealen şuydu ‘’Serdar Topraktepe hocamızın yapabileceklerine bakacağız!’’ Bu sadece karmaşadır! Bilinir Topraktepe aynı zamanda ‘’kovulan’’ Portekizli ekibin parçası değil midir? O zaman aynı zamanda sorunun da parçası olmuyor mu? Ülke futbolunun vasataltı maçında sıradan bir ilk devre izledik. Yine de, ‘‘Hiçbir şey olmadı’’ diyemem... En azından iptal edilen Ankaragücü golü denetiminde futbolunkine benzer bir televizyon gösterisine tanıklık ettik. (Cem Dizdar | Fanatik)

511

Serdar Topraktepe; Atakan ve Flips’in sağ kenar performansına çözüm üretemeyen Rasciha ile Umut Meraş’ı soyunma odasında bırakarak Muleka ve Cenk Tosun’la maça döndü. Muleka’yı sola çekip Cenk’i santrforda konumlandıran Topraktepe bu sayede oyuna denge getirmeyi kısmen başarsa da ne Ghezzal, ne Cenk, ne Muçi ne de Muleka tek bir isabetli şut çekemeden maçı bitirdi. Beşiktaş’ta Necip diğer takım arkadaşlarından yine farklı bir motivasyonla oynadı. İki ayaklı bir eşleşme olduğundan bu skor Beşiktaş’ın işine yaradı denebilir. (Serkan Akcan | Fanatik)

611

Amerikan futbolunun en meşhur koçlarından Vince Lombardi şöyle der: “Kazanmak alışkanlıktır. Ne yazık ki kaybetmek de öyle.” Bayer Leverkusen, nasıl kaybetmemeye alışmış ve her maçın son dakikalarında bir tepki gösterip puanı ya da galibiyeti koparıyorsa, Beşiktaş bir o kadar puan kaybetmeye alıştı bu sezon. (Engin Kehale | Hürriyet)

711

Beşiktaş için Türkiye Kupası hiç bu kadar önemli olmamıştı! Birinci sınıf bir teknik adam getireceksin, Avrupa vitrinine ihtiyaç var. Kaliteli transferler yapacaksın, Avrupa arenası önemli! Ay-Yıldızlı bayrağı dalgalandırmanın ve armayı Avrupa'ya taşımanın değerinden bahsetmiyorum bile... Özetle Avrupa'ya açılan en güçlü ve kolay kapı Ziraat Türkiye Kupası… Beşiktaş dün Başkent'te Ankaragücü maçına bu motivasyonla çıktı. Aldığı beraberlik, rövanş için kötü bir sonuç değil. Üstelik ilk 25 dakikada Umut Meraş'ın hatasıyla Ali Sowe'un kaçırdığı iki pozisyon düşünüldüğünde iyi sonuç da denilebilir. (Fatih Doğan | Sabah)

811

Ankaragücü-Beşiktaş maçını izlerken siyah-beyazlı takım adına zihnimi aydınlatan bir tane pozisyon göremedim. Ankaragücü'nün ise bir elin parmaklarından fazlaydı… Biraz becerikli olsalar, ilk müsabakadan iyi bir sonuç alıp rövanş için avantajlı konuma geçebilirlerdi. Lig maçında Beşiktaş, huzuru adına sahaya çıkmış, çok parlak bir oyun ortaya koymasa da taraftarının önünde kazanmıştı. Dün gece Eryaman'da gol yememeyi birinci prensip edinen, tempoyu yükseltmeyen, rakibini uyutmaya çalışan bir Beşiktaş izledik. Serdar Topraktepe'ye hak verebiliriz, rövanşı düşünüyor. "İstanbul'daki maça beraberlikle gidersem, benim için iyidir" diye belli ki plan yapmış. Koca bir sezonu boşa harcayıp devamlı teknik adam değiştiren, ilk 11'i iki-üç maç üst üste aynı olmayan, hiçbir şeyinde istikrar sağlayamayan bir kulüp Beşiktaş. (Murat Özbostan | Sabah)

911

Takım ne yaptığının farkında, ne oynadığını bilir hale geldi. Gedson'un ve Al- Musrati'nin çok önemli katkılarını gördük. Masuaku'nun da tekrar oynayabilir hale gelmiş olması, Beşiktaş'a o kanatta önemli bir hareket getirdi. Takımın psikolojisinin yerine oturmaya başlamış olması, oyuncuları da çok rahatlattı. Performanslarını olması gerektiği gibi sahaya yansıtmaya çalışan iradeler, takım içinde artmaya başladı. Bu oyuncuların birçoğunun aslında Beşiktaş adına ciddi değerler taşıdığını önümüzdeki günlerde ve turlarda göreceğimizi düşünüyorum. (Ali Gültiken | Sabah)

1011

Beşiktaşlı futbolcular da bireysel çözülme var. Kaptan Necip ve kaleci Mert hariç, her biri abuk subuk işler peşinde. Konsantrasyonu dağılmış oyuncular o kadar dalgın ki, bir kaç kez topu rakibe atanını gördüm; doğru dürüst şut atanını görmedim. Zaten şut atmayı bırakın, kendi yarı sahalarından çıkıp rakip ceza alanında gol arayanı da pek azdı. Muleka, Gedson, Musrati, Muçi, Rashica, Umut... Galiba takımın yarısından fazlasını saydık. Sonradan girip çıkanlarla birlikte tablo hiç de değişmedi. Asıl hayalkırıklığı şutsuz Cenk Tosun ile Aboubakar oldular. Bu bireysel gerileme takımı dağılma ya da çökme noktasına taşımış. Şimdilik ancak Serdar Topraktepe ve taraftar enerjisi ile ayakta kalabilirler. Onların baba ocağı Dolmabahçe Stadı. (Attila Gökçe | Sabah)

1111

Spor yazarları, Ankaragücü - Beşiktaş maçını değerlendirdi: Dün akşam bir defa daha, Beşiktaş’ın alışılmış çaresizliğini izledik