Siroz olduğu öğrenilen oyuncu Ufuk Özkan’ın menajer ajansından açıklama

16 Temmuz 2023 08:42

17

Siroz olduğu öğrenilen oyuncu Ufuk Özkan’ın menajer ajansından açıklama

27

Ufuk Özkan’ın menajerliğini yürüten Abdullah Bulut Management Cast Ajansı, Hollywood diyeti beraberinde 17 kilo vererek siroza yakalandığı iddiasını yalanladı.

37

Milliyet’ten Zeynep Dilara Akyürek’in haberine göre ajans, “Ufuk Özkan bu konuda daha fazla konuşmak istemiyor. Diyet yüzünden siroza yakalandığı ya da kötüleştiği kesinlikle doğru değil. Kendisi zaten yıllardır takip altındaydı. Önümüzdeki günlerde yeniden tahlilleri yapılacak” açıklamasında bulundu.

47

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya ise siroz hastalığı ve diyet hataları iddialarıyla ilgili şu yorumu yaptı:

57

“Kişiler alkol kullanıyorsa, kötü besleniyorsa, kronik hastalığı varsa ve buna bağlı ilaçlar kullanıyorsa ya da zayıflama hapları kullanılıyorsa karaciğerin sağlığını riske atıyoruz. Ancak ‘Bu diyeti yaptı, sadece meyve tüketti ve bir günde siroz oldu’ diyemeyiz. Şunu biliyoruz, karaciğer yağlanması olduğunda hücrelerin içinde yağ birikiyor. Sanatçımız bir diyet yapıyor ve bunun sonucunda karaciğer enzimlerinde bozulma ve karaciğer harabiyeti olabilir. Ancak kişi alkol kullanıyor mu, altta Hepatit B, Hepatic C ve başka metabolik hastalıklar var mı bilemeyiz. Hatta bazen tıbbi onayı olmayan bitkisel ürünler kullanılıyor. Bunlar Sağlık Bakanlığı onaylı değil. Biz etken maddelerini ve zararlarını bilmediğimiz için karaciğeri ne denli harap edeceğini de bilemiyoruz.

67

Hiçbir besin yoktur ki yediğimizde karaciğeri hemen iyileştirsin. Dünyanın kabul ettiği bir şey var; yağı kısıtlanmış Akdeniz tipi beslenmenin insan vücudu için en sağlıklı beslenme olduğunu biliyoruz. Taze sebze ve meyveleri ön plana almak, yeterli protein almak, bunu da tavuk, balık, kırmızı et ve bakliyatlarla sağlamak önemli.

77

Bazı yiyecekler karaciğere ayrıca iyi gelir. Enginar, kuşkonmaz, soğangiller ve sarımsak bunlar arasında. Doğada olan her türlü sebze ve meyve mevsiminde yediğinizde aslında ilaçtırç Vücudumuzun bizden istediği karbonhidrat yağ ve proteini vücudumuza vermek zorundayız. Sonuçta biz bir makineyiz. Dünya Sağlık Örgütü diyor ki yediklerinden günde yüzde 50-55 karbonhidrat, yüzde 17 protein, yüzde 25-30 en fazla olmak üzere yağ alacaksın. Birçok diyette ya protein fazladır ya bitkisel bazlıdır ki sanatçımızın yaptığı iddia edilen Hollywood diyeti budur. Böylece de vücut yeterince karşılayamadığı ihtiyaçları olduğunda kendi kendini yiyor.”