Sinemalarda bugün vizyona giren 14 film

14 yeni film, 3 Mayıs Cuma günü sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor. İşte o filmler:

03 Mayıs 2024 08:30

115

SİNEMALARDA BUGÜN VİZYONA GİREN 14 FİLM

215

Back to Black: Film, yakın dönemin en çok dinlenen sanatçılarından Amy Winehouse'un hayatını konu ediniyor.

315

Grabuna: Film, 70'li yıllarda Ankara’dan Edirne'ye atanan bir memurun gizemli bir müzede yaşadıklarını konu ediniyor.

415

Hanna ve Minik Canavarlar: Monsterville, insanlar arasında yaşamaktan bıkmış canavarların yaşadığı bir kasabadır. Ancak bir gün Hanna adında küçük bir kız onların dünyasına girmeyi başarır ve Monsterville'i riske atar.

515

Bakkal Amca: Mahmut Tuncer: Tevfik Gürol işleri yolunda gitmeyen bir yönetmendir. Kayınçosu Kuntiz ile hangi projeye el atsalar batırmışlardır. Ünlü yapımcı Taner Dişli’nin biyografi filmlerinden çok para kazandığını gören Tevfik Gürol, tefecilerden aldığı borcu ödeyebilmek için Mahmut Tuncer’e bir biyografi filmi çekmeye karar verir. Ancak bir sorun vardır, Mahmut Tuncer yaşıyordur ve ismi unutulmuş bir türkücüdür. Acaba bu film tutacak mıdır?

615

Sinemada İtiraz Ediyorum: Müfit Can Saçıntı, 5 yıldır tiyatro sahnelerinde sürdürdüğü tek kişilik güldürüsünü sinema perdesine taşıyor.

715

Sobe: Sakallı Bebek: Sobe, travmalarından kurtulmak için bir yolculuğa çıkan bir kadının hikayesini konu ediyor. Saadet, çocukluk dönemini anne ve babasının başına gelen tuhaf olaylar nedeniyle travmalar yaşayarak geçiren bir kadındır. Yaşadığı travmalar nedeniyle çocukluğunu yaşayamayan Saadet, hayatını mahveden bu travmalardan kurtulmak ister ve bu amaçla istemediği bir yolculuğa çıkar. Saadet, zamanın sürekli tekrar ettiği bu yolculukta, paralel bir evren içerisinde sıkışıp kalır. İçine düştüğü labirentten kurtulmanın yolunu arayan Saadet, çıkış yolunu bulabilecek midir?

815

Çocuk Kalbi: Çocuk Kalbi, arkadaşlarının taşınmasını engellemek için bir araya gelen bir grup arkadaşın hikayesini konu ediyor. Emre, ailesiyle birlikte şirin bir kasabada yaşayan mutlu bir gençtir. Ancak babasının işlerinin kötü gitmesi nedeniyle aile taşınmayı düşünür. Bu durum Emre’nin okulundan ve arkadaşlarından ayrılmak zorunda kalmasına neden olacaktır. Emre’den ayrılmak istemeyen arkadaşları, Emre’nin babasının lokantasını Türkiye’nin en ünlü lokantası haline getirip arkadaşlarının gitmesini engellemek için bir araya gelir. Ancak bu süreçte asıl mücadeleyi her fırsatta başlarına bela olan okulun kötü çetesine karşı verirler.

915

Tarot: Film, bir grup arkadaşın, Tarot falı okumalarının kutsal kuralı olan başkasının desteğini asla kullanma kuralını çiğnemeleriyle gelişen olayları konu alıyor. Bilmeyerek lanetli kartlarda hapsolmuş tarif edilemez bir kötülüğü serbest bırakan arkadaşlar, birer birer kendi kaderleriyle yüzleşirler ve Tarot okumalarında önceden belirlenen gelecekten kaçmak için ölüme karşı bir yarışa girerler.

1015

Tereddüt Çizgisi: Tereddüt Çizgisi, bir cinayet zanlısını savunurken kendisiyle yüzleşmek zorunda kalan bir avukatın hikayesini konu ediyor. Canan idealist bir ceza avukatıdır. Günlerini adliyede davalar arasında koşturarak geçiren Canan, geceleri hastanede solunum cihazına bağlı annesinin yanında geçirir. Uzun süredir üzerinde çalıştığı bir cinayet davasının karar duruşması günü geldiğinde Canan, kendisini zor bir durumla karşı karşıya bulur. Canan, annesi, hâkim ve sanığın hayatını etkileyecek ahlaki bir tercih yapmak zorundadır.

1115

Küçük Prens Karlar Ülkesi: Film, maceracı küçük bir çocuğun gerçek bir kahramana dönüşmesini konu ediniyor. Maceracı ruhlu bir çocuk olan Grisha, zengin kontun oğlunun yerine geçmeye zorlanır ve İsviçre seferine gönderilir. Çıktığı yolculukta heyecan verici maceralara ve önemli olaylara karışır. Kahramanımız kaderin garip bir cilvesi sonucu çıktığı yolculukta kendisini İsviçre Alplerindeki ünlü seferinin ortasında efsanevi Rus komutan Alexander Suvorovun emrinde hizmet ederken bulur.

1215

Kanlı Gece: Kamp: Mustafa Tilci’nin yönetmen koltuğunda oturduğu gerilim, aksiyon türündeki “Kanlı Gece (Kamp)” filminin oyuncu kadrosunda Seval Arun, Engin Bozbey, Mehmet Özcan Varaylı, Jale Ak gibi isimler yer alıyor.

1315

Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay: Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay, öğretmen olan oğlu Baran’ın evlilik yıldönümü olan 6 Şubat’ta meydana gelen depremde hayatını kaybetmesinin ardından, babasının Atatürk’ün 'şahsi meselemiz' dediği Hatay’ı terk etmemesini konu ediyor. Öğretmen olan Erzurumlu Baran’ın ataması Hatay’a yapılır. Yaşadığı yerden ayrılıp, mesleği için Hatay’a yerleşen Baran, yıllar içerisinde Hatay’da evlenir. Baran, evliliklerinin yıldönmü olan 6 Şubat’ta Hatay’da meydana gelen depremde hayatını kaybeder. Oğlunu kaybetmenin acısını yaşayan Baran’ın babası, Atatürk’ün ‘şahsi meselemiz’ dedeği Hatay’ı terk etmez.

1415

Üç Günlük Dünya: Üç Günlük Dünya, zengin olduklarını düşünürken kendilerini türlü olayların içerisinde bulan Muhittin ve arkadaşlarının hikayesini konu ediyor. Muhittin, İstanbul’un arka mahallerinden birinde tekel sahibi olan bir adamdır. Geçimini sağlamakta zorlanan Muhittin, kendi içkisini üretmeye karar verir. Muhittin, korsan taksici Kısmet ve kimya öğrencisi Furkan’ın yardımıyla hayalini kurdukları dillere destan mavi rakıyı yapmayı başarırlar. Onlar tam amaçlarına ulaşıp, zengin olduklarını düşünürken, kendilerini beklenmedik olayların içerisinde bulurlar.

1515

Vazgeçme: Yönetmen koltuğunda Mustafa Kemal Kara'nın oturduğu komedi, dram türündeki "Vazgeçme" filminin oyuncu kadrosunda Cezmi Baskın, Uğur Biçer, Sevda Bayraktar, Özgür Yelaldı, Sinan Bengier gibi isimler yer alıyor.