Bugün sinemalarda vizyona girecek filmler

9 yeni film, bugün (26 Nisan Cuma) sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor. İşte, o filmler ve konuları:

26 Nisan 2024 08:30

110

BUGÜN SİNEMALARDA VİZYONA GİRECEK FİLMLER

210

Dublör (The Fall Guy): Eski bir dublör olan ve John Wick, Deadpool 2, Bullet Train gibi filmlerle yönetmen olarak rüşdünü ispat eden David Leitch'in yeni filmi The Fall Guy, eski sevgilisi Jody Moreno'nun yönettiği filmin yıldızının kaybolmasıyla ara verdiği dublörlüğe geri dönen ve bir yandan kayıp yıldızı aramaya koyulan Colt Seavers'ın hikâyesini anlatıyor. Filmde, fiziksel ve zihinsel sağlığına odaklanmak için bir yıl önce işi bırakmış, ancak eski sevgilisi Jody Moreno tarafından yönetilen yüksek bütçeli bir stüdyo filminin yıldızının kaybolmasıyla tekrar göreve çağrılan Colt Seavers’i izliyoruz. Filmde acımasız yapımcı Gale, yıldız Tom Ryder'ın kaybolmasını stüdyo ve medyadan gizlemeye çalışırken; Colt, Jody'yi geri kazanmak için filmin en çılgın aksiyon sahnelerini gerçekleştirir. Ancak kayıp yıldızın etrafındaki gizem derinleştikçe, Colt kendini bir dublörün yüzleştiği herhangi bir tehlikeden çok daha karanlık bir suç komplosunun içinde bulur.

310

Boy Kills World: Boy Kills World, ailesini öldürenlerden intikam almak için eğitilen bir çocuğun hikayesini konu ediyor. Sağır ve dilsiz bir çocuk olan ‘Boy’, renkli bir hayal gücüne sahiptir. Anne ve babasının öldürülmesinin ardından ormana kaçar ve orada gizemli bir şamanla karşılaşır. Şaman onu himayesine alır ve ailesini öldürenlerden intikam alması için onu eğitir. Boy, bir ölüm makinesine dönüşse de hala çocuksu ve renkli bir hayal gücüne sahiptir.

410

Küçük Don Kişot'un Maceraları: Alfonso Kişot, büyük büyük büyük dedesi Don Kişot gibi, müthiş bir hayal gücüne sahip, 11 yaşında bir çocuktur. Tıpkı dedesi Don Kişot gibi çok sevdiği La Mancha kasabasını sadece kendisinin görebildiği tehlikelerden korumaktadır. Bir gün karanlık iş insanı Carrasso kasabaya gelir ve çeşitli bahanelerle La Mancha’yı ele geçirmeye çalışır. Alfonso artık sadece görünmeyen tehlikelere karşı değil aynı zamanda Carrasco’ya karşı da evini ve kasabasını korumak zorundadır. Alfonso, arkadaşları Pancho Panza ve Victoria’yı da yanına alarak bir maceraya atılacaktır.

510

Zah-Har "Cin Ahalisi": Kendi halinde inançlı bir genç olan Murat, son zamanlarda gördüğü kabus ve yaşadığı gerçek dışı olaylarla ilgili zor zamanlar geçirir. Yaşadığı bu korku dolu duruma bir anlam veremeyen Murat, Ömer Hoca isimli bir alimden yardım ister. Bu süreçten sonra yaşadığı şaşırtıcı olaylar onu dehşet dolu bir kabusa sokacaktır.

610

Arınma (Immaculate): Amerikalı rahibe Cecilia, İtalya’daki göz alıcı bir manastırdan davet alır. Cecilia burada çok sıcak karşılanmıştır. Fakat bu kusursuz mekânın bazı karanlık ve korkutucu sırlar barındırdığını çok geçmeden anlar. Yeni evi, uğursuz ve anlatılamaz dehşetler yaşayacağı bir kâbusa dönüşür.

710

Rekabet (Challengers): Rekabet, tenisi bırakmak zorunda kalınca koçluk kariyerine başlayan ve bu süreçte kendisini bir aşk üçgeninin içerisinde bulan Tashi’nin hikayesini konu ediyor. Tashi, kendi tenis kariyerinin sona ermesinin ardından kocası Art'ı ortalama bir tenis oyuncusundan, birbiri ardına turnuva kazanan ünlü bir profesyonele dönüştürür. Ancak hiçbir başarı gerçekten kalıcı değildir. Art'ın kariyeri bir darbe aldığında Tashi, onu nispeten daha düşük bir seviyede gerçekleşen ve birkaç zafer elde edebileceği ve dolayısıyla daha fazla özgüven kazanmasını sağlayacak "Challenger" turnuvasına sokar. Ama oradaki rakibi Patrick'tir. Bir zamanlar Art'ın en iyi arkadaşı olan Patrcik aynı zamanda Tashi'nin de eski sevgilisidir. Geçmişleri ve gelecekleri çarpışırken ve gerilim yükselirken Tashi için kazanmanın maliyeti ne olacaktır?

810

Siyah Çay (Black Tea): Siyah Çay, düğün gününde 'hayır' dedikten sonra Çin'in Guangzhou kentinde yeni bir hayata başlamak üzere Fildişi Sahili'nden ayrılan genç bir kadın olan Aya'nın hikayesini konu ediyor. Çin ve Afrika kültürlerinin bir arada yaşadığı bu mahallede Aya, Cai'ye ait butik bir çay mağazasında işe başlar. Cai, arka odanın mahremiyetinde Aya'yı çay törenine davet etmeye karar verir. İlişkileri yavaş yavaş hassas bir aşka dönüştüğünde, çevrenin önyargılarını ve geçmişin çalkantılarını aşmak zorunda kalırlar.

910

Cadı: Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın aynı adlı romanından uyarlanan film, Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküş günlerinde, genç bir dul olan Fikriye’nin zorla evlendirildiği Naşit Nefi Efendi ve yaşadığı köşk hakkındaki cadı söylentilerinin ardındaki gizemi çözmeye çalışırken gelişen olayları konu ediniyor.

1010

Katala - Oyun Gecesi: Film, üniversitenin yarışmalara hazırlanan amigo takımının üyesi dört popüler genç kadının, hafta sonunu geçirmek üzere gittikleri göl evinde kendilerine musallat olan bir seri katile karşı verdikleri mücadeleyi konu ediniyor.