Sinema ve televizyonda Kraliçe 2. Elizabeth

En uzun süre tahtta kalan İngiliz hükümdarı Kraliçe 2. Elizabeth, dün 96 yaşında hayatını kaybetti. 70 yıl önce tahta çıkmasının ardından kraliçe, birçok yapımda tasvir edildi. İşte kraliçenin canlandırıldığı dizi ve filmler:

09 Eylül 2022 10:28

113

SİNEMA VE TELEVİZYONDA KRALİÇE 2. ELIZABETH | Kaynak: Ntv

213

Helen Mirren: The Queen filminde Kraliçe'yi Helen Mirren canlandırdı ve 2007'de En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazandı.

313

Jeannette Charles: Çoğunluğu komedi olan yapımlarda Kraliçe'yi canlandırdı. Yer aldığı yapımlar arasında; National Lampoon's European Holiday, The Naked Gun: From the Files of the Police Squad! ve Austin Powers in Goldmember yer alıyor.

413

Carol Burnett: The Carol Burnett Show'da komedyen Carol Burnett, kraliyet ailesini ve Kraliçe II. Elizabeth'i defalarca konu etti.

513

Prunella Scales: Alan Bennett'in ünlü İngiliz sanat uzmanı ve eski Sovyet ajanı Sir Anthony Blunt hakkında bir oyun olan A Question of Attribution'ın hem sahne, hem de televizyon uyarlamasında rol aldı.

613

Saturday Night Live adlı şovda Kraliçe'yi Mike Myers, Fred Armisen, Joan Cusack, Jon Lovitz ve Kate McKinnon gibi isimler canlandırdı.

713

June Squibb: Wimbledon'daki tarihi maçta karşı karşıya gelen iki rakip tenisçi Isner-Mahut'u konu alan Mockumentary 7 Days in Hell'de Kraliçe'yi June Squibb canlandırdı.

813

Penelope Wilton: Steven Spielberg'ün live-action'ı The BFG'de Kraliçe'yi Downton Abbey'nin yıldızlarından Penelope Wilton canlandırdı.

913

Jessica Ellerby: Bruce Wayne'in sadık uşağı Alfred Pennyworth'un 1950'lerin ve 60'ların alternatif Britanya'sındaki hikayesine odaklanan Pennyworth'da, Jessica Ellerby II. Elizabeth'in gençliğini canlandırdı.

1013

Stella Gonet: Kristen Stewart'ın Prenses Diana'yı canlandırdığı Spencer'da, II. Elizabeth'i Stella Gonet oynadı.

1113

Claire Foy: The Crown dizisinde Kraliçe'nin genç halini canlandıran Claire Foy, bu rolle Emmy kazandırdı.

1213

Olivia Colman: The Crown dizisinde Olivia Colman, 4. sezondaki rolüyle Emmy kazandı.

1313

Imelda Staunton: The Crown'un gelecek sezonunda Kraliçe II. Elizabeth'i canlandıracak. | Kaynak: Ntv