Bulmak hiç zor değil: Seks uzmanlarına göre işte klitorisi uyarmanın en etkili yolları

10 Nisan 2024 23:00

114

A Woman’s Right to Pleasure kitabının ortak yazarı seks terapisti Casey Tanner klitorisin üremenin aksine sadece cinsel tatmin işlevi gören tek genital organ olduğunu açıklıyor. "Klitorisin yalnızca ucunda 8.000 sinir ucu var. Bu penisin iki katına tekabül ediyor ve yine de klitoris, çoğu zaman ilginin yalnızca yarısını çekiyor" diye belirtiyor.

214

InStyle Türkiye dergisinin aktardığına göre; Tanner ve diğer seks uzmanları, klitorisin en iyi şekilde uyarılması konusunda şu önerilerde bulunuyor:

314

Kayganlaştırıcı: 8.000 sinir ucu, klitorisin aynı zamanda çok ama çok hassas bir bölge olmasına geliyor. Bu yüzden kimi zaman sürtünme hassasiyeti arttırarak kendinizi rahatsız hissetmeye sebep olabilir. Penetrasyon sırasında klitoris, kendi kayganlaştırıcısını üretme yeteneğine sahip değil. Tanner, kuruluğu önlemek için sekse kayganlaştırıcıyı dahil etmenizin çok önemli olduğunu söylüyor.

414

Anda olmalı, keşif dokunuşları yapmaktan uzak durulmamalıdır. Klitorisin başını çevreleyen küçük deri kıvrımı olan klitoral başlığa dikkat edilmesi gerekir.

514

Yavaş ve nazik bir dokunuşla başlamak:  Shameless Sex Podcast'in eş-sunucusu ve seks eğitimcisi Amy Baldwin, 'Dokunmadan önce vulvanıza sevgi gösterin. Vulvayı kayganlaştırıcı sürdüğünüz elinizle okşayın böylece cilt sıcaklıklarınız da birbirine alışacaktır' diyor.   

614

  Farklı dokunuşlar denemek: "Başa küçük, dairesel hareketlerle masaj yapmak için işaret ve orta parmağınızı kullanın" diyen Tanner, aynı parmakları klitorise küçük, düz çizgiler halinde ileri geri ovalamanın da keyif verebileceğini belirtiyor. Baldwin'e göre denenebilecek diğer hareketlerse labia da dahil olmak üzere klitoris üzerinde ve çevresinde yoğurma, kıstırma, döndürme, okşama, çekiştirme veya vurma.

714

Farklı basınçlar denemek: "Rahatsızlığa neden olmadan uyaran bir yoğunluk bularak, masajınız sırasında daha fazla bastırmayı deneyin," diyor Tanner. Konu uyguladığınız basınç miktarı olduğunda klitorisinizin hassasiyetini mutlaka göz önünde bulundurun.

814

Dolaylı yollardan gitmek: Tanner, “Bu seçenekler çok hassas geliyorsa, klitorisine dolaylı olarak labiadan masaj yapmayı deneyin. Dudak kıvrımlarınızı klitorisin üzerinde hareket ettirmek için parmaklarınızı kullanın ve ardından aynı teknikleri tekrar deneyin. Bu seçenekler yeterince teşvik edici değilse, yoğunluğu artırmak için bir vibratör kullanın" diyor 

914

Eğer partneriniz varsa: Üstte bahsedilen tekniklerin hepsi, partnerin parmakları veya diliyle seks sırasında da kullanılabilir. Biraz daha yumuşak veya "biraz sağa doğru" gibi yönlendirmeler yapmalısınız. Bunu yapmakta rahatsanız, klitinizi bulmak için ellerini hareket ettirin veya kendi elinizi kullanarak nerede olduğunu partnerinize gösterin" diyor Tanner

1014

Seks oyuncaklarınızı klitoral stimülasyona dahil etmek: Vibratörler klitorise daha fazla yüzeyi uyarabileceği için alınan zevk oranını da attıracaktır.

1114

İçerden uyarımı denemek: Kavisli cihazlar G noktasına temas ederek klitorisin iç anatomisini uyaracaktır.  

1214

"Porno ve romantik komediler, birkaç saniyelik cinsel aktiviteden sonra vulvaz orgazm geçiren kişileri tasvir ediyor ve bu gerçeği yansıtmıyor," diyor Tanner. "Amacınız orgazm olmaksa, oraya ulaşmak için 20 dakika veya daha fazlasına ihtiyaç duymak hiç de anormal değil. Duyarlılık bir sorun haline gelirse ara verin veya iç ve dış uyarımlar arasında geçiş yapın. "

1314

Seks uzmanları anlattı: Klitorisi uyarmanın en etkili yolları

1414

Seks uzmanları anlattı: Klitorisi uyarmanın en etkili yolları