Sedyeyle gelen de var, kovboy kıyafetiyle gelen de: Millet sandığa gidiyor, işte yurttan kareler

Türkiye, 14 Mayıs 2023 Pazar, yani bugün sandık başına gidiyor. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için oy kullanma işlemi devam ediyor. Kimi vatandaş sedyeyle kimi atıyla oyunu kullandı. Sağlık sorunları nedeniyle oyunu kullanmaya gidemeyenler ise evine getirilen seyyar sandıkta oy kullandı. İşte, yurttan kareler:

14 Mayıs 2023 12:17

126

Sedyeyle gelen de var, kovboy kıyafetiyle gelen de: Millet sandığa gidiyor, işte yurttan kareler

226

Çaydüzü Mahallesi'nde oturan yürüme engelli Pembe Ünal’ı (73), Çaydüzü ilkokuluna tekerlekli sandalyede oğlu Nuri Ünal getirdi. 5 çocuk ve 5 torunu olan Pembe Ünal, okuldaki 1026 nolu sandıkta oyunu kullanarak, zarfını oy sandığına atıp, 'hayırlı olsun' temennisinde bulundu.

326

Sedyeyle gelen de var, kovboy kıyafetiyle gelen de: Millet sandığa gidiyor, işte yurttan kareler

426

Belediyenin hizmetinden yararlanan Ersin Elban ise “Belediyemizin bu konuda imkanları çok iyi. Öncelikle Abdullah Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Evlerimizden, iş yerlerimizden, bulunduğumuz herhangi bir noktadan asansörlü ve ambulans araçlarla bizi alıp oy kullanacağımız yere kadar götürüp tekrardan aldıkları noktaya bırakmalarından çok memnunum” diye konuştu.

526

Bolu’da huzurevine konulan sandıklarda vatandaşlar oyunu kullandı. Trafik kazasında ayağı kırılan bir seçmen de oyunu ambulansla götürüldüğü okulda sedye üzerinde kullandı.

626

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Bolu'da da oy kullanma işlemleri başladı. Vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren oylarını kullanmak için mahallelerindeki okullara gittiler. Çakmaklar Mahallesi'nde bulunan İzzet Baysal Huzurevinde kalan vatandaşlar için sandık kuruldu. Huzurevi sakinleri kaldıkları binaya kurulan sandıklara gelerek oylarını kullandı.

726

Geçirdiği trafik kazası nedeniyle ayağı kırılan Rıza Cırık (59) oy kullanmaya gitmek için sağlık ekiplerinden yardım istedi. Sağlık ekipleri Cırık’ı Aktaş Mahallesi Akıncı Sokak üzerinde bulunan evinden sedyeyle alarak oyunu kullanması için aynı mahallede bulunan Atatürk Anadolu Lisesi'ne götürdü. Cırık, sağlık ekipleri tarafından sedyeyle götürüldüğü 1007 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Seçimlerin vatana millete hayırlı olmasını dileyen Cırık, oy kullanması için kendisine yardımcı olan sağlık ekiplerine de teşekkür etti.

826

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli’de oy verme işlemleri devam ediyor. 65 bin 518 kayıtlı seçmenin bulunduğu kentte yaşayan Kılıçdaroğlu’nun ağabeyi Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu oyunu Cumhuriyet Ortaokulu’nda kullandı.

926

Kardeşinin cumhurbaşkanı olmasını istediğini belirten Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu, “Ülkemiz, insanlarımız, geleceğimiz için ve Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her vatandaşın ötekileşmemesi için kardeşim cumhurbaşkanı olmalıdır. Ülkemize barışın, demokrasinin gelmesi lazım. Kardeşim, kendi düşüncelerini hayata geçirme özelliğine sahiptir. Bu düşüncelerle kardeşim seçim vaatlerinde bulunmuşsa, onların hepsini gerçekleştirecektir. Azimli ve başarılıdır. Böyle güzel insanlara ülkemizin ihtiyacı vardır” dedi.

1026

İzmir'de sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar oy kullanmak üzere sandıklara gitmeye başladı. İzmir'in Konak ilçesindeki Millet Mahallesi'nde oy kullanan yaşlı seçmenler, vatandaşlık görevini yerine getirdiklerini belirterek, büyük bir heyecan yaşadıklarını söyledi.

1126

Konak ilçesindeki Kıbrıs Şehitleri İlkokulu'nda oyunu kullanan Neriman Demirkol (85) erken saatte hazırlanıp vatandaşlık görevini yerine getirmek istediğini belirtip, "Ben zaten erken kalkıyorum. Bugün de kalktım ve görevimi yapmak istedim" dedi. Bastonuyla oy kullanacağı okulun yolunu tutan Mustafa Kolcu (82) da “Kızımla geldim. Normalde dışarı çıkamıyorum. Bugün oy kullanmak için geldim. Hangi aday hayırlı olacaksa o o seçilsin" diye konuştu.

1226

Eşi Armağan Pekküçük ile oy kullanan Cevdet Pekküçük (43) de bir iş kazası nedeniyle tekerlekli sandalyeyle yaşamını sürdürdüğünü belirtip, "Görevimizi yaptık, oyumuzu kullandık. Ülkemiz için hayırlısı olur inşallah" diye konuştu.

1326

Yalnız yaşadığını anlatan Ağa Kaptan (86) ise “Hakkımızda hayırlısı. İçimde heyecan var. Bacağım kırık. Evim kira. Komşum beni arabasına aldı buraya getirdi. Oyumu kullanıp eve döneceğim. Umarım ülkemizde dövüş kavga biter. Bir olalım hür yaşayalım istiyorum" ifadelerini kullandı.

1426

Bornova'da oturan at eğitmeni Faruk Ceren, oy kullanmak için sabah erken saatlerde sandık başına gitti. Ceren, oy kullanacağı Bornova Yaka Şengül Mustafa Karaca İlkokulu'na at üstünde kovboy kıyafeti ile geldi. Okul bahçesindeki bir ağaca atını bağlayan Ceren, oyunu kullandı. Oy kullanma işlemi için okula gelen bazı ailelerin çocukları ise ata bindi.

1526

Faruk Ceren, "Demokrasinin gereğini yerine getirip, oy kullanmak için bugün sandığa atımla geldim. Gergin bir dönemden geçiyoruz. Bu gerginliği üzerimden atmak için araç yerine atımı tercih ettim. Hem keyifli bir yolculuk oldu hem de vatandaşlardan olumlu tepkiler aldım. Evime tekrar atımla döneceğim" dedi.

1626

Artvin''de Yusufeli Barajı’nın suları altında kalan eski Yusufeli’nden yeni yerleşim yerine göç eden vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde sandık başına gitti. Seçmenler, yeni ilçede ilk kez kurulan sandıklarda oylarını kullandı.

1726

Geçen yıl 22 Kasım'da su tutmaya başlayan, kemer baraj sınıfında 275 metreyle Türkiye'nin 1'inci, dünyanın 5'inci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı’nın suları altında kalan Yusufeli ilçesinden göç edenler, yeni ilçede ilk kez sandık başına gitti. 153 yıllık tarihinde 7'nci kez taşınma süreci yaşanan Yusufeli’nde vatandaşlar, saat 08.00’den itibaren sandık başlarına giderek Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oylarını kullandı. Kurulan 115 sandıkta oy veren ilçe halkı, seçimin ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

1826

İzmit’te yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle yürüme güçlüğü çeken Keriman Met (92) sedye ile geldiği okulda oyunu kullandı. İzmit’te oy kullanmak isteyenler sabah saatlerinden itibaren, oy verecekleri okullara akın etti. Bazı okulların önünde yoğunluk oluşurken, evrakları kontrol edilen seçmenler, oy pusularına ‘evet’ mührü basarak şeffaf sandıklarda Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy kullandı. Serdar Mahallesi Mutlu Sokak’ta oturan ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle yürüme güçlüğü çeken Keriman Met, oy vereceği okul olan Türkan Dereli İlokulu’na hasta nakil ambulansıyla geldi.

1926

Sağlık görevlileri tarafından sedye ile oy vereceği sandığa götürülen Keriman Met’e, okuldaki diğer seçmenler ‘Helal olsun teyzem’ diyerek destekte bulundu. Met daha sonra görevlilerin yardımıyla oyunu kullandı. Kullandığı oyun vatana, millete hayırlı olmasını dileyen Keriman Met, kızı Ümran Met ile beraber ambulansla evine bırakıldı.

2026

Trakya'da seçmenler, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gitti. Vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanacakları yerlere giderek, vatandaşlık görevlerini yerine getirdi.

2126

Tekirdağ'da ise oy verme işlemi sırasında zaman zaman okulların koridorlarında kuyruklar oluştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, oyunu Süleymanpaşa ilçesindeki Nihat Sami Banarlı Ortaokulu'ndaki 1316 numaralı sandıkta kullandı. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Öztrak, "Tabi milletimizin en önemli günlerinden biri. Milli irade bugün tecelli edecek. Bundan sonraki 5 yıl ülkeyi kimlerin yöneteceğine milletimiz karar verecek. Verilecek karara hepimiz saygılı olmak durumundayız. Millet iradesinin üzerinde hiçbir irade yoktur. Bugün yine Anneler Günü ve Anneler Günü'nü kutluyorum" dedi.

2226

Silvan ilçesinde İlçe Seçim Kurulu görevlileri, 7 hasta için seyyar sandıkları hastaların evlerine götürdü. Görevliler, Kale Mahallesi’ndeki Silvan Konutları’nda bedensel engelli Fecra İnan’ın (90) evine de seyyar sandık götürdü. Oyunu kullanan İnan, görevlilere teşekkür etti.

2326

Eskişehir'de yatalak hasta Mustafa Uzun (87), oy kullanmak için 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği'nden yardım istedi. Tepebaşı ilçesine bağlı Şirintepe Mahallesi'ndeki evinden alınan Uzun, ambulansla Ahmet Olcay İlkokulu'na getirildi. Oy kullanacağı sınıfa da sedye ile getirilen Uzun, görevlilerin yardımı ile oyunu kullandı. Kullandığı oyun vatana, millete hayırlı olmasını dileyen Uzun, daha sonra eşi ile yeniden ambulansla evine bırakıldı. (DHA)

2426

Sedyeyle gelen de var, kovboy kıyafetiyle gelen de: Millet sandığa gidiyor, işte yurttan kareler

2526

Sedyeyle gelen de var, kovboy kıyafetiyle gelen de: Millet sandığa gidiyor, işte yurttan kareler

2626

Sedyeyle gelen de var, kovboy kıyafetiyle gelen de: Millet sandığa gidiyor, işte yurttan kareler