Kazım Koyuncu, mezarı başında anıldı: Sen faşizme karşı türkülerinle mücadele ettin, biz sokakta mücadele edemedik

Karadeniz müziğini geniş kitlelere tanıtan "Şair ceketli çocuk" olarak tanınan sanatçı Kazım Koyuncu, vefatının 17. yılında memleketi Artvin'in Hopa ilçesi Yeşilköy köyündeki kabri başında anıldı

25 Haziran 2022 05:02

15

KAZIM KOYUNCU MEZARI BAŞINDA ANILDI: SEN FAŞİZME KARŞI TÜRKÜLERİNDE MÜCADELE ETTİN, BİZ SOKAKTA MÜCADELE EDEMEDİK

25

Törene 33 yaşında kanser nedeniyle hayatını kaybeden sanatçının annesi Hüsniye, kardeşleri Oğuz, Hüseyin ve Niyazi Koyuncu ile Canan Koyuncu Erdem, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, yakınları ve sevenleri katıldı.

35

Ekmekçi, sanatçının şarkılarının yurt içinde ve yurt dışında halen dinlendiğini, söylendiğini belirtti.

45

Koyuncu, kardeşinin sanatçı kişiliğinin yanı sıra iyi bir Trabzonspor taraftarı olduğunu da anımsatarak şöyle devam etti: "Kardeşim Trabzonspor'un şampiyonluğunu göremedi. Trabzonspor şampiyon olunca annem mezarının başına giderek 'Oğlum çok sevdiğin Trabzonspor şampiyon oldu.' diyerek ilk müjdeyi verdi. Kazım Trabzonspor'u çok severdi. Aşırı bir Trabzonspor sevgisi vardı. Trabzonspor Kulübü yetkilileri aradı, yakın zamanda şampiyonluk kupasını Kazım'ın mezarına getireceklerini ifade ettiler. Bu bizi çok mutlu eder."

55

Çervatoğlu, “ Sen aramızdan ayrılalı 17 yıl oldu, halen bu düzen devam ediyor. Yani sen faşizme karşı türkülerinle mücadele ettin, biz sokakta mücadele edemedik sevgili Kazım” diye konuştu.