Prof. Dr. Özgür Demirtaş: Kayyum atamak faşizmdir

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Hakkari'ye kayyım atanmasına ilişkin olarak, "Kayyum atamak faşizmdir. Hukuk devletinde siyasetçi suç işlemişse izlenecek yol bellidir." yorumunu yaptı

04 Haziran 2024 09:13

110

ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN KAYYIM YORUMU

210

31 Mart'ta seçimlerinde yüzde 48.92 ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) Belediye Eş Başkanlığı görevine seçilen Mehmet Sıddık Akış, Van'da gözaltına alındı. Akış'ın gözaltına alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklama ile Hakkari Belediyesi'ne Başkan Vekili olarak Vali Ali Çelik'in atandığını duyurdu. Yaşanan gelişmelerin ardından Hakkari Valiliği il genelinde yürüyüş, toplantı, basın açıklaması, oturma eylemi gibi her türlü protestoları 10 gün süreyle yasakladı.

310

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından kayyım atanmasını "faşizm" olarak belirterek şu ifadeleri kullandı:

410

"Kayyum atamak FAŞİZMdir. Hukuk Devletinde Siyasetçi suç işlemişse izlenecek yol bellidir. "Bir Belediye Başkanı suç işlerse, hukuken suçu kesinleşince görevden uzaklaştırılır. Yerine, o belediyenin meclisi arasından biri mecliste “başkanvekili” seçilir ve seçilmiş irade göreve devam eder. O da suç işlerse süreç TEKRAR eder..." Milli irade, Milli irade diye gezenlerin Milli iradeyi tanımamaları hazindir." ifadelerini kullandı.

510

Hukuk Devletinde Siyasetçi suç işlemişse izlenecek yol bellidir. "Bir Belediye Başkanı suç işlerse, hukuken suçu kesinleşince görevden uzaklaştırılır. Yerine, o belediyenin meclisi arasından biri mecliste “başkanvekili” seçilir ve seçilmiş irade göreve devam eder. O da suç işlerse süreç TEKRAR eder..."

610

Milli irade, Milli irade diye gezenlerin Milli iradeyi tanımamaları hazindir.

710

Şu Yazdıklarımda En Ufak bir HATA var ise lütfen beni Uyarın: Ben Kayyum Atanmasını Doğru Bulmuyorum. Kayyum Atanmasını (her nereye ve her kime olursa olsun) Milli İradeye aykırı buluyorum. Bu konudaki NET görüşlerim şu şekilde. En Ufak bir Mantık Hatam var ise lütfen beni uyarın: 1) Bir insan ister Terör ister başka bir neden ile suçlu ise derhal cezasını çekmelidir.

810

2) Bir insan Terör örgütleri ile ilişkili ise asla seçimlerde aday olmamalıdır. 3) Terör örgütleri ile ilişkili olduğu bilindiği halde bir kişi seçimlerde aday yapılıyorsa, o kişiyi aday yapan Hükümetin bu işten bir çıkarı vardır.

910

4) Bir kişi Terör örgütleri ile Alakalı ise Aday olamamalıdır. Aday olmuşsa Terör örgütleri ile alakalısı var denilememelidir. Bunun tek istisnası Hükümetin istihbarat ZAAFI olmasıdır, ya da kasıttır. 5) Bir Belediye başkanı diyelim ki (çok güçlü olduğu söylenen (!) istihbarattan geçerek) aday oldu ve seçildi sonradan terör ile ilişkisi çıktı. Bu durumda her suçlu gibi görevden el çektirilir.

1010

6) Görevden el çektirilen Başkan yerine Kayyum ATANMAZ. Bu Milli İradeye aykırıdır. Meclis Yeni Başkan Seçer. Milli İstihbarat inanılmaz bir şekilde yeni seçilen başkana da yanlışlıkla TEMİZ kağıdı vermişse !!, o da görevden alınır, Meclis yeni Başkan Seçer. 7) Kayyum Atamak seçimleri hiçe saymak olacaktır. Demokrasiye darbedir. Demokrasiye darbe ise dönüp dolaşıp benim uzmanlık alanım olan EKONOMİYE darbe vurmaktadır. Lütfen Yapmayalım Derim.