Prof. Dr. Ahmet Ercan, saydığı ilçeler için "7 büyüklüğünde deprem" dedi, tarih verdi!

24 Mayıs 2024 08:46

110

PROF.DR AHMET ERCAN SAYDIĞI İLÇELER İÇİN TARİH VERDİ!

210

Son günlerde Kuzey Anadolu Fayı’na ilişkin bilgilendirme yapan Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bugün sabah saatlerinde Balıkesir için korkutan bir uyarıda bulundu. Prof. Dr. Ercan, Balıkesir’deki deprem periyotlarını anımsatarak, “Gelecek 10 yıl içinde Balıkesir’de olacak bir deprem şaşırtıcı olmaz” açıklaması yaptı.

310

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, son günlerde, Balıkesir, Bursa ve Çanakkale’den geçen faylara ilişkin bilgilendirmeler yapıyor.

410

2 Mayıs’ta X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda Kuzey Anadolu Kırığı'nın en etkin kollarını açıklayan Prof. Dr. Ercan’a göre; fayın en çekinceli bölümü Kaynaşlı-Düzce-Akyazı-Adapazarı-Sapanca.

510

Aynı mesajında Ahmet Ercan; Kuzey Anadolu Kırığı'nın en etkin kolunun Kuzey (Marmara), sonra Güney (Bursa-Manyas), sonra İzmit-Gemlik-Bandırma’nın orta kolu olduğunu ifade etmişti. Prof. Dr. Ahmet Ercan 20 Mayıs tarihli bir mesajında ise Balıkesir için 7 büyüklüğünde deprem uyarısı yapmıştı.

610

"Kentin ovaya değil, Batı'ya yerleşmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Ercan, 30 yılda bir 7 büyüklüğünde deprem olduğunu belirterek, Balıkesir’in deprem açısından tehlikeli ilçelerini tek tek saydı. Ercan’ın işaret ettiği şu noktalar Çanakkale açısından da tehlike arz ediyor: * Balıkesir ili, Ege düşüntülü ile Marmara Kuzey Anadolu yanal kırıklarından etkilenir. Balıkesir, Havran-Balya, Edremit Koyu-Ayvacık, Yenice-Gönen, Çan-Biga, Manyas, Sarıköy, Edincik, Etili kırıkları 30 yılda bir M7’e dek deprem üretebilir. Balıkesir, ovaya değil, batıya yerleşmeli."

710

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan bugün sabah saatlerinde yaptığı son paylaşımda ise Balıkesir’de 127 yıldır deprem olmadığını hatırlattı

810

Ercan'ın açıklamaları şöyle:

910

Balıkesir içinde 127 yıldır deprem olmadı. Ancak aynı kırık üzerinde Edremit’ koyunda 1944’de M6,8, 1975’de M6,7’lik depremler oldu. Bu kırık kabaca 30 yılda bir yürüyor, ne var ki 54 yıldır suskun. Gelecek 10 yıl içinde ilde olacak bir deprem şaşırtıcı olmaz.

1010

İlginçtir, Van gölünün doğusu Van, Muradiye, Çaldıran, Erciş M7,3’e kadar deprem üretebilirken, batısında; Süphan, Nemrut, Artos yanardağlarının olduğu Bitlis’te: Ahlat, Adilcevaz, Tatvan, Bitlis içi çok dingin olup, ancak çok çok seyrek aralıklarla M4-M6,4 arası deprem üretir.