Prenses Diana'dan Freddie Mercury'ye; bir dönemin efsane isimleri hâlâ yaşıyor olsaydı nasıl görünürdü?

Prenses Diana, Kurt Cobain, Jimi Hendrix, John Lennon, Janis Joplin ve Freddie Mercury gibi genç yaşta hayatını kaybeden yıldızlar bügün hala yaşıyor olsalardı nasıl görünürdü? İşte, Fotoğrafçı Alper Yeşiltaş'ın, 'As If Nothing Happened' (Hiçbir şey olmamış gibi) çalışması:

22 Eylül 2022 12:15

114

PRENSES DIANA'DAN FREDDIE MERCURY'YE; BİR DÖNEMİN EFSANE İSİMLERİ, HÂLÂ YAŞIYOR OLSAYDI NASIL GÖRÜNÜRDÜ?

214

Tüm dünyada tanınan ve döneminde fırtınalar estiren o ünlü isimler hâlâ yaşasalardı nasıl gözükeceklerdi? İşte fotoğrafçı Alper Yeşiltaş'ın bu soruya çizimleriyle verdiği cevap:

314

Freddie, bu açıklamadan 24 saat kadar sonra evinde 45 yaşında öldü. Resmi ölüm nedeni AIDS.

414

Freddie, bugün yaşıyor olsaydı 76 yaşında olacaktı.

514

John Lennon 40 yaşında hayatını kaybetti. Beatles hayranı olduğunu söylenen Mark David Chapman tarafından, 8 Aralık 1980'de New York'ta kaldığı otelin önünde öldürüldü. Lennon vurulduğu anda yanına yaklaşan polis memuru tarafından, aldığı yaranın bilincini etkileyip etkilemediğini kontrol etmek için adı sorulduğunda "Ben John Lennon, The Beatles'in John Lennon'u" yanıtını verdi.

614

Lennon, bugün yaşasaydı 82 yaşında olacaktı.

714

Şarkıcı Amy Winehouse, Londra'daki evinde 23 Temmuz 2011 tarihinde ölü bulundu. Uzun sürenin ardından ölüm nedeninin alkol zehirlenmesi olduğu anlaşıldı.

814

Winehouse, bugün yaşıyor olsaydı 39 yaşında olacaktı.

914

Michael Jackson 25 Haziran 2009 günü, kalp durması sonucu Los Angeles'ta hayata veda ettiği açıklandı. Daha sonra yapılan otopsilerde ise Jackson'ın ölmeden önce gayet sağlıklı olduğu ve asıl ölüm nedeninin kullandığı kuvvetli anestezi ilacı olduğu açıklandı. Ölümüyle ilgili doktoruna Şubat 2011'de açılan dava 8 Kasım 2011'de karara bağlandı. Jackson'ın doktoru Conrad Murray, popun kralına ölümcül olabilecek düzeyde ve ameliyatlarda kullanılan anestetik ilacı gerekli teçhizat ve ekip olmadan verdiği, onu ilacı aldığı süreden itibaren alarmlı monitörle izlemesi gerekirken, sanatçının ölümünden önce sevgilisiyle telefonda konuşmak için dışarı çıktığı, bu sırada fenalaşan Jackson'a yanlış ilk yardımda bulunarak ölümüne sebep verdiği gerekçesiyle kasıtsız insan öldürmekten suçlu bulundu. Doktorluk lisansı iptal edilen Murray dört yıl hapis cezasına çaptırıldı.

1014

Michael Jackson yaşasaydı bugün 64 yaşında olacaktı.

1114

Prenses Diana, Charles'tan boşandıktan bir yıl sonra, 31 Ağustos 1997'de, Paris'te Dodi El Fayed ile geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

1214

Prenses Diana bugün yaşasaydı 61 yaşında olacaktı.

1314

Tupac Amaru Shakur, ya da 2Pac, Pac ve Makaveli 25 yaşında hayatını kaybetti. 7 Eylül 1996'da Las Vegas, Nevada'da 4 kez vuruldu. Hastaneye kaldırıldıktan 6 gün sonra solunum ve kalp yetmezliği tanısıyla öldü ve bilim insanlarının, ölümü ile ilgili hâlâ şüphesi vardır.

1414

Tupac Shakur bugün yaşıyor olsaydı 51 yaşında olacaktı. | Kaynak: Ntv