Nesilden nesile miras bırakılan 10 kraliyet ailesi aksesuarı

İnci küpelerden elmas kolyelere, nesilden nesile miras bırakılan kraliyet aksesuarları araştırıldı. İşte, İngiltere kraliyet ailesinin aile yadigarları:

24 Ekim 2022 09:52

111

NESİLDEN NESİLE MİRAS BIRAKILAN 10 KRALİYET AİLESİ AKSESUARI

211

The Queen Mary Fringe Tacı: Bu nefes kesici taç, Kraliçe Mary tarafından 1919 yılında kullanıldı. İlerleyen yıllarda Kraliçe II. Elizabeth de dahil olmak üzere farklı kraliyet üyeleri tarafından takıldı. Son olarak düğününde takması için Prenses Beatrice’e ödünç verildi.

311

The Kokoshnik Tacı: Bu harika taç, Kraliçe Elizabeth’in büyük büyükannesi için evlilik yıldönümü hediyesi olarak yapıldı. İlk fotoğrafta Kraliçe Mary, Kokoshnik tacı ile görülüyor. Kendisi ilerleyen yıllarda bu değerli tacı II. Elizabeth’e bıraktı.

411

Prenses Charlotte’un ilk broşu: Prenses Charlotte, yakın zamanda zarif bir broşla görüntülendi. Bu özel mücevherin hikâyesi henüz doğrulanmadı. Kimi kaynaklar at nalı broşun daha önce, 1920’lerde, II. Elizabeth’in annesi tarafından kullanıldığını iddia ediyor.

511

Taç giyme töreni kolyesi ve küpeleri: Bu değerli set farklı kraliyet üyeleri tarafından taç giyme törenlerinde kullanıldı. İlk sahibi ise 1838 yılında taç giyen Kraliçe Victoria’ydı.

611

The Queen Mary’s Lover’s Knot Tacı: Derin bir geçmişe sahip olan bu taç, 1953’te Kraliçe Elizabeth’e miras kaldı. İlerleyen yıllarda kraliçe bu özel parçayı Prenses Diana’ya verdi. Geçtiğimiz günlerde ise Kate Middleton tarafından kullanıldı.

711

Elmaslı inci küpeler: Prenses Diana’ya ait olan bu göz kamaştırıcı küpeler, geçtiğimiz aylarda Cambridge Düşesi tarafından kullanıldı. Prenses Diana bu küpeleri 1995 yılında gerçekleşen bir galada takmıştı. Küpelerin üzerinde at nalı ve defne yaprağı motifi yer alıyor.

811

The Grand Duchess Vladimir Tacı: Bu muhteşem taç, Kraliçe Mary tarafından Büyük Düşes Vladimir’in ailesinden satın alındı. Aslında 1870’lerde Düşes için tasarlanmıştı ancak ilerleyen yıllarda satılması gerekti.

911

Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın nişan yüzüğü: Prens William, Kate Middleton’a evlenme teklifi ederken annesine ait bir yüzük kullandı.

1011

Prenses Diana’nın mavi küpeleri: Son derece zarif bir tasarıma sahip olan bu küpeler aslında Lady Diana’ya aitti. Geçtiğimiz aylarda Kate Middleton tarafından kraliçenin doğum günü etkinliğinde takıldı.

1111

Akçaağaç yaprağı broşu: Kraliçe Elizabeth, bu şık broşu Kraliçe II. Elizabeth’e miras bıraktı. Genellikle Kanada ziyaretleri sırasında giyilen broş, Camilla ve Kate tarafından da kullanıldı. | Kaynak: ListeList, Bright Side