Narin için Ankara'dan özel ekip geldi; 12 dakikanın sırrı araştırılıyor

05 Eylül 2024 07:27

123

Narin Güran için Ankara'dan özel ekip geldi; 12 dakikanın sırrı araştırılıyor

223

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 15 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor. Narin soruşturmasında Ankara'dan gelen profesyonel ekip ve Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), jandarma tutanağında ortaya çıkan 12 dakikanın sırrını araştırıyor.

323

Narin Güran, 21 Ağustos günü kuran kursundan çıktıktan sonra evine geldi ve “amcama gidiyorum” diyerek annesi Yüksel Güran'dan izin aldıktan sonra evden ayrıldı.

423

Evden ayrıldıktan sonra kuzenleri ve arkadaşlarıyla görüşen Narin'den bir daha haber alınamadı.

523

Tüm aramalara rağmen izine rastlanmayan Narin ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, köy muhtarı ve Narin’in amcası olan Salim Güran, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

623

Narin'i bulmak amacıyla başlatılan arama çalışmaları sürerken, jandarma tutanağına göre, yapılan kamera çalışmalarında Narin'in 9 yaşındaki arkadaşı ile 18.47'de görüştüğü tespit edildi. Kamerada sadece arkadaşı gözükürken, Narin görüş açısı dışında. Söz konusu durum, küçük kızın arkadaşının psikolog ve pedagog eşliğinde alınan ifadesinde tespit edildi.

723

Aile ve akrabaları 15:15 – 19:30 (Narinin ailesi tarafından aranmaya başlandığı saat) arasında hiçbir şekilde Narin'i görmediklerini ifade etti.

823

Jandarma’nın tespit ettiği kamera görüntüsüne göre, amca Salim Güran’ın, kendi kullandığı araçla 18:59'da evlerinin olduğu bölgeden ayrılarak okulun önünden geçtiği tespit edildi.

923

Bu durumda Narin'in arkadaşı ile en son görüldüğü saat olan 18.47 ile amcanın köyden ayrıldığı 18.59 saati arasındaki 12 dakikada neler yaşandığını, Ankara'dan gelen profesyonel özel ekip ve jandarma ekipleri araştırıyor.

1023

YER ALTI GÖRÜNTÜLEME CİHAZIYLA MEZARLIK ARANDI - Öte yandan, 15 gündür kayıp olan Narin Güran’ı arama çalışmalarında, dün ilk kez yer altı görüntüleme cihazları ile arama yapıldı.

1123

Tavşantepe Mahallesi’nde dün Cumhuriyet Savcısı eşliğinde yer altı görüntüleme cihazlarıyla, özellikle son dönemlerde ölenlerin gömüldüğü yeni mezarlarda inceleme gerçekleştirildi. Aselsan tarafından üretilen yer altı görüntülüme cihazıyla yaklaşık 2 saat süren aramalarda, Narin'e ait bir emareye rastlanmadı.

1223

Çalışmalar kapsamında, yerin 6 metre derinliğinde koku alabilin jandarma köpeği de kullanıldı.

1323

TUTUKLU AMCA SALİM GÜRAN'DAN SAVUNMA - Öte yandan, soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce 'kasten öldürme ve hürriyetten yoksun bırakma' suçundan tutuklanan amca Salim Güran, Cumhuriyet Savcılığı'nda 3 saat 20 dakika ifade verdi.

1423

Amca Salim Güran, iddiaları yalanlayarak, Narin'i arama çalışmalarına katıldığını ileri sürdü.

1523

"TARLALARIN YANINDA OLDUĞUM SÜREÇTE TELEFONUM ÇEKMİYORDU" - Aracında Narin'in DNA'sının bulunmasıyla ilgili de konuşan amca, Narin'i hiç aracına bindirmediğini, DNA profilinin araçta nasıl çıktığını bilmediğini, arabanın kapılarını evinin önündeyken bazen açık bıraktığını iddia etti.

1623

Narin'in son görüldüğü andan 15 dakika sonra köyden ayrıldığı ve telefonunun 1 saat boyunca kapalı olduğuyla ilgili savunma yapan amca Salim Güran, "Tarlaların yanında olduğum süreçte telefonum çekmiyordu" dedi.

1723

WHATSAPP MESAJLARINI NEDEN SİLDİ? - Salim Güran, telefonundaki Whatsapp mesajları ve görüşmelerini neden sildiği sorusuna da "Kardeşim Arif'in mermileri yakalandığında arayıp 'tanıdık yok mu' diye sordum. Bu sebeple o tarihte tüm kayıtlarını sildim" yanıtını verdi.

1823

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, "Her iki suç bakımından kuvvetli şüphe olduğu kanaatine vardığı için Sulh Ceza Hakimliği tutuklama kararı verdi. Kasten öldürme şüphesi de var yargıda, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma şüphesi de var. Soruşturmanın kapsamlı bir şekilde yürütülmesi bakımından bu iki suç yönünden tutuklamaya sevk edildi" dedi. Soruşturmada diğer delillerin toplanmasıyla ilgili çalışmaların da sürdüğünü aktaran Tunç, "Gerek adli tıp, gerek diğer çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

1923

SOSYAL MEDYADA DİKKAT ÇEKEN İDDİA - Türkiye'nin konuştuğu kayıp Narin Gran olayıyla ilgili dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Amca Salih Güran’ın sosyal medya hesabına yorum yapan bir benzin istasyonu çalışanının yazdıkları şaşkınlık yarattı.

2023

Adının Murat Çınar Çatalca olduğu öğrenilen benzin istasyonu çalışanı, yaptığı yorumda Narin'in kaybolduğu gün amcasının aracında battaniyeye sarılı ve baygın halde olduğunu yazdı. Murat Çınar Çatalca ayrıca, Narin'in kaybolduğu gün benzin istasyonunda duran amcanın marketten yalnızca ıslak mendil aldığını da vurguladı.

2123

"NARİN'İN ÜZERİNDE KOYU KAHVE BİR BATTANİYE VARDI…" - Benzin istasyonu çalışanı, yazdığı yorumda şunları iddia etti: "HTS kayıtlarında Salim Güran’ın, Narin Güran’ın annesi ile hem mesajları hem de arama kayıtları var. Salim Güran, Narin kaybolduktan 15-20 dakika sonra kendi aracıyla hızla köyden çıktı, yakıtını da almıyor, petrole giriyor ve yalnızca ıslak mendil alıyor. Bu muhtar, Narin'in erkek kardeşi ile de görüşüyordu. Olay günü Narin ya baygın ya da Salim elleriyle boğmuş vaziyette yatıyor ön koltukta ve üstünde koyu kahve renginde bir battaniye vardı. Salim Güran, olaydan 2 saat sonra köye karanlıkta dönüyor bu sefer sanki hiçbir şeyden habersiz gibi davranıp ne olmuş Narin'e diye ağlamış.”

2223

Çatalca'nın, bu yorumu sonrası jandarmaya giderek ifade verdiği bilgisine ulaşıldı.

2323

ARACINDA İDRAR, KAN VE KUSMUK BULUNDU! - Öte yandan Salim Güran’ın aracından alınan örneklerle ilgili de dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı. Öyle ki amca Güran'ın aracında idrar, kusmuk ve kan dokusuna ulaşıldı. Yapılan DNA eşleşmelerinde örneklerin Narin'e ait olduğu ortaya çıktı.