Narin haberlerinde yanlış ve doğru birbirine karıştı, işte gün gün yaşananlar:

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran ile ilgili birbiri ile uyuşmayan çok fazla haber yapıldı, sorular cevapsız kaldı. 10 Haber Narin'in kaybolduğu günden bu yana yaşananları derledi.

29 Ağustos 2024 18:46

114

Narin haberlerinde yanlış ve doğru birbirine karıştı, işte gün gün yaşananlar:

214

Narin Güran’ın kaybolduğu 21 Ağustos’tan bu yana pek çok haber yapıldı ve bilgi kirliliği yaşandı. Sekiz yaşındaki Narin’in nasıl kaybolduğu ve kimin gözaltına alındığı belirsiz hale geldi. Narin, Diyarbakır’daki Tavşantepe Mahallesi’nde ailesiyle yaşıyordu. 21 Ağustos’ta Kuran kursuna gitmiş, öğle saatlerinde çıkmıştı. Halası Narin’in son görüntülerinin burada kaydedildiğini söylese de, baba Arif Güran bu iddiaları reddetti.

314

Ailesinin saat 20.15’te yaptığı ihbarla jandarma, AFAD, sağlık ekipleri ve koku alma köpekleri bölgeye gönderildi. Narin’i bulmak için başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Narin’in son görüntüleri Kuran kursu ve evi arasındaki seksen metrelik patikada kaydedildi.

414

22 Ağustos: Çocuk terliği bulundu 22 Ağustos gecesi arama ekiplerince yol kenarında bir çocuk terliği bulundu. Güran ailesinin evinin üç kilometre uzağında bulunan terlik Narin’in anne ve babasına gösterildi. Aile Narin’e ait olduğunu söyleyince terlik incelenmek üzere laboratuvara götürüldü. Ancak aile daha sonra terlik numarasının Narin’inkinden farklı olduğunu söyledi.

514

23 Ağustos: Arama çalışmalarında ikinci gün 21 Ağustos’ta başlayan aramalarda Narin’e dair hiçbir iz bulunmadı. İkinci güne gelindiğinde jandarma ve AFAD ekiplerine ek Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi ve Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri de Narin’i arama çalışmalarına katıldı. Su seviyesi düşürüldü ve sulama kanalında JAK ekipleri çalışma yaptı. Helikopterlerle havadan da destek verilen çalışmalar yine sonuç vermedi. Aynı gün valilik açıklama yaptı ve “geniş çaplı arama çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

614

25 Ağustos: Kan lekeleri bulundu Narin’in kayboluşunun beşinci günü, evlerine 20 metre uzaklıktaki kayalıklarda kan lekeleri bulundu. Jandarma olay yerini çembere aldı ve lekelerin olduğu kaya parçaları laboratuvara gönderildi. İnceleme sonucunda lekelerin Narin’e ait olmadığı ve mahalledeki başka bir çocuğun burnundan kanadığı belirlendi. Aynı gün, Narin’in ailesiyle birlikte 18 ev, metruk yapılar ve samanlıklarda yeniden arama yapıldı. Akşam saatlerinde Narin’in arkadaşlarıyla son görüldüğü yerde canlandırma yapıldı, ancak herhangi bir gelişme yaşanmadı.

714

26 Ağustos: Kaybolmadan önceki son görüntüleri ortaya çıktı 26 Ağustos: Narin’in kaybolmadan önceki son görüntüleri ortaya çıktı. Kaybolmasının altıncı gününde, Narin’in geçtiği tespit edilen 150 araç sorgulandı, çevredeki tarlalar ve evler incelendi, ancak iz bulunamadı. Tavşantepe İlkokulu’nun güvenlik kamerasında saat 15.15’te Narin dört arkadaşıyla yürürken görülüyor, ardından tek başına evine doğru gidiyor.

814

12 bin 550 araç ve 11 bin dönüm alan arandı, 130 kişinin ifadesi alındı. Narin’den haber alınamadı, sadece terlik ve kan izi bulundu. Sosyal medyada, Narin’in en son Kur’an kursu binasında kaybolduğuna dair ve imamın zanlı olduğuna dair iddialar paylaşıldı. Ancak baba Arif Güran, bu bilgilerin yalan olduğunu ve sosyal medyada dolaşanların sahte hesaplardan geldiğini belirtti.

914

Narin’in annesi, kızının Kuran kursundan sonra akrabalarına gideceğini söylediği için akşam eve gelmemesinden şüphelenmediğini belirtti. Ayrıca sosyal medyada tartışma yaratan şu açıklamayı yaptı: “Oğlum askere gidiyor ve misafir gelecek. Dama çıktım, yatağımı serdim ve Enes’i ahırın yanında gördüm. Daha önce, köpeğin hindimi yemesiyle ilgili konuşmadım çünkü bizden şüphelenirler diye çekindim. O gün, oğlum ve arkadaşları arka bahçede tütün içip köpeğe zarar veriyorlardı, ‘Yapmayın, günahtır’ dedim.”

1014

28 Ağustos: ‘Çember çok daraldı, sonuca çok yakınız’ Narin’in arama çalışmalarının sekizinci gününde İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım bir açıklama yaptı. Şu ana kadar 12 bin 565 araç ve 32 bin 952 kişi sorgulandı; 16 PTS noktası ve 78 kamera incelendi. 66 kişinin ifadesi alındı. Yıldırım, deliller üzerine çalıştıklarını ve sonuca yaklaştıklarını belirtti. Devletin tüm imkanlarını kullandığını vurgulayarak kısa zamanda Narin’in bulunacağını söyledi.

1114

Yıldırım’ın açıklamalarından sonra baba Güran, ümitli olduğunu ifade etti. Soruşturmada gözaltına alınan kişinin Narin’in 18 yaşındaki ağabeyi Enes Güran olduğu öğrenildi. Enes Güran, kollarında ısırık izleriyle İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

1214

29 Ağustos: Abinin gözaltı süresi uzatıldı Narin’in babası Arif Güran’ın amcası Ali Rıza Güran, gözaltındaki Enes Güran’ın kendini ısırdığını belirterek, Enes’in temiz ve saygılı biri olduğunu söyledi. Enes’in amcasına, Narin’in kaybolduğunu söylediği ve telefonunu yere attığı, bu yüzden kendini ısırdığı ifade edildi.

1314

Narin’in amcası Erhan Güran, Enes’in gözaltı süresinin uzatıldığını ve kriminal sonuçların henüz gelmediğini belirtti. Enes’in kolundaki ısırık izinin tespit edilmesi için İstanbul’a gönderildiğini, şu anda Diyarbakır’da gözaltında tutulduğunu söyledi.

1414

Diyarbakır Baro Başkanı Av. Nahit Eren, sosyal medyada dolaşan iddiaları yalanlayarak, Adli Tıp Kurumu’nun ısırık izinin sahibini tespit edemediğini açıkladı. Ayrıca, Narin’in anne babasının gözaltına alındığına dair sosyal medyadaki iddiaları da yalanladı. TRT, Enes’in kolunda iki farklı ısırık izine rastlandığını, bunlardan birinin Narin’e ait olabileceğini belirtti. Adli Tıp Kurumu’ndan akşam saatlerinde açıklama yapılması bekleniyor. (Kaynak: 10 Haber)