'Müjde' haberini veren Erdoğan, daha önce EYT hakkında ne söylemişti?

28 Aralık 2022 22:28

16

'MÜJDE' HABERİNİ VEREN ERDOĞAN, DAHA ÖNCE EYT HAKKINDA NE SÖYLEMİŞTİ?

26

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün (28 Aralık) EYT 'müjdesini' verdi. Erdoğan'ın daha önce EYT'liler hakkında, ‘çift dikiş’ sözü, "seçim kaybetsek de ben bu işte yokum" ifadeleri sosyal medyada yeniden gündem oldu.

36

Yaklaşan 2023 seçimleri öncesi EYT'lilerle ilgili kararı "müjdeleyen" Erdoğan'ın eski açıklamaları gündem oldu.

46

Erdoğan, 16 Kasım 2019'da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Topkapı kampüsünde düzenlenen toplu açılış töreninde, "Tutturmuş erken emeklilik, İskandinav ülkelerinin çoğu bu yöntemle battı. Niye erken emeklilik, ne zaman emekli olacaksa o zaman olsun. Hak ettiği parayı alsın. Bu hesap yanlış hesaptır, seçim kaybetsek de ben bu işte yokum. Biz bunu politik hesaplarla yapmayız ve yapmayacağız da. Arkadaşlarıma söylüyorum, beni bu yola asla teşvik etmeyin" diye konuşmuştu.

56

Erdoğan 2018 yılındaki konuşmasında ise EYT'lileri hedef almış ve şunları söylemişti: "Biz ekonomide kurtuluş savaşı verdiğimiz dönemde böyle bir yükü ülkemizin sırtına bindirmeye hakkımız var mı diye soruyorum. Bir tarafta stokçular fırsatçılar türedi, diğer tarafta bunlar türedi.

66

Ne olacak, emekli olacak diğer taraftan başka işte çalışmaya devam edecek. Yani çift dikiş. Böyle bir şey olamaz. Buna hak, adalet denmez. Bugün batı dünyası yaşta emekliliği tırmandırıyor. 65 yaşın altına eyvallah etmiyor.