Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Ankara’da bir öğrenci evini ziyaret eden Mansur Yavaş, öğrencilerle yer sofrasında makarna ve kısır yedi.
27 Şubat 2019 14:36
112
Çankaya ilçesi Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi’nde bulunan öğrenci evinde, gençlerle sohbet eden Yavaş, şunları söyledi:
212
“Artık başkana ulaşmak çok kolay olacak. Bir uygulamaya denk gelmiştim, ‘Komutan Logar’ diye. Vatandaşlar bu uygulama ile yapılan yanlış işlerin fotoğraflarını çekip, belediyeye iletebiliyorlardı. Vatandaş Mavi Masa’yı aradığında geri dönüşler oldukça zordu. Whatsapp gibi okundu bilgisini gizlemeden bizlere ulaşabileceğiniz bir uygulama yapıyoruz. Bu uygulama ile taleplere ulaşmamız lazım. Benim küçük kızım Bilkent Hukuk mezunu. Aynı evde yaşıyor olmamıza rağmen bazen gençleri anlayamıyoruz. Gençlere ulaşmanın yolunun teknoloji olduğunu düşünüyorum.”
312
Öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları bildiğini söyleyen Yavaş, “Avrupa da ‘ödeyen karar verir’ diye bir kural vardır. Kendi kızım kütüphane sıkıntısı yaşardı, çalışmaya giderdi yer bulamazdı. Büyük kızım yurt dışında yaşıyor. Kızıma sorardım, ‘Burada gençlere neler yapıyorlar?’ diye. Orada öğrenci evi statüsü var. Bir öğrenci kalıyorsa bu bildiriliyormuş ve su faturasında yarı yarıya indirim yapıyorlarmış. Biz bunu yapacağız. Söz verdik” dedi.
412
Yavaş, şöyle devam etti: “Ankara en pahalı suyu içiyordu. Biz bunu söyleyince indirim yaptılar. Şimdi biz de indirim yapacağız. Bu durumda geçen sene ödediğiniz faturanın çeyreğini ödemiş olacaksınız. İlk meclis kararımız bu olacak. Sosyal aktivitelerde sizler neler istiyorsanız, onları yapacağız. Bir de belediye otobüslerinde, açık alanlarda internet yok. Teknolojiye meraklıyım.”
512
Öğrencilerden birinin, “Ankara’da öğrenci olmak başlı başına çok zor. Benim ailem burada değil. 5-6 taksit şeklinde hala doğalgazın depozito parasını ödüyoruz. Sınav dönemleri Milli Kütüphane 7 gün 24 saat dolu oluyor. Çalışma salonu istiyoruz. Ulaşıma çok fazla para gidiyor” sözleri üzerine Yavaş, şunları söyledi:
612
“Kütüphaneleri arttıracağız. Üstelik kafe kütüphaneler şeklinde yapacağız ki daha rahat edebilesiniz. 24 saat açık. Hemen hemen bütün semtlere yapacağız. İlçe belediyeleriyle birlikte fazla fazla yapmak istiyorum. Kafama koydum bunu. Ulaşım zaten 24 saat olacak. Metrolarımız da hemen yapılacak. Zaten istenseydi bu metrolar 50 defa yapılırdı. Ancak alt üst geçitlerle, insanları arabaya kullanmaya teşvik ederek trafik problemini çözmeye çalıştılar. Bunun çözüm olmayacağını meslek odaları çok söyledi ama dinlemediler.”
712
Yavaş bir öğrencinin, “Bir kafede beş liraya çay içiyorsunuz. Çok pahalı” demesi üzerine, “Sen iyi bir kafeye gidiyorsun herhalde” şeklinde cevap verdi.
812
Yavaş, bir öğrencinin sınav dönemlerinde sabah saatlerinde trafik yüzünden sınavlara geç kaldıklarını söylemesi üzerine, “Ben bunu daha önce söylemiştim. Pik saatlerde uygulanan ulaşımı değiştirmek istiyoruz. İngiltere’de uygulanıyor mesela. Mesai saatlerini değiştirebiliriz. OSTİM’de de yazın işçinin, daha erken saatte işe gidip daha erken işten çıkmasını konuşmuştuk. Aynı saatte trafiğe girmiyorsunuz. Kızılay’a araç trafiğine değil, toplu taşımaya açacağız dedik çıktılar, ‘Sen nasıl taksicileri Kızılay’a almazsın?’ diye çarpıttılar. Sanki kapattık da kör bıraktık. Ben toplu taşımaya her zaman inanan bir belediye başkanı oldum” yanıtını verdi.
912
Ardından öğrencilerin, “Size bir yer sofrası hazırladık” sözleri üzerine Yavaş’ın, “Ne var yemek? Makarna mı?” sorusu gençleri güldürdü.
1012
Öğrencilerin hazırladığı yer sofrasında makarna ve kısır yiyen Yavaş, onlara kendi öğrencilik döneminde yaşadığı anıları anlattı.